VIERI UVAŽUJE O KONCI KARIÉRY

21.07.2006, 08:06
Aktuality
Christian Vieri sice nedávno přestoupil z Monaka do Sampdorie Janov, možná ale její dres v ligovém zápase neoblékne. Prohlásil totiž, že nemá motivaci. Možná i proto, že si díky zraněnému kolenu nezahrál na mistrovství světa, kde Itálie slavila svůj čtvrtý titul.

Vedení Sampdorie oznámilo Vierimu, že na něj nebude vyvíjet žádný tlak aby poračoval, když on sám nebude chtít. A jeho rozhodnutí očekávají v následujících několika dnech.

Vieri se ve druhé polovině sezony objevoval v dresu Monaka, které vyměnil za AC Milán, kam předtím přestoupil z Interu Milán. V AC se výrazně neprosadil, v osmi zápasech, v nichž nastoupil většinou jako střídající hráč, vstřelil jeden gól. V Monaku se v sedmi zápasech trefil třikrát. Jenže knížecí klub si pořídil pro další sezonu českého útočníka Jana Kollera, a tak si "Bobo", jak se Vierimu přezdívá, musel hledat jiného zaměstnavatele. Ozvala se Sampdoria a za 800.000 eur třiatřicetiletého útočníka koupila.

V prosinci roku 2005 vyhrál cenu Golden Flop, která se uděluje nejhoršímu fotbalistovi Serie A. Možná trochu neprávem, protože na dvou světových šampionátech, na kterých hrál, vstřelil devět gólů, a tak by třeba i Vieri mohl v Německu útočit na střelecký rekord Gerda Müllera, který tak překonal Ronaldo.

"Bobo" byl svého času i nejdražším fotbalistou světa, když přestoupil z Lazia Řím do Interu Milán za 32 milionů liber. V Interu pak strávil šest sezon, v nichž ve 142 zápasech nastřílel úctyhodných 103 branek. Před sedmi lety byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Itálie a před třemi lety se stal nejlepším střelcem italské nejvyšší soutěže se čtyřiadvaceti zásahy. Hráč s australskými předky dlouho začínal každou sezonu vždy v novém klubu. Usadil se až v Interu Milán a teď to vypadá, jako by chtěl všechno dohnat, protože pokud se objeví v dresu janovského týmu, tak to bude jeho třetí tým za poslední dvě sezony.

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Futre

a takhle skončí kdysi výbornej útočník - obtloustlej a prej bez motivace....

Reagovat
HOST*Heretic

Vieri skonci dokud si jeste pamatujeme jak si hraval driv. Ted uz nemas ani na 2.ligu...a rozhodne to neni jen o motivaci

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by mohl jít právě do Juve....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je vlastně nesmysl, když je čerstvou akvizicí Sampdorie... beru zpět

Reagovat
smazaný uživatel

neslavny konec ....

Reagovat
HOST*ppp

Je smutné jak fandové ,zejména Interu Milán zapomínají, nedávno ho měli za boha a Césara a dnes mu neumí přijít na jméno

Reagovat
HOST*

ne vsichni, podle me je jeden z nejlepsich utocniku INTERu vubec, skoda ze s INTERem nic nevyhral...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele