VAN HOOIJDONK SE VRACÍ DO FEYENOORDU

24.01.2006, 13:54
Aktuality
Velký návrat hlásí Feyenoord Rotterdam. Po angažmá ve Fenerbahce Istanbul a NAC Breda se totiž do kádru nizozemského klub vrací útočník Pierre van Hooijdonk. Již 36letý bývalý reprezentant se svému staronovému zaměstnavateli upsal na rok a půl.

Van Hooijdonk se v létě vrátil z Turecka zpět do Nizozemska. V Bredě měl vytvořit údernou útočnou dvojici společně s mladým Švýcarem Johannem Vonlanthenem. Velká očekávání však nesplnil a v letošní sezóně dal v 17 utkáních na jeho poměry pouhých pět branek. S touto bilancí pochopitelně nebyl spokojený, v prosinci navíc vedení klubu odvolalo trenéra Tona Lokhoffa a na jeho místo jmenovalo Ceese Loka. S tím si však hráč nepadl do oka a několikrát se nechal slyšet, že by rád odešel do nějakého většího nizozemského klubu.

Záchranné laso mu nakonec hodil Feyenoord Rotterdam, jehož kouč Erwin Koeman hledal právě takovýto typ útočníka. "V minulosti jsem měl pověst skvělého náhradníka v národním týmu, a to mi sedí. Už se na to těším," prohlásila nová posila rotterdamského celku, která by měla pomoci vrátit na De Kuip mistrovský titul. Feyenoord tak ještě zvýšil svou ofenzivní sílu. V jeho útoku totiž nastupují rychlonohý Salomon Kalou a kanonýr Dirk Kuijt.

36letý vytáhlý fotbalista působil ve Feyenoordu v sezónách 2001/2002 a 2003/2004, během nichž nastřílel v 61 ligových zápasech rekordních 52 gólů. Zlatým písmem se pak do klubové historie zapsal především 8. května roku 2002, kdy dvěma brankami prakticky zařídil vítězství svého týmu ve finále Poháru UEFA nad Borussií Dortmund.

Pierre Van Hooijdonk má ve svých 36 letech pověst jednoho z nejvíce cestujících fotbalistů. Svou kariéru začal ve Welbergu. Následně hrával za Steenbergen, Roosendaal, Bredu, Celtic Glasgow, Nottingham, Arnhem, Benfiku Lisabon, Feyenoord, Fenerbahce a znovu Bredu. Toto angažmá ve Feyenoordu tak bude jeho již dvanáctým a dá se očekávat, že také posledním.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v. Hooijdonk je sice kvalitní fotbalista s fantastickou ránou, ale já ho mám zafiksovanýho jako prase. Podobný lokty a zákeřný fauly se jen tak nevidí ...

Reagovat
HOST*Steve

jo ma dobry přímáky, ale ja ho přímo nesnášim, pač je to simulant a zákeřně fauluje... pamatujete zápasy se Spartou....

Reagovat
HOST*Efreeti

to by mohlo znamenat ze Dirk nakonec prece jen zamiri do Tottenhamu jeste v zime...no predpokladam, ze nejpozdeji v lete, pokud nenastrili na MS 10 gólu a nezalíbí se Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele