Veterán Matějovský stále nekončí, v Mladé Boleslavi prodloužil smlouvu

02.07.2023, 19:56
Aktuality

Kapitán mladoboleslavských fotbalistů Marek Matějovský bude ve 41 letech pokračovat v kariéře. Zkušený záložník se středočeským klubem podle jeho webových stránek prodloužil smlouvu o další rok do konce června 2024.

Matějovský byl s devíti asistencemi nejlepším nahrávačem minulé ligové sezony, ve které zasáhl do 28 zápasů a vstřelil dvě branky. Bývalý reprezentant s Mladou Boleslaví obsadil v nejvyšší soutěži deváté místo.

Odchovanec klubu z města automobilů má v české lize na kontě 400 utkání, 19 gólů a 64 asistencí. Vedle Mladé Boleslavi působil v pražské Spartě a Jablonci, v zahraničí pak v anglickém Readingu. Za českou reprezentaci si připsal 15 duelů, v nichž jednou skóroval.

Matějovský byl v uplynulém ligovém ročníku třetím nejstarším hráčem. Více bylo jen rovněž jednačtyřicetiletému Tomáši Hübschmanovi z Jablonce a o rok staršímu Josefu Jindřiškovi z Bohemians 1905. Oba defenzivní záložníci rovněž potvrdili, že budou v kariéře pokračovat.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
delfin

Reagovat
Imos

Reagovat
Rarášek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rothbard

Měl na víc.

Reagovat
Mass

Ligový král asistencí ve 40 letech, to není vůbec špatné. Tak ať zdraví vydrží.

Reagovat
j_mrazik

Fotbalově mi přišel vždycky dalo zajímavější než Dočkal.

Reagovat
Rothbard

Možná proto, že uměl přejít přes někoho 1na1.

Reagovat
srbic13

Reagovat
Bakary3

To jednoznačně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele