Věřím, že nebudeme pod takovým tlakem jako na Slavii, doufá Weiler před odvetou v Plzni

13.03., 19:59
Aktuality
René Weiler (© AFP)

Reného Weilera, trenéra Servette Ženeva, před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské konferenční ligy v Plzni nijak nevyděsilo, že Viktoria v neděli v domácí soutěži rozdrtila Spartu 4:0. Padesátiletý kouč věří, že si jeho svěřenci odvezou lepší výsledek než při poslední návštěvě Česka v prosinci, kdy ve skupině Evropské ligy utrpěli debakl 0:4 na Slavii. Řekl to na tiskové konferenci před odvetou, do níž Servette nastoupí po domácí bezbrankové remíze.

"Samozřejmě jsem zápas Plzně se Spartou viděl. Vím také, že Sparta udělala několik změn v sestavě. Rozhodně kvůli tomu zápasu nemám nějaký strach. Už před tím utkáním jsem věděl, že Viktorka je silný tým. Počítám s tím, že dobrý výkon podá i zítra," prohlásil Weiler.

Jeho svěřenci v polovině prosince v závěrečném utkání skupiny Evropské ligy utrpěli na Slavii debakl a z třetího místa přešli do Konferenční ligy, kde zvládli úvodní kolo vyřazovací fáze proti Ludogorci Razgrad. "Na ten zápas (na Slavii) jsem už raději zapomněl," řekl s úsměvem Weiler.

"Pevně věřím, že zítra nebudeme pod takovým tlakem, jako jsme byli na Slavii. I když víme, že nás čeká neméně silný soupeř. Jestli jsme od té doby udělali pokrok a posunuli se, to uvidíme až zítra," doplnil bývalý hráč s jedním startem za švýcarské reprezentační "áčko".

Servette dosud hrál na evropské scéně čtvrtfinále dvakrát, v sezonách 1966/67 a 1978/79 se mu to povedlo v tehdejším Poháru vítězů pohárů. "Samozřejmě víme, jak důležitý zápas nás čeká. Ale fotbal mě naučil, že existují pouze důležité zápasy. Já je neporovnávám. Přijeli jsme se porvat o postup. Věříme ve své schopnosti a pokusíme se je využít," uvedl Weiler.

Jeho svěřenci neskórovali v jediném z posledních sedmi soutěžních zápasů - před týdnem v úvodním osmifinále. "Nejsme jediné mužstvo, které má problémy dát Plzni gól. Takových týmů bylo v poslední době více. Plzeň je zkušené mužstvo, které hraje fyzický fotbal a dává vám málo prostoru. Ale máme více hráčů, kteří jsou schopni dávat góly. Doufám, že se někdo z nich prosadí," dodal kouč druhého týmu švýcarské ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Modi6

Tenhle zápas je z mého pohledu asi ten nejdůležitější. Jedině Plzeň má totiž reálnou šanci na postup, takže tam to budou pro fanouška českého fotbalu největší nervy. Pochopitelně bych přál postup i Slávii ale to je spíš z říše snů. Příjemné by bylo alespoň vítězství. U Sparty pak hodně příjemná alespoň remíza.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Vidim to úplně stejně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele