Van Gaal: Mohli jsme také prohrát

14.03.2010, 22:10
Aktuality
Bayern stále vede bundesligu před druhým Schalke, ale přestože byl ve včerejším utkání proti sestupem ohroženému Freiburgu vysoce favorizován, hubenou výhrou 2:1 své fanoušky nepřesvědčil. Trenér Van Gaal přiznal, že zisk tří bodů je zčásti také dílem štěstí.

Už podruhé v tomto týdnu může bavorský velkoklub děkovat za výhru Arjenu Robbenovi. Právě nizozemský záložník ve středu vsítil vítězný gól na hřišti Fiorentiny, čímž svůj celek poslal do čtvrtfinále Ligy mistrů. Včera pak zařídil obě branky Bayernu, když se jednou trefil z přímého kopu a o sedm minut později také z penalty.

"Dvakrát jsme skórovali ze standardní situace. Je to sice známka kvality, ale je v tom také kus štěstí. Je skvělé, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, ale stejně tak jsme mohli remizovat nebo i prohrát," řekl trenér van Gaal.

Snaha Freiburgu o dobrý výsledek tak odměněna nebyla, ačkoliv se předposlední tým tabulky ujal vedení po brance Makiadiho. Podle sportovního ředitele Bayernu Christiana Nerligera vedla k otočení výsledku Bavořany změna taktiky.

"Vysunutí Daniela van Buytena dopředu se ukázalo dobrým tahem. Díky tomu jsme byli v ofenzivě agresivnější a vypracovali jsme si více brankových příležitostí. Nakonec jsme naštěstí vyhráli," řekl Nerliger.

Autor: Pavel Mašlaň / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Arne

To jste mohli, ten přímák vedoucí k vyrovnání neměl bejt ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si to aj pozeral ?? Však to bola ruka .

Reagovat
Arne

Jo, viděl jsem to... Ono je blbý, že není jasný vymezení, co ruka je a co už ne... Každopádně tady byla ruka poměrně dost u těla a žádný nepřirozený pohyb vůči míči se nekonal.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ta penalta co mělůa bejt po oličově nebo čí hlavičce... ten záložník to vykril rukou a ještě byl možná za čárou... tak tady nech jak ten přímák neměl bejt když už měli vést před tim

Reagovat
smazaný uživatel

Sem fanda Bayernu ale to jak to tam vytáhnul z brankový čáry to ruka nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

...noo takže prvně: kdyby penaltu Klosemu pádu odpískal, nikdo by se divit nemohl...a za druhé jak na čáře vytahovali míč z branky, tak to podle mě bylo i hlavou, ale ta ruka tam také bezpochyby byla...a byla pro směr míče pravděpodobně rozhodující...zkrátka Freiburg si nezasloužil ani bod...využil svou jedinou šanci a dal gól...jsem rád, že jednoznačně lepší tým vyhrál.

Reagovat
Arne

Kdyby toho Kloseho pád odpískal jako penaltu, bylo by to blbý, ale já bych se tomu rozhodně nedivil.. Ta ruka nebyla - podle mě a utvrzuje mě v tom i fakt, že to říká fanda Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

...no kdybych fandil Freiburgu a on to odpískal, také bych nebyl spokojen...zkrátka už kvůli tobě si za tou penaltou úplně nestojím...ty máš teď jiné starosti...určitě bys teď nejradši se soukmenovci randalieroval v Berlíně...

Reagovat
Arne

Tak to rozhodně NE! Bejt jak zvíře, co vlastnímu klubu zničí lavičky a další zařízení? Hlásit se ke skupině, které aby se hráči spíš báli, než cítili jejich podporu? (btw. už na podzim tam byly nějaký hlášky, že jestli sestoupí, tak je zabijou)... Tohle nejsou moji soukmenovci, aby bylo jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo tam mnoho jasnějších faulů co se mělo pískat !! Například jak sundal gólman Kloseho v prvním poločase to měla být penalta !! ::talking:. Něco už písknout musel !!

Reagovat
Bakary3

Ale, ale.. Klose moc dobře věděl, že mu tam golman jde a tu nohu mu tam schválně nechal

Reagovat
Arne

Ale prosím tě, z pohledu hlavní kamery to sice vypadalo důvěryhodně, ale bylo to tak, jak píše Bakary.

Reagovat
smazaný uživatel

...no modlili se, modlili se a nakonec vymodlili...ještěže tak...napotřetí ji už odpískal. Jinak respekt rozhodčímu, že postřehnul, že golman na ten Kloseho balon sáhnul...toho jsem si vůbec nevšiml

Reagovat
smazaný uživatel

s takýmito výkonmi sa ďaleko nedostaneme

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hrál jasně lépe... jen se mu nedařilo dát góla...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele