Věci se začínají zlepšovat, hlásí obránce Interu Dalbert

22.12.2017, 16:02
Aktuality
Interu Milán se v letošní sezoně daří a o to složitější pozici v týmu má Dalbert Henrique. Brazilský obránce se zatím nedokázal plně adaptovat a snažení svých spoluhráčů pravidelně sleduje pouze z lavičky či tribuny, flintu do žita každopádně nehází a věří v lepší zítřky, tím spíše, když se jeho situace začíná obracet...

24letý Jihoameričan přišel za dvacet milionů eur z Nice a zatím nemá maximální důvěru trenéra Luciana Spallettiho, který dává přednost jiným. Dalbert tak stihl v Serii A pouze sedm startů, v základní sestavě se objevil třikrát.

"Italská liga je v porovnání s jinými zcela odlišná a adaptace je hodně náročná. Nebudu se schovávat za těžkosti, které mě do této chvíle potkaly. Nebylo to snadné, ale teď se věci začínají zlepšovat. První zápasy byly těžké. Hraje se zde zcela jiný fotbal a až teď si teprve uvědomuji, jak moc jsem se od příchodu změnil," prohlásil jihoamerický fotbalista.

Nerazzurri šli do letošní sezony s jasným cílem vrátit se do Ligy mistrů, v níž chybějí od sezony 2011/2012. A zatím si vedou nad očekávání dobře, v tabulce jsou na třetím místě a ještě před několika dny jim patřila první pozice, než doma s Udinese utrpěli první porážku sezony.

"Snad se mi povede co nejrychleji dokončit proces adaptace. Musím myslet pozitivně a pochopit, co po mně trenér doopravdy chce, abych mohl dokázat svou cenu a pomoci týmu. Máme kvalitní tým, ale nejsme spokojeni, přestože úspěšně pracujeme na splnění cílů. Nesmíme polevit a přestat sbírat body, klub jako Inter musí být neustále na špici. Chceme se dostat do Ligy mistrů, nesmíme to zpackat," dodává.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
stas87

Ofenzivní záložník PSG Lucas Moura sice v Paříži téměř nehraje, ve své momentální pozici je však spokojený a podle listu Le Parisien dokonce odmítl hostování s opcí ve španělském Realu Betis. (leparisien.fr)

Zvratena doba. Jasne, Betis nie je bohvieco ale clovek by si myslel, ze ma zaujem hrat futbal a nie len trénovat.

Reagovat
smazaný uživatel

proc by mel lucas, dlouhodobe spickovej zaloznik prokazujici kvality v jednom z top tymu sveta, chtit hostovat v supackym betisu? A silne pochybuju, ze by o neho neprojevilo zajem zastup klubu o nekolik urovni vys nez betis

Reagovat
stas87

Pretoze do Pariza prisla zatial len jedina ponuka a to zo Sevilly? On bol aj zraneny a zatial v tejto sezone nehrava prakticky vobec. Takze je logicke, ze sa ho klub snazi poslat aspon na polroka prec. Pretoze to nevypada na to, ze by ho Emery mal v plane dal vyuzivat. Zmluvu ma do leta 2019..

Reagovat
Panděvova ofina

On je tam trochu problém, když celou levou stranu oběhá Perišič a na půlce jsi povinen mu předat balon. Nevděčná úloha pro rychlonohého beka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele