Van Persie se po ukončení kariéry těší na další životní kapitolu

15.05.2019, 10:19
Aktuality
Letošní ročník nizozemské nejvyšší soutěže má dnes večer na programu své poslední kolo a to bude už jen zpovzdálí sledovat Robin van Persie. Zkušený útočník se rozhodl pověsit kopačky na hřebík a naposledy se na trávníku objevil v nedělním souboji s ADO Den Haag, v tuto chvíli se již těší na další etapu svého života...

35letý Van Persie v neděli nechyběl v základní sestavě a z trávníku byl stažen v samém závěru. Všichni hráči mu u postranní čáry vytvořili slavnostní špalír a fotbalistovi aplaudoval vyprodaný stadion De Kuip. Velkou kaňku na tomto okamžiku neznamenal ani výsledek, domácí prohrávali a nakonec prohráli 0:2.

"V neděli jsem odehrál svůj poslední profesionální zápas. Když se ohlédnu zpět za těmi sedmnácti roky, mohu říct jenom to, že to byla báječná pouť. Zažil jsem vzestupy, pády a také spoustu nezapomenutelných okamžiků," oznámil Van Persie na sociálních sítích.

"Jsem pyšný na to, že jsem mohl hrát za skvělé kluby a svou zemi. Rád bych poděkoval trenérům a spoluhráčům a stejně tak fanouškům za to, jak během uplynulých let podporovali mě i mou rodinu. Fotbal mi bude chybět, ale těším se na další kapitolu mého života," dodal.

Van Persie je odchovancem Feyennordu a v průběhu kariéry hrával za Arsenal, Manchester United a Fenerbahçe, než se loni v zimě vrátil domů. Za nizozemský národní tým sehrál 102 zápasů a s 50 góly je jeho historicky nejlepším střelcem.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (20)

Přidat komentář
lajka30

V Arsenalu byl eztratřída.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

vzostupy, pady, prekazky, zranenia, neuspechy,uspechy, laska, nenavist a genialne momenty...robinova kariera je zivot sam

Reagovat
Mastný Chobot

ešte konská placenta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tpč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

* zrada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Azza

Reagovat
krisa

dá se na šipky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Is it a bird? Is it a plane? ...Its Robin!

Reagovat
Y.N.W.A

...teda Supervan!

Reagovat
A Seleção

Rockin Robin.Byli to super casy.RVP&Adebayor nejlepsi utocnej tandem Arsenalu hned po Henry&Bergkamp.Diky za radosti na hřišti.Mrzi mě,ze jeho angažmá tak zkyslo odchodem k UTD.On chtel proste titul a zasloužil si ho.Ja mu odchod k UTD nezazlival,ale taky mě to mrzelo.Supr plejer,supr clovek.Hodne štěstí v další etapě života.

Reagovat
Nikikrew

U nás bol extratrieda. Ročník 2011/2012 uplne famózny, skoda ze to tak skončilo ako to skončilo.

Gol proti Charltonu po centri Ebouea je stále jeden z najkrajších v našej histórii

Reagovat
Mastný Chobot

ten gól je dokonalosť

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele