VIERI PŘESTUPUJE DO MONAKA

10.01.2006, 00:29
Aktuality
Monako získalo do svých řad věhlasnou posilu, z AC Milán přichází Christian Vieri, který tak vydržel v týmu "rossoneri" pouze půl roku. Jeho přestup do Monte Carla by se měl do konce dotáhnout v úterý, chybí už jen lékařská prohlídka.

"Bobo", jak je 32letý Vieri přezdíván, podepíše s osmým týmem francouzské ligy smlouvu do června 2007. Do Monaka přestupuje s vidinou startu na červnovém světovém šampionátu v Německu, protože ve francouzském týmu bude jistě nastupovat pravidelněji, než doposud v AC Milán. Letos vstřelil za milánský klub pouze dvě branky během šesti měsíců svého působení. Více se v silné konkurenci, kterou mu vytvořili Ševčenko, Inzaghi a Gilardino, neprosadil.

Viceprezident AC Milán Adriano Galliani lituje, že Vieri odchází. "Je nám líto, že z klubu odchází útočník takového kalibru, jakým Christian je. Věřím, že mohl letos za náš tým ještě sehrát dobré zápasy, ale zároveň si jsem vědom, že chce hrát před světovým šampionátem co nejvíce, a to mu zajistit nemohu." O jeho služby se vážně zajímaly také dva anglické kluby, Newcastle a Tottenham, vyhrála však slunná Francie.

Nový Vieriho nadřízený Francesco Guidolin, kouč Monaka, byl z nové posily nadšený. "Je to pro celé Monako výborná věc, protože je útočníkem, který umí střílet důležité branky a vyburcovat celý tým k úspěchu. Byl na seznamu hráčů, které jsem chtěl. Hned jsem ho ujistil, že v Monaku bude nastupovat a bude připraven pro mistrovství světa."

Vieri v létě překvapivě přestoupil do AC Milán po šesti letech strávených u konkurenčního Interu. V Serii A se může pyšnit parádní statistikou, ve 143 ligových zápasech nastřílel 102 branek. V reprezentaci pak odehrál 49 zápasů se 23 přesnými zásahy.

Vedení AC Milán už si vyhlédlo náhradu za odcházejícího útočníka, na San Siro by se mohl brzy stěhovat brazilský kanonýr Marcio Amoroso, nyní působící v Sao Paulu. Amoroso si vydobyl na Apeninském poloostrově renomé již v sezóně 1998/99, kdy se v dresu Udinese stal nejlepším střelcem Serie A.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nový Moro to tedy nebude

Reagovat
Shevchenko

Amoroso hral v Dortmundu?

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzsky obranca Patrice Evra podpísal triapolročný s anglickým futbalovým klubom Manchester United. Jeho doterajší klub AS Monaco by mal za prestup zinkasovať približne 5 miliónov libier. Dvadsaťštyriročný Evra by mal byť trénerovi Fergusonovi k dispozícii už v stredajšom semifinálovom dueli Ligového pohára proti Blackburnu. "Je v dobrom veku a stále môže výkonnostne napredovať," vyhlásil na Francúzovu adresu Alex Ferguson. "Monitorovali sme ho počas celej sezóny a je fantastické, že príde do Manchestru." Patrice Evra hráva na ľavej strane obrany a v klube z Old Traffordu by mal nahradiť Argentínčana Gabriela Heinzeho, ktorý pre zranenie kolena vynechá celú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ještě tvůrce hry a budou zase silní...

Reagovat
HOST*PUYOL

Nie,silni nebudu,lebo kupuju len priemernych hracov.

Evra nie je ziadny AS.Cole,ci Del Horno a Vidic nie je Terry,ci Puyol.Akurat mozu este viac prehlbit stratu

A este chcu Gravesena a kto vie koho...

Reagovat
smazaný uživatel

Akoze teraz podla tvojho myslenia ma najlepsich hracov na svete chelsea..

A nahodou Evra je podla mna aj kvalitnejsi ako del horno asi si nevidel vela zapasov monaca.

videl si hrat vidica???ja ani nie takze neviem aky je to hrac mozno podla teba si asi nieco take ako sibila Nechaj cklapca mozno sa po case ukaze..

Neviem ale vies Man.U kupuje hracov z rozumom nie ako nejake ine tymi..(nechcem menovat ale isto vies koho myslim)

A inac Gravesena chcela predtym aj chelsea..

....

Reagovat
HOST*PUYOL

Reagovat
HOST*

teraz neviem ci sa smejes tomuto vyroku alebo sa vysmievas

Reagovat
HOST*

teraz neviem ci sa smejes tomuto vyroku alebo sa vysmievas

Reagovat
HOST*PUYOL

Smejem sa,lebo by ste sa smiali aj vy.Ale uprimne povedane uz mi Vas je luto.Inak s Arsenalom ste moje kone...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, prečo ti je nás ľúto. Môžeš byť vlastne rád. A dávajte si bacha na svoj klenot Ronaldinha, lebo keď sa vám náhodou zraní, príde na moje slová a výkon pôjde dolu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele