Villa už pokračovat nebude, rozhodl se ukončit kariéru

13.11.2019, 09:47
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil David Villa. Bývalý španělský reprezentant od začátku tohoto roku obléká dres Visselu Kobe, který navzdory platné smlouvě v lednu opustí...

Zanedlouho osmatřicetiletý kanonýr je odchovancem Sportingu Gijón, výrazněji však na sebe upozornil až následně v Realu Zaragoza, odkud zamířil pro změnu do Valencie.

Právě u Los Che se Villa zařadil mezi absolutní špičku, když během pěti ligových ročníků zaznamenal úctyhodných 107 branek. Po mistrovství světa 2010 se obávaný kanonýr stěhoval do Barcelony, kde však po vydařené první sezóně tolik nenastupoval, načež odešel do Atlética Madrid.

Za Rojiblancos odehrál Villa sezónu 2013/14, ve které, podobně jako předtím dvakrát s Blaugranas, pomohl k zisku mistrovského titulu. Během uplynulých let své střelecké umění prokazoval v zámořské MLS, kde oblékal dres New Yorku City. Od začátku tohoto roku Villa hraje v Japonsku.

"Po 19 letech v profesionálním fotbale jsem se na konci sezóny rozhodl tuhle část mého života opustit," pronesl Villa prostřednictvím sociálních sítí. "Díky všem týmům, trenérům a spoluhráčům, kteří mi pomohli splnit můj sen. Moc děkuji rodině, která mě vždy podporovala," rozloučil se útočník, jenž nyní chce Visselu Kobe pomoci k zisku Císařského poháru.

Kromě klubové scéry byl Villa úspěšný i na té reprezentační, když Španělsku pomohl v roce 2008 vyhrát mistrovství Evropy a o dva roky později světový šampionát. Villa za svou rodnou zemi odehrál 98 mezistátních zápasů s bilancí 59 gólů a je historicky jejím nejlepším střelcem.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (130)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Torres > Villa

Reagovat
JacoBee

To ses posral

Reagovat
king23

sni dál

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Pony Slaystation

není o čem

Reagovat
Al Capone

tak to musí být každému jasný

Reagovat
F.Torres

Pred zranenim byl Torres top 3 hned za CR7 A Messim. Na takovou uroven se Villa nikdy nedostal

Reagovat
king23

co se tady člověk nedočte

Reagovat
F.Torres

Ja to mam podlozeny anketou. Cim ty? Chapu, ze pokud si ho pamatujes jen z chelsea, tak tvuj nazor je omezeny. V liverpoolu a Atleticu byl pomalu nezastavitelnej a jeho vykony v repre byly na nejvyssi urovni.

Reagovat
Pepe1911

Buzno

Reagovat
king23

WTF jakou anketou? Jakože Zlatým míčem z roku 2008, což je jeho nejvyšší umístění ke kterému se nikdy předtím ani potom výrazněji nepřiblížil?

Nechci polehčovat výsledky Zlatého míče, osobně si nemyslím, že je to tak špatná anketa, jak si tady mnozí myslí, ale PROBOHA, je relevantní jen pro vítěze, pro nikoho jiného. Dám příklad: 10 lidí si shodně myslí, že fotbalista A je 4. nejlepší fotbalista na světě. Kolik bodů dostane? Ano, správně 0. Ale stačí, aby si jeden jediný z nich myslel, že fotbalista B, o kterém si všichni ostatní myslí, že je to lempl je lepší než on a dostane 1 bod a skončí před ním.

Já neříkám, že před odchodem do Chelsea nebyl Torres dobrý, ale když vedle něho postavím Ibrahimovice nebo Xaviho, tak z toho minisouboje vyjde Torres jako zpráskaný pes.

Reagovat
Bakary3

Jasně, takže jen vítěz je objektivní a ostatní jsou nesmysly.

Tak teď už jsem slyšel všechno.

F.Torres má pravdu, jak si to tehdy pamatuju, byl opravdu mašina a to třetí místo mu slušelo a bylo zasloužený, žádná náhoda.

Reagovat
king23

Ano, jen vítěz je objektivní a ostatní jsou nesmysly, napsal jsi to přesně. Ona ta anketa není určená na to, aby stanovila, kdo je třetí ebo desátý nejlepší fotbalista. Možná, že když si přečteš ten druhý odstavec, co jsem napsal znovu, včetně toho příkladu, tak pochopíš

Reagovat
rel7

zkus si přečíst tento článek a pochopíš co se ti tu snaží vysvětlit

https://www.eurofotbal.cz/clanky/zahady-zlateho-mice-proc-letosni-rocnik-nemusi-byt-tim-nejpofidernejsim-448022/

Reagovat
Bakary3

A nedostane tedy i fotbalista B, o kterým si 10 lidí shodně myslí, že je 2. nejlepší fotbalista světa, taky 0 bodů?

Jak si to tedy mám vysvětlit?

Že vítěz dostane všech 100% bodů?

Reagovat
king23

Možná by stálo za to, aby než se začneš takhle hloupě, sis zjistil jakým způsobem se vyhodnocuje anketa Zlatý míč

Každý kdo hlasuje uvede tři jména - první dostane 3 body, druhý 2 body a třetí 1 bod.

A fakt bych ti doporučil si ještě jendou přečíst, co jsem napsal. V mém příkladě mluvím o fotbalistovi B, kde si o něm všichni hlasující myslí, že je to lempl, jenom jeden jediný si o něm myslí, že je třetí nejlepší a proto dostane 1 bod a přeskočí tak i klidně toho, o kterém si všichni shodně myslí, že je čtvrtý.

Reagovat
Bakary3

Zlatý míč 2008: 1. Ronaldo (Port./Manchester United) 446 bodů, 2. Messi (Arg./Barcelona) 281, 3. Torres (Šp./Liverpool) 179, 4. Casillas (Šp./Real Madrid) 133, 5. Xavi (Šp./Barcelona) 97, 6. Aršavin (Rus./Zenit Petrohrad) 64, 7. Villa (Šp./Valencie) 55, 8. Kaká (Braz./AC Milán) 31, 9. Ibrahimovic (Švéd./Inter Milán) 30, 10. Gerrard (Angl./Liverpool) 28.

Zdroj: https://www.denik.cz/fotbal/zlaty_mic_dostal_ronaldo20081202.html

Tak je 179 bodů asi náhoda

Meleš úplný nesmysly...

Reagovat
king23

Prosimtě proč mi sem dáváš nějaký výcuc, který si každej malej kluk najde na googlu za minutu?

Já nezpochybňuji, že Torres skonřil v té anketě třetí, jen ti říkám, že to místo není relevantní pro důvody, které jsem uvedl nahoře. To jsi tak zabedněný?

Sám jsi tady předvedl, že ani netušíš jakým způsobem se ta anketa boduje, tak by člověk čekal, že sklopíš ocas a uznáš chybu, ale ty si budeš furt mlét svoje

Reagovat
Bakary3

Já vím, jak se ta anketa boduje, bohužel v tvým vysvětlení, že třetí místo Torrese je náhoda, nevidím kousek logiky.

Jo, že takhle někoho svýma hlasama vyšponujou dole, kde právě stačí těch pár bodů, to se stát může, ale asi těžko u někoho, kdo má skoro 200 bodů, žejo?

Reagovat
king23

Stojím si za tím, že kdyby jsi ty stejné hlasující tehdá požádal znovu, aby hlasovali pro nejlepšího fotbalistu, ale nesměli by hlasovat ani pro Messiho ani pro Ronalda (které měla hrozná stousta lidí na prvních dvou místech), tak by ty místa od třetího dál dopadla diametrálně jinak pro důvody, které jsme popsal.

Reagovat
Bakary3

Jasne, me tu napadas, ze nevim, jak se hlasuje (vim ), a ze proto je mimo viteze umisteni nerelevantni. Ale ted pises, ze kdyby byl jiny system, dopadlo by to jinak (wau, jaky prekvapeni).

Takze jak je to?

Prave, ze ten bodovaci system dava prilezitost aspon nejak rozumne ohodnotit tu uplnou spicku.

Nerelevantni je treba od sestky niz.

Jo, kdyby mel kazdy udelat seznam a kazdy dostal pocet bodu dle umisteni, to by bylo zajimavy, protoze by byli vsichni hodnoceni.

Takhle vetsina neziska ani bod a muze byt predskocena, protoze nejakej kaspar da svyho krajana aspon na treti misto.

Reagovat
king23

"Napadáš mě, že nevím jak se hlasuje" - nevíš, sám jsi to ukázal nahoře, kde jsi tvrdil, že když fotbalista dostane 10 hlasů o druhém místu, tak má nula bodů, tak nelži, jsi pak za kašpara.

Jak je co?

Ano, kdyby každý měl udělat seznam, jak píšeš, pak by se dalo touto anketou ohánět, že je vhodná i pro fotbalisty na jiných místech než prvním. V podmínkách, kde drtivá většina hlasujících obsadí dvě místa ze tří Ronaldem a Messim a zbyde jim tak jen jeden hlas pro někoho jiného prostě nemá pro ostatní místa váhu ať si to přeješ jak moc chceš.

Reagovat
Bakary3

Vim, ze mi to nebudes verit, ale ja ten tvuj priklad bral fakt jako priklad nesouvisejici s hlasovacim systemem u zlatyho mice, ale dobre, moje blbost.

Jenze tady se na tech prvnich trech mistech protoci nejaka uzsi skupina TOP hracu, proto to poradi na cele svou vahu ma a nechapu, proc tvrdis, ze ne.

Reagovat
F.Torres

Ibra mu v te sezone lestil kopacky a porovnavat hrotaka a zaloznika jen ukazuje tvuj prehled

Reagovat
king23

Reagovat
DieryVonry

Divím se že jsi to všechno Bakarymu opravdu vysvětloval :D to sis dal a stejně nepochodil.. Ale přestali jste řešit podstatné! Můžeme říci, že El Niňo měl 3 sezóny, kdy byl extrémní CF, ale srovnávat ho s Villou je nesmysl. Villa byl jinde a v kombinaci s Davidem Silvou byl ve Valencii jedním z nejlepších strikerů tohoto milenia.. Posadil v legendy co měli být na vrcholu v repre ještě před rokem 2006. Raúl i Morientes by v jakýmkoliv jiným repre týmů byli tahouny ještě 4 roky, ale Villa je posadil a překonal rekordy.. né F. Torres ten na to 5 let neměl postavu pak byl na vrcholu a pak už jen klusal a foukal si zranění až do konce kariery. Sorry hoši možná se potkali na startu, ale jeden zůstal v jednom roce Božinovem a druhý byl Kompany

Reagovat
king23

Souhlas.

Já jsem nikdy ani náhodou nechtěl naznačit, že Torres neměl ve své době extrémní kvality. Ale vytáří mě, když si někdo nasadí růžové brýle a přehání Třeba stavěním ho vedle Messiho s Ronaldem nebo těsně za ně či jak

Reagovat
F.Torres

Nikdo ho nestavel na jej8ch uroven. V Lp byl nejlepsi hrotak na svete. Dokazal to v anglii kdy to byla nejlepsi liga na sveze a i v repre kde vyhral co mohl. Pokud sledujes fotbal par let, tak chapu tvuj postoj, ale pokud si pamatujes obdobi, kdy PL byla o parnik nej liga a Sp byl nejlepsi narodak, tal musis toto tvrzeni pptvrdit

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel po zraneni byl hned za Ngogem a Ordosem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Rezan

jistojistě

Reagovat
Stannis Baratheon

Immobile > Del Piero

Reagovat
DieryVonry

oba geniové, ale na tohle tvrzení to chce ještě pár let počkat

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

=

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Largo

Reagovat
Kily

v několika sezonách ano, celkově si pak každý musí rozhodnout sám, jestli je podle něj lepší Villa jakožto symbol spolehlivosti, nebo dřív skvělý Torres, který pak s postupem času začal víc a víc připomínat maskota

Reagovat
Bakary3

dlouhodobě byl Villa lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

To bych asi neřekl. Nando měl ten top výš, byť z něj slezl trochu dříve, než mohl. Na druhou stranu byl skvělý už od hodně mladého věku. Za mě jsou +/- srovnatelní z pohledu celé kariéry, ale Fernarda si za 15-20 let budu pamatovat víc..

Reagovat
smazaný uživatel

po prestupu do chelsea byl spis jako zneuzita devka

Reagovat
smazaný uživatel

Na vyřazení Barcelony nám i v 10 ta zneužitá děvka stačila.

Reagovat
mesyas

Barcelonu vyřadil Ramiresuv gol.

Reagovat
smazaný uživatel

jako furt tam neco mel no, ale psychika hrozne vpici, podobna situaci na old.trafford, kdy obesel van der sara a levackou minul prazdnou branu

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Blasphemer

*Torres před zraněním

Reagovat
Luc-Luc

tady neni o cem

Reagovat
technecium

Pokud porovnáváš oba v nejlepší formě, tak ano. Ale z hlediska celé kariéry mi přišel lepší Villa. Byl spolehlivější, podával vyrovnanější výkony.

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

Reagovat
Kily

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Infi

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

leda hovno

Reagovat
QooBo

Reagovat
Filipow

Další ze zlaté generace co končí..

Reagovat
Smreky

Villa a Torres neskutončí útočníci :)

Reagovat
h8_sfatto

Villa uměl zamířit na pár decimetrech a Torres zase bavil jako bílej odvar Ronaldinha, ne taková samba,ale bavilo to

Reagovat
Smreky

užíval som si hru oboch :)

Reagovat
ADM

Popravde, nikdy som ho nedocenil a nebol to moj oblubenec, ale to ako s Pedrom makali aby pressing a tim fungoval, to davat do ucebnic.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

A hrál jako devítka na křídle a šlo to. Jak je to možný? Hráč přece NEMŮŽE hrát mimo svoji hlavní pozici a zároveň hrát dobře, to je přece nemožné a nikdy se to nemohlo stát.

Reagovat
Mass

Barcelona ho koupila za 40 a prodala za 2

Reagovat
Posledni Kovboj

se zaplati na dresech no

Reagovat
Kluivert9

A stejně se jí to vyplatilo

Reagovat
smazaný uživatel

jn, obzvlast kdyz potom Villa s Atleticem hned vyhral titul

Reagovat
Kluivert9

No a?

Reagovat
FC Porto FC

Villa ve Valencii byl strašnej borec. Ty časy sem zbožňoval

Reagovat
king23

Jeden z nejlepších útočníků, co jsem mohl vidět hrát

Nejlepší střelec ME2018 i MS2010, legenda.

Reagovat
king23

ME 2008 samozřejmě

Reagovat
Pepe1911

Souhlas

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z top oblíbenců Ve Valencii naprosto neskutečný

Reagovat
Visca el barca

Škoda, že si tenktrát zlomil tu nohu

Reagovat
Theft90

Skvělej útočník, byla radost se na něj dívat.

Reagovat
JessePinkman

Torres a Villa

Reagovat
king23

Torres, kterej od 27 let, kdy opustil Pool už hrál jenom hovno

Reagovat
Jandak

Pan kanonýr.. ve Valencii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitecek15

Legenda CSM 2002 FE.

Reagovat
Largo

Byls vynikající.

Reagovat
Kongo

Kde jsou ty časy? Silva, Mata, Billa......

Reagovat
Kongo

*Villa

Reagovat
ADM

Kaufland

Reagovat
Vopi11

Carrefour

Reagovat
Messiáš

Jj, k nim Joaquin a nezahral si moc Pablo Hernandez, Vicente nebo Isco. Tam byl mega potenciál a vzdy mi prislo, že se dalo hrát s tímhle materiálem líp, hlavně v Evropě

Reagovat
netopier

Reagovat
QooBo

Reagovat
Spasitel

Po Raulovi najlepší španielsky utočník čo som mohol sledovať

Reagovat
king23

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Csss, Morata

Reagovat
netopier

Aj vďaka nemu som začal fandiť Vale

Reagovat
JakubOcko

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Kongo

Já ve finále UEFA Valencia - Marseille.

Reagovat
netopier

Reagovat
QooBo

Reagovat
Pepe1911

Jeden z mych nejoblibenejsich utocniku vůbec

Reagovat
forrest

FUT karta jako vzpomínka incoming...

btw hraje někdo FIFA 20 Ultimate Team na PS4?

Reagovat
smazaný uživatel

Na pc, 100 zapasu, jeste jsem nedal gol z rohu ani primaku, urcity tymy skoro nejde branit a jednou vyhrajes 9 0 a v dalsi ani nevystrelis na branku, pekna hra

Reagovat
Kincl

Díky tomu handicapu to už dva roky nehraji :D

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nihilister

Jakýmu handicapu ? Po x letech uvažuju, že bych to zase začal hrát?

Reagovat
h8_sfatto

brutální zpomalení hry na mentální úroveň mačkání dotykáče

Reagovat
Kincl

Handicap? Vyhrajes v FUT treba tri zapasy, čtvrtý zapas 5:0 treba a dalsi zapas tvy hraci hraji jak kdyby to vsechno byli silver hraci.

A je to pak presne ten zapas kdy mas deset strel a souper jednu a prohrajes 1:0

Reagovat
Diego2

At jsem hral jakkoliv a s cimkoliv tak jsem nemel vic jak 24 vyher ve WL...

A bylo jedno ci jsem mel tym za miliony - to me ta hra totalne jebala abych prohraval kdyb byla sance na ty elite a kdyz jsem postavil silvert srajdy tak me ta hra zase dotahla na gold...to me kazdy mlel ale moji hraci dali goly ze vseho.

A to byl moment kdy jsem si rekl ok po NHL koncim i s FIFOU a jezdim Dirt a Gran turismo a jsem mnohem spokojnejsi

Reagovat
Diego2

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Vopi11

Každý rok u toho vydržím cca měsíc a pak stejně jedu kariéru

Reagovat
Bakary3

OT: při hledání výsledků zlatýho míče jsem narazil na tohle:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/zlaty-mic-ziskal-oliver-kahn-28538/

To si tu sem tam postěžujeme na nějakej článek, tady si přitom autor spletl Zlatej míč pro nej hráče MS a pro nejlepšího hráče v Evropě..

Reagovat
Hokaido

Vždyť podle toho posledního odstavce je jasné vidět, že ví, o čem píše. L

Reagovat
david_villa7

LEGENDA

Reagovat
smazaný uživatel

Super utocnik ! Diky

Reagovat
smazaný uživatel

MVP

Reagovat
smazaný uživatel

Po Raúlovi můj nejoblíbenější španělský útočník.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele