Vinícius Júnior byl ve španělské lize v Seville opět terčem rasismu

22.10.2023, 11:35
Aktuality
Carlo Ancelotti a vycházející hvězda Vinicius Junior (© AFP)

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior se stal ve španělské fotbalové lize opět terčem projevů rasismu. Brazilský reprezentant to uvedl na instagramu po sobotním zápase v Seville. Domácí klub po utkání oznámil, že nechal vyvést ze stadionu jednoho z diváků kvůli xenofobnímu a rasistickému chování. Čím přesně se fanoušek provinil a koho rasisticky urážel, Sevilla výslovně neuvedla.

Podle španělských médií šlo o opičí gesto jednoho z mladých diváků. "Gratuluji Seville k rychlé reakci a trestu v další smutné epizodě španělského fotbalu," napsal Vinícius Júnior po utkání 10. kola, které skončilo 1:1.

"Bohužel mám k dispozici video dalšího rasistického jednání, kterého se na sobotním zápase dopustilo tentokrát dítě. Je smutné, že je nemá kdo vzdělávat. V Brazílii investuji do vzdělání, a hodně, aby se lidé poučili," uvedl třiadvacetiletý útočník tmavé pleti.

"Tvář dnešního rasisty je k vidění na internetu. Doufám, že španělské úřady odvedou svou práci a jednou provždy změní právní předpisy. Tihle lidé musí být také potrestáni u soudu. Omlouvám se, že to vypadá, že se opakuji, ale je to epizoda číslo 19 a nekončí to..." konstatoval Vinícius Júnior.

Během minulé sezony byl terčem rasistických urážek několikrát. Po květnovém incidentu ve Valencii označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou.

Sevilla uvedla, že "odsuzuje jakékoli xenofobní a rasistické chování včetně ojedinělých případů, jako byl tento" a hodlá spolupracovat s úřady na vymýcení těchto jevů. Fanouškovi hodlá úřadující vítěz Evropské ligy zrušit členství v klubu.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
Tony Stark

Reagovat
Rothbard

Rasismus

Reagovat
Rudnevs

Klasika no.. Ludia vidia, ze ho to sere a ze je extremne reaktivny na tieto veci, tak mu to budu robit naschval.. Je to sice mentalne na urovni trinastrocnych, ale tak co cakat od ultras, este zvlast ked su napiti, moze posobit davova psychoza…

Reagovat
Rudnevs

Aha, tak citam, ze tentokrat to skutocne prislo od dietata Asi by som si mal citat cely clanok pred tym nez nieco okomentujem

Reagovat
fabec1222

Tak právě od dítěte můžeš nejvíc něco takového čekat

Jako my když jsme byli děti, a někdo nám řekl třeba "Až příjde Pepíček, tak se mu nesmějte, že má vlasy na růžovo" - > Přichází Pepíček -> "Á čumte na něj na kokota, na ty jeho vlasy, to je sračka ".

Takže asi tak no

Reagovat
Seydou Doumbia

Prostě klasika no, vždy děláš to co víš že druhého vykolejí. Potom není chyba jen v tom ''útočnikovi'', ale že je i druhá strana přecitlivělá, kdyby se Vincek soustředil jen na fotbal místo na opiči gesta od bezmozku na tribunách tak by udělal lépe. Oni by zjístili že ho to nerozhodí a nikdo by to neřešil. V NBA máš běžnou praxi že se nováčkům navážíš do rodiny a snažíš se jím dostat do hlavy a pokud vybouchneš, tak ano počítej že to na tebe zkusí i někdo další, aby získal výhodu na svou stranu. Ale tak to je jeho boj ne můj, pokud si myslí že rasismus zmizí protože ho bude furt řešit tak prosím. Dementu je dost, on se vždy někdo najde kdo to zkusí.

Reagovat
Jordi Alba

Chyba je v tom, jak se chová, kdyby to nebyl zmrd, 95% nějakých rasistických urážek a gest by na něj nebylo směřovaných. Naštěstí ale vždy platilo a bude platit, že pokud se chováš jako totální mrdka, budou se k tobě i ostatní chovat jako k totální mrdce.

Reagovat
Beči

Když se někdo chová jak mrdka, mohu mu samozřejmě oplatit stejnou měrou, ale rozhodně bych se nikdy nesnížil k rasistickým urážkám, to může udělat jen člověk s intelektem houpacího koníka.

Reagovat
Jordi Alba

Jako vběhnout na hřiště a vzít mu balón, válet se, dohadovat se, simulovat před ním atd? Asi ne. A řvát na někoho něco typu "zmrde" nemá žádnej účinek. Když nebude hloupej, tak si uvědomí, že tenhle souboj nemůže vyhrát tímhle postojem, protože by za 2 roky odešel ze Španělska s brekem. Já nikde netvrdím, že ty co to na něj řvou nejsou idioti, ale to furt nic nemění na tom, že idiot řve na idiota.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Igli

Reagovat
bayern987

Reagovat
Pepe1911

Zmrde

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Benfica

Reagovat
sensei25

To mi chces povedat,ze ked ti poviem ze si biely debil tak sa urazis?Nenechaj sa vysmiat.A Vinicius tiez.Je jasne ze jeho iq je na bode mrazu,ked ho toto dokaze vytocit.Iq ma presne take iste ako ten co to nanho krici.Nic viac nic menej.

Reagovat
Beči

Nic takového jsem neřekl a samozřejmě, že inteligentní člověk by takového pakoně ignoroval. Řekl jsem jen to, že já bych se k rasistickým urážkám nikdy nesnížil, ani kdyby byl ten člověk sebevětší svině.

Reagovat
sensei25

Ja si spajam rasizmus hlavne s otroctvom.Chovat sa k ludom ako k zvieratam je pre mna rasizmus.A nie slova,na to sa urazi len urcita skupina ludi s podpriemernym iq.Ked si raz cierny,nebudem ti nadavat do bielych.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele jeho morální stránku těžko mohu soudit, vidím jen furt o něm nějaké plakání na eurofotbalu, ale jinak ho nesleduji. Já měl vždy radši někoho jako je Bruno Guimaraes co ti přejede párky a pak te bude chtít zabít, prostě škola lamaču nohou. Pokud je fakt tak hrozný tak se nedivím že to dostává zpátky.

Pamatuji v Boleslavi kdy místní vesničané si přišli zahučet na černochy z Lyonu, protože nikdy žádné bubáky neviděli, pokud necestují do Prahy, ale to byla ještě doba kdy byl rasismus mrtvý a nikdo bandu vypatlanců neřešil no.

Reagovat
misomy6

V podstate to Vini neunasa, prinkazdom súboji je ťahaný za dres, soteny, hráči súpera mu vedome zahodia loptu… potom to urobí on a je to bohužiaľ vidieť oveľa viac, navyše ak hra vonku tak ho samozrejme ešte aj diváci vypískaju v tom lepšom prípade…postreh zo včera v jednu chvíľu po hádke bolo vidieť ako sa hneď otočil na Carla ( ten ho často upozorní gestom nech sa upokojí) no Carlo na to nereagoval… následne sa to stupňovalo tak ho rovno vystriedal, zaujímavé keďže Real potreboval streliť gol

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za detailnější pohled.

Reagovat
Laliga

Čudoval som sa že to nespravil skôr, ako náhle sa začne venovať týmto veciam, tak už je len do počtu . Ja som to striedanie už tak 10 minút privolával.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Hurrikane

Je xy věcí, které dokáží dotyčného vykolejil. Rasismus je prostě nepřípustný.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak potom je slabý člověk mentálně. Mě nikdy negr neurazil když mi řekl že jsem gadžo nebo bila huba.

Reagovat
Hurrikane

Bohužel pro nás, bílý rasismus neexistuje. To ovšem nemění nic na faktu, ze je milion způsobů jak hráče vykolejit. Vytahovat rasismus je ubohost

Reagovat
Seydou Doumbia

Bílý rasismus neexistuje...víš ale že to určují lidé, jaký rasismus je a jaký není že? Kdyby nám soustavně negři nadávali do bílých opic a my plakali jako tady Vinicius tak bílý rasismus bude? A kdyby si bubakům říkal že jsou negři a jím by to nevadilo, tak by žádný rasismus na černé neexistoval? To je na každém jedinci jaký zvolí postoj. Bojovat proti chudákům, plákat do médii a být pussy ubrečená kundička, nebo mít bandu dementu z tribun v paži a soustředit se na podstatnější věci ve svém životě. Každého volba. A ne, neospravedlnuji rasismus, ale je to o postoji každém z nás.

Reagovat
Hurrikane

Já bych tě chtěl vidět místo Viniho, jak bys to měl v trvale, soustavne, porad v pazi

Reagovat
Xavi

Tak si zajeď třeba do JAR.

Reagovat
Salfovic

Přece bys tu netrhal partu.

Reagovat
Geordies

Á, opět a zas bojovník s větrnými mlýny. Neumí pochopit, že lidi se chovali jako kokoti, chovají a chovat budou. Čím víc na to bude upozorňovat, tím si to bude dělat těžší akorát sobě.

Reagovat
cr7sux

Strašná komedie

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

Z čtyřiceti tisíc diváků se jeden chová rasisticky a hned se to řeší A ten pičus by chtěl ještě měnit zákony.

Reagovat
Rizek

Reagovat
bayern987

Reagovat
Csaplárova past

Po Figovi lidi házeli na Nou Campu všechno co měli po ruce, vyhrožovali mu podřezáním a dneska někdo bude dělat drama z opičích skřeků.

Tohle je primitivní asi jako by se mi někdo smál za velký nos. Prostě nic, co by normálního člověka mělo rozhodit ...

Reagovat
Seydou Doumbia

Žijeme v době, kdy hodně lidí nezvládá sebemenší kritiku, hejt a tlak a dokonce ani názory ostatních. Je stále více a více pussy ubrečných kundiček. Však to vidíš často i tady v diskuzích mezi lidma.

Reagovat
tofupust

Pravdu dis. Kdyz je nekdo tlustej, tak je proste tlusty prase, a co jako. Smim si to jen myslet a nesmim to rikat nahlas? To je prece alibismus. Jasne, urazet nekoho neni slusny, to vubec nerozporuju, muzete me oznacit za fatphobica, mozna dotycnemu dokonce i ublizim, ale je to v ramci pomyslneho boje. Je to jen hra. Kazdy (vyjma tech opravdu traumatizovanych jedinek a jedincu) si necha ublizit prave jen natolik, nakolik sam chce. Jo, trosicku to zavani duskovinou, ale je to tak. Kdyz je nekdo cernoch, proc by ho melo pohorsovat, ze nekdo upozorni na to, ze je to cernoch? A jestli nekoho pricetnyho ruzrusi opici skreky, huceni, buceni, cokoliv, tak at se zavre do sklepa a z pobytu ve tme nevychazi, dokud se sam se sebou nesmiri. Howgh.

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně tak

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Igli

Reagovat
Salfovic

Tak to je ten jejich pocit méněcennosti.

Reagovat
tofupust

Reagovat
tofupust

Mix menecennosti, sebestrednosti a nadrazenosti.

Reagovat
patas92

Zavřít to dítě až zčerná

Reagovat
Robbie

Realu fandím sice už přes 25 let, ale Vinicius mě strašně sere, furt brečí, gestikuluje a potom nedá ani přihrávku, neumí ani ignorovat fanoušky, tím pádem nikdy nebude TOP hrac

Reagovat
Laliga

Reagovat
Mateo16

Toto už je naozaj za hranu , pokiaľ dobre viem Marca našla v kotly v Seville , pár tupcov čo ho rasisticky urážali to je síce smutne ale on je hviezda a ten musí niečo zniesť.

To že sa o tom mediálne bude hovoriť samozrejme zlepší situáciu ale Vinicius situáciu iba zneužíva a zovšeobecňuje

Reagovat
Laliga

Zneužíva? A k čomu konkrétne? Má z toho snáď nejaký osoh?

Reagovat
Mateo16

Zovšeobecnuje a hádže všetkých do jedného vreca napr. Fanúšikovia Valencie sú rasisti teraz zase odkaz fanúšikom Sevilly.

Môžem aj ja povedať ze všetci brazílsky hráči sú simulantske mrdky

Využíva to na to aby vytváral tlak vedenia Laligy na jeho osobu - co ma za následok aj väčší tlak na rozhodcu.

Reagovat
2miguel1

NEREV furt bože!

Reagovat
Salfovic

Místo neustálého řešení rasismu bys měl začít něco předváděť na hřišti, letos hraješ pěkou píču, Juniore.

Reagovat
Visca el barca

Nadávat se bude na soupeře vždycky. Tohle je asi největší hlupák v lize. Posmívá se protihráčům, věcně se hádá s fanoušky a pak se diví, že na něj řvou.

Reagovat
Jordi Alba

Věcně určitě ne.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Salfovic

Taky mě to zaskočilo.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mass

Why Always Me? 2.0

Reagovat
Rizek

drama queen

Reagovat
alcantara

Mbappe do Madridu, Vinucius do PSG, swap dvoch najvacsich dementov, why not, vsetci budu spokojni a bude klud.

Reagovat
Vinci

Debílek

Reagovat
drevak2

Se rozbreč rovnou ježiši kriste

Reagovat
Nihilister

V sestavě Realu bylo 7 hráčů tmavší pleti. A pouze na jednoho se řve. Tohle není o rase. Vinicius je snadný cíl.

Reagovat
loki5

Vinicius jr. není rasa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele