Verstraete se omluvil za kritiku opatření v 1. FC Köln

05.05.2020, 10:06
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
bourbon

který klub bude mít virus tak sestup, hotovo.

Reagovat
ratusek

Ale Starka to má v plánu jinak

Reagovat
bourbon

tak u nás by to samozřejmě neplatilo, to je jasné

Reagovat
bourbon

měla být reakce na ratuska

Reagovat
ratusek

Reagovat
cologneFC

Verstraete má podľa mňa pravdu. Jednak tam hrozí obrovské riziko ďalších nakazení a bez divákov to nemá zmysel.

Reagovat
Kily

jasně že to má smysl, bez diváků budou kluby přicházet jenom o peníze ze vstupného a prodeje na stadionu, při čekání na diváky budou dlouhodobě i bez příjmů od sponzorů a z televizních práv, takže začnou jeden po druhém krachovat

Reagovat
mistr129

Reagovat
cologneFC

Pozri, učite sleduješ nemecký futbal a dúfam, že aj fanúšikovskú scénu. Ak áno, tak si určite zachytil otvorený list fanúšikov všetkých klubov proti dohrávaniu sezóny bez divákov. Ja som ho už tu aj zdieľal, takže k tomu sa vracať nejdem. Áno, určite máš pravdu, že kluby môžu prísť o peniaze z televíznych práv. V Nemecku sa ale pozerajú aj ďalej než iba pred nos. Sú úvahy o tom, že aká bude sledovanosť ligy bez divákov (hrozí, že by sa celý tento rok malo hrať bez divákov). Podľa prieskumov bude sledovanosť vysoká prvé 2-3 týždne. Potom začne sledovanosť prudko klesať, lebo ľudí to nebude bez divákov baviť. No a peniaze na ďalšie roky za TV práva sa vypočítavajú na základe sledovanosti. Čiže sa môže stať, že kluby na tom prerobia. Ďalej sú tu peniaze za prenájmy štadiónov. Nie každý klub je vlastníkom štadióna, za každý zápas budú v mínuse. Potom je tu verejná mienka v Nemecku. určite si zachytil, že väčšina nemeckej populácie je proti tomu, aby sa hralo. A na základe toho sa už ozvali niektorí sponzori, že za takej sitácie prestanú sponzorovať futbal (bola by to pre nich negatívna reklama). ďalej je to neustále testovanie všetkých, ktorí budú na štadiónoch. Myslím, že sa hovorí o 20.000 testoch týždenne a to sa v Nemecku tiež nestretlo s pozitívnou odozvou. Sú tu aj ďalšie dôvody, ale nemám čas sa tu tak dopodrobna rozpisovať.

Samozrejme, že aj ja by som bol rád aby sa hralo dnes. Ale naozaj nie za každú cenu. Podľa posledných info sa už budúci víkend bude hrať. Uvidíme, či to viav nemeckému futbalu neuškodí ako pomôže. Pretože fanúšikovia sú proti aby to začalo. A v Nemecku majú fanúšikovia obrovskú silu...

A ešte k tomu krachu klubov. Je návrh, aby boli všetky kluby solidárne voči tým finančne slabším a nedovolili aby žiadny profesionálny klub skrachoval. Ak sa na tomto kluby dohodnú, tak to ukáže obrovskú silu nemeckého futbalu.

Reagovat
JozkokozleJ

Na druhu stranu, Paderborn planuje vytazit prazdne tribuny ako dalsiu reklamnu plochu

Ja suhlasim s Kilym. Ak su v Nemecku presvedceni o zvladnuti rizika, nech BL zacne. Sam pises, ze bez divakov sa bude bude hrat mozno do konca roka. Mozno aj dlhsie. Dovtedy sa nema hrat Bundesliga?

Tych testov bude potreba 20 000 na dokoncenie celej sezony, pricom v Nemecku je mozna tyzdenna kapacita testov 700 000. Ze sa nevyuziva je logisticky problem. Prave BL chce venovat pol miliona € na zlepsenie tejto logistiky pre dochodcov. (Ako akesi vykupenie.)

Hrat bez divakov je zle riesenie, ale v tejto chvili jedine mozne. Futbal je futbalom prave kvoli futbalu. A hoc divaci na stadione v Nemecku dvihaju uroven celkoveho futbaloveho produktu obrovskym sposobom, da sa hrat aj bez nich.

Suhlasim, ze sledovanost pojde po 2-3 kolach dole. Ochutnavkou bol uz zapas M´gladbachu s Kölnom a kto si TV futbal pusta primarne kvoli atmosfere, dalsi duel si nezapne. Avsak cena buducich TV prav sa neda takto vytrhnut z kontextu.

Tvoje argumenty beriem, avsak vzhladom na to, ze sa neda upnut na konkretny bod v buducnosti, v ktorom sa vratime do stareho sveta bez obav, nevidim dovod nezacat.

Reagovat
Kily

k těm televizním právům patří ještě jedna věc - stávající trh sportovních událostí. Začít dneska znamená solidní příjem financí, až se za několik měsíců bude konat najednou hromada akcí, bude ten trh šíleně přesycený, televize to nebudou mít kam dávat a některé sporty půjdou na okraj zájmu. Tohle případ německého fotbalu nebude, ten může mít problém ve chvíli, kdy se začne bojovat o ceny a televizní společnosti budou chtít slevy, jelikož budou mít na výběr z dalších a levnějších možností

Reagovat
cologneFC

A tebe nevadí, že sú tam pozitívne prípady? Práve hlási aj Gladbach jedného hráča. Verstraete má podľa mňa pravdu. Nemali by hrať za každú cenu. Ale samozrejme chápem aj tvoje argumenty. Ale nemyslím si, že je to v súčasnosti jediné možné riešenie, že treba hrať bez divákov.

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, zdravotna otazka je najdolezitejsia. Len jej zvladnutie dava moznost spekulovat o podmienkach (ne)pokracovania ligy. Ak by sa ukazalo, ze virus sa zacal medzi hracmi sirit, nema to zmysel.

Reagovat
db18

Reagovat
soukup

a jak dlouho si představuješ, že by se nehrálo? Půl roku? Rok? Dva roky?

Reagovat
cologneFC

Sezónu by som ukončil ako francúzi. Do začiatku ďalšej sezóny bude veľa vecí jasnejších.

Reagovat
ratusek

Myslíš za měsíc?

Reagovat
ratusek

Nebo teda dva, do konce června

Reagovat
cologneFC

Bundesliga zvykne štartovať v auguste. To máš 3 mesiace, počas ktorých sa situácia vyjasní.

Reagovat
Kepy_FCB

Chtělo by to i článek o tom černouškovi jak předstíral smrt!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele