Vedení Alkmaaru překvapivě odvolalo trenéra Slota

05.12.2020, 16:28
Aktuality
Alkmaar zítra hraje s Groningenem a na jeho lavičce v tomto duelu už nebude sedět Arne Slot. Nizozemský klub se rozhodl pro změnu trenéra a svého kormidelníka odvolal, reagoval tak na spekulace spojující Slotovo jméno s angažmá ve Feyenoordu Rotterdam...

Celek z přístavního města po sezoně přijde o Dicka Advocaata a jedním z vytipovaných trenérů je právě Slot. Ten měl velký zájem v Alkmaaru pokračovat a dokončit sezonu, AZ ovšem nakonec půjde jinou cestou.

"Jako klub jsme se rozhodli pro okamžité rozvázání spolupráce. V AZ chceme mít trenéra, který se bude maximálně koncentrovat na svou práci v Alkmaaru," zdůvodnil rozhodnutí sportovní ředitel Max Huiberts.

42letý Slot sbíral první trenérské zkušenosti v Cambuuru a do Alkmaaru se přesunul v lednu 2017. Nejprve pracoval jako asistent, loni v létě povýšil do funkce hlavního kouče a s týmem obsadil druhé místo tabulky. Letos je Alkmaar zatím sedmý a má velmi dobře rozehranou skupinu Evropské ligy, v konkurenci Neapole, Realu Sociedad a Rijeky drží postupovou druhou příčku a příští týden letí do Chorvatska.

Alkmaar už stihl vyřešit otázku nového trenéra, tým dočasně povede dosavadní asistent Pascal Jansen.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
AjaxFans

Dobrá reakce

Reagovat
Liquid

Ján Slota - legenda Žiliny

Reagovat
cr7sux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele