Velký talent Zlatan Ibrahimovič

22.10.2002, 14:11
Aktuality
Jednadvacetiletému Švédovi s bosenskou krví trvalo rok, než se v Nizozemsku pořádně usadil. Teď Zlatan Ibrahimovič dokazuje, že je jedním z nejtalentovanějších útočníků v celé Evropě.

Ibrahimovič odešel ze švédského Malmö FF jako velice nadějný mladík v roce 2000. Po roce v Nizozemsku si už zvykl a nasbíral obrovské zkušenosti. "Zvykl jsem si na život v jiné zemi, cítím se dobře a to mi dodává sebevědomí," řekl.

Jeho Ajax je ve skupině D Ligy Mistrů zatím třetí a šanci na postup do další fáze má pevně ve svých rukou. A švédský reprezentant, který v nedávném kvalifikačním utkání s Maďarskem vyrovnával na konečných 1:1, věří, že má formu na to, aby pomohl svěřencům trenéra Ronalda Koemana k postupu. "Od prvního zápasu s Lyonem se mi daří a cítím se na hřišti sebevědomě. Stejně tak v reprezentaci. Jsem připraven na zápas s Rosenborgem, jsem v 18-členné nominaci a doufám, že budu hrát," věří si fotbalista.

Jedním z důvodů, proč se Ibrahimovič v letošní sezóně tolik zlepšil, je návrat finského reprezentanta Jariho Litmanena. "Jari je skvělý hráč, je inteligentní, hraje srdcem a snaží se hrát jednoduše. Je to ideální hráč pro tým a je přesně tím, co Ajax potřeboval," chválí spoluhráče Ibrahimovič.

O tom, že si hodně věří, svědčí i jeho odpověď na otázku, jestli Ajax doprovodí jednoho z dvojice Inter, Lyon do druhé fáze Ligy Mistrů. "O tom nepochybujte," řekl bez přemýšlení.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele