Van de Beek zkusí štěstí v Německu, na hostování si ho vypůjčil Frankfurt

01.01., 12:41
Aktuality
Donny van de Beek (© AFP)

Donny van de Beek zklamal v Manchesteru United a další šanci na nastartování kariéry dostane v Německu. Nizozemský záložník dohraje sezonu na hostování ve Frankfurtu, který si zajistil i opci na trvalý přestup.

Van de Beek přišel do Anglie v září 2020, Red Devils za něho tehdy Ajaxu zaplatili necelých čtyřicet milionů eur a investice se jim nevyplatila. Fotbalista i vinou zranění odehrál jen 62 zápasů a v lednu 2022 byl zapůjčen do Evertonu, v probíhající sezoně naskočil jenom ke dvěma utkáním.

Van de Beek se už před Vánocemi podrobil zdravotní prohlídce a dnes byl jeho transfer potvrzen oficiální cestou. Frankfurt bude za několik měsíců disponovat opcí na přestup za deset milionů eur, díky bonusům případně bude moci Manchester United vyinkasovat ještě další tři miliony navíc.

"Donny van de Beek perfektně zapadne ho našeho herního systému a stane se důležitým dílkem celé skládačky. Do kabiny přinese spoustu mezinárodních zkušeností, z čehož budou profitovat naši mladí hráči. Donny představuje gólovou hrozbu, pro naší ofenzívu bude velkým přínosem," nepochybuje sportovní ředitel Eintrachtu Markus Krösche.

Autor: Tomáš Pavlík / eintracht.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
fabec1222

Manchesterský Drinkwater.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Unai

40M

Reagovat
VTID94

Real Madrid's offer to Mbappé will be sent today. If the player does not respond to it by January 15, the club will activate plan B; Erling Haaland.

— @diarioas

Reagovat
MoonKnight

To určitě i když je teď Mbappe odmítne, tak pokud dá v příští sezoně 40 gólů, tak ho zase zkusí. To už tu jednou bylo, jak je zklamal a stejně přilezli, přilezou znovu.

Reagovat
cr7sux
Reagovat
O.Giroud

úplna Mbappeho kurvička ten Real

Reagovat
Di Stéfano

Niekto radšej ropácke kurvičky

Reagovat
O.Giroud

on nie lebo vie, ze tie si najdu ineho

Reagovat
MoonKnight

Ty vole on odehrál nějakých 60 zápasů za United já celou dobu žil v tom, že odehrál za celou dobu v United 5 zápasů a hned byl odstřelen.

Reagovat
oli9

Tak za 3,5 sezóny to po těch minutách nasbíral no..

Reagovat
Grahf

keď spočítaš minuty, tak to dá tých 5 zápasov

Reagovat
RickNash

62 startů, ale převedeno na zápasy 24 plnejch zápasů, no. a od léta 2021 to vychází na necelých sedm devadesátiminutovek na hřišti. zas tak daleko nejsi.

Reagovat
milan78

měl spíš zkusit dálný východ

Reagovat
LeonardoUžoa

A jiný sport

Reagovat
Vsadim gule

Tohle mě štve. Já v něm vidím ohromný potenciál.

Reagovat
Kucka

To jsi asi zůstal jediný, protože předchozích několik trenérů ho v něm v MU nenašlo.

Reagovat
Vsadim gule

No celkově skoro každý ho u nás už odepsal, ale já to v nem proste vidím ale možná proto nejsem trenér, nevím…

Reagovat
Vopi11

Nejsi sám, v Ajaxu se mi líbil

Reagovat
JohnnyBravo

Tak v Ajaxu byl v nominaci na zlatý míč.. problém je, že on už nehraje v Ajaxu, ale v United

Reagovat
Rudy

Jaka liga, takovy hraci a treneri. Ofenzivni hraci dejme tomu (Kanibal), zbytek meh. Beek hruza, v Interu je ted Klaasen - hruza. De Jong v Barce na tom neni lip. Je tam nekdo kdo uspel mimo Ajax?

Reagovat
Neutron

De Jong? Vsak ten hra zaklad pokial nie je zraneny.

Reagovat
Rudy

Uznavam, toho jsem trochu podcenil. Podival jsem se poradne a jen letos je na tom hur. To mame jednoho hrace. De Light za ty nehorazne penize taky zadna slava, Bisseck za par supu bude jine terno Na ten hype co byl tehda kolem Ajaxu, pekna bida.

Reagovat
Busby babes

De Jong?

Reagovat
Rudnevs

De Ligt hráva pravidelne za Bayern, De Jong za Barcu viac menej tiež. Klaassen do Interu bol wtf prestup už od začiatku, to sa všetci čudovali, čím si také angažmá vyslúžil.

Holanďania majú teraz slabšiu generáciu, ale stále je veľa hráčov, čo sa presadilo z holandskej ligy. Zvlášť keď rátaš ešte aj Suareza, za tých čias bolo tých dobrých Holanďanov alebo hráčov z NL ligy v Európe ešte viac.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Seydou Doumbia

no ono obecně víc hráčů co se z holandské ligy prosadilo v top ligách jsou spíš cizinci z eredivisie než holandani...vertonhhen, alderwield, suarez, eriksen, ale holandani v PL tragédie...

Reagovat
Rudnevs

Pričom nie že by v PL neboli kvalitní Holanďania - Van Dijk, Gakpo, Van de Ven, Aké, Botman,… akurát to väčšinou nie su ajaxáci (až na Botmana, ale ten tiež šiel do PL až z Lille).

Reagovat
Seydou Doumbia

taky jde o to odkud do té pl šli no...někteří ti hráči udělali postupný krok...dijk z celticu, botman lill, ven wolfsburg...já si spíš pamatuju ty flopy co šli z ere do PL...klassen, janssen, depay, berghuis, bergwijn, siem de jong...

Reagovat
Rudnevs

Ten medzikrok je zrejme dobrý nápad. Keď si vyhajpovaný jak sviňa, zároveň stále mladý hráč odniekadiaľ z Ajaxu a zrazu ťa kúpi sprosté United za ultra vysokú čiastku a všetci od teba pod tlakom a v tom bordeli čakajú, že ich spasíš, tak to proste nevyjde. Nevravím, že ich má všetkých na svedomí United, to bol len príklad, ale ono tie situácie často vyzerajú takto. V PL je tých prachov toľko, že sa v máloktorom klube nakupuje nejak koncepčne alebo rozumne. Problém? Hodíme na to prachy. Preto tie kluby majú x prestupových flopov každé obdobie. Preto ti potom fans PL povedia, že z BL sa nakupovať neoplatí, z Holandska sa nakupovať neoplatí, Talianov nebrať, Španielov nebrať, sú malí a netechnickí blablabla.. a vlastne na každú krajinu majú príklady, prečo odtiaľ nebrať hráčov. Tak fajn no, nech si kupujú hráčov len medzi sebou

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky ono když si od 10 let prošel všemi kategoriemi a hvězdíš od dětského věku až po dospělé v seniorském týmu v eredivisie tak máš nosánek nahorů a čekáš že si prostě jeden z nejlepších hráčů na světě. Potom přestoupíš a zjístitš že ti hráči tam jsou lepší než ty a když celý život slyšíš jak si skvělý tak to ego nezvládné. I na tomhle něco bude. Jo tak PL funguje poslední roky jako superliga, tam se nění co divit. Nejtrapnější tým mi příjde Everton, výdaje snad větší než mají AC, Inter, AS, Sevilla, BVB, Lyon, OM, ale jsou rádi že se zachrání v lize.

Reagovat
10

"De Ligt hráva pravidelne za Bayern"...opravdu ?

Reagovat
Strakosha

Onana

Reagovat
Rudy

Lepsi naz Samir, nemel jsem s nim problem. Jedina vec, co jsem nesnasel. Jak si pousti balon na/o zem. Zbytecne riskantni, blby odraz a pruser. Proste chytim a drzim v ruce.

Reagovat
Strakosha

I někteří zdejší uživatelé ho v současnosti řádí mezi nejlepší v PL na svém postu

Reagovat
RadekVonCZE

de Jong rozhodně uspěl

Reagovat
Dortmunder

Xavi Simons.

Reagovat
VTID94

Romano:

Ko Itakura, one to watch in 2024 as top clubs are monitoring Japanese CB.

Understand Liverpool have sent their scouts multiple times to follow Itakura’s performances.

Tottenham also monitored him as Ange Postecoglou wanted Ko at Celtic.

Release clause NOT valid in January.

Reagovat
Rudnevs

Made in Gelsenkirchen

Reagovat
Aldeano

Reagovat
avicii

Hmm

Reagovat
Rudnevs

Inak teda hosťovanie s nepovinnou opciou (10 milionov) je pre Frankfurt strašne super prestup. Na tom môžu snáď len získať.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Neutron

Velmi by ma prekvapilo, keby opciu uplatnili. To by tam musel uplne dominovat, aby ho pripadne mohli hned otocit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele