VAN BOMMEL V BARCELONĚ

18.05.2005, 12:56
Aktuality
Barcelona má zajištěnu první letní posilu. Poté, co před rokem z katalánského týmu odešla většina Nizozemců, přichází jeden nový - 28letý záložník PSV Eindhoven Mark van Bommel. Ve svém nové působišti podepsal tříletou smlouvu.

Van Bommel, kterému v létě v Eindhovenu končí smlouva a Barca za něj tak nemusí zaplatit ani euro, by měl být oficiálně představen začátkem června po kvalifikačním utkání Nizozemska s Finskem. V týmu se připojí ke dvěma krajanům, trenéru Franku Rijkaardovi a krajnímu obránci Giovannimu van Bronckhorstovi.

Van Bommel svou profesionální kariéru začal ve Fortuně Sittard, odkud se v roce 1999 přesunul do PSV Eindhoven. Během šesti let s ním získal čtyři tituly, třikrát vyhrál nizozemský pohár, letos si zahrál semifinále Ligy Mistrů. Poslední sezóna pro něj byla nejúspěšnější i v ohledu nastřílených gólů, jako záložník se ve třiceti ligových zápasech trefil čtrnáctkrát. Celkem v dresu PSV odehrál 169 utkání a síť soupeřů rozvlnil celkem 46krát. Mimo tyto úspěchy má na svém kontě i jeden individuální, v roce 2001 se stal nizozemským fotbalistou roku.

Barcelona si v Eindhovenu své posily vybírá poměrně často, van Bommel je již šestým hráčem, který přestupoval tímto směrem. Před ním to byli Ronald Koeman, Romario, Ronaldo, Phillip Cocu a Boudewijn Zenden.

Autor: Petr Starý

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak-a máte ho tam oficiálne a na tri roky.Uvidíme,či sa postupne nenaštrbia dobré vzťahy PSV-Barca,lebo Eindhovenu sa začína zaliečať aj Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht. PSV má myslím dokonce s Chelsea uzavřenou jakousi smlouvu, že bude dělat jakousi farmu . Že jim to není trapný. Fakticky to bude vypadat, že budou mít svázaný ruce a když se u nich bude někomu dařit, tak se prvně budou muset zeptat murhovna, jestli by se mu nehodil do Cheski a pak ho teprve prodat někomu jinýmu. Otřesné

Ale PSV to asi vyhovuje, když si představíme, že mu bude Chelsea půjčovat hráče kvalit Alexe a tuším že i Farfána (u něj si teda nejsem vůbec jistej )

Reagovat
smazaný uživatel

...a to čo som nedávno spomínal-Robinho.Chce ho Abramovič do Chelsey a do PSV ho chce dať rozohrať a prispôsobiť sa trochu na európske zvyklosti.(to je inak rozumné podľa mňa).

Reagovat
HOST*yarda

No jestli do toho strčí Abramovič svou naftou zasranej rypák a přestup nám překazí, tak jedu do Londýna si to s ním vyřídit a ani jeho dvacetičlenná ochranka mě nezastaví

Reagovat
smazaný uživatel

Budem ti držať palce

Reagovat
smazaný uživatel

No já si nemyslím, že je to až tak. Jsou to jen řeči, možná tam mají nějakou ústní dohodu o tom, že Chelsea má právo koupit hráče, pokud se o něj bude zajíamt a nabídne víc než ostatní, al nic víc.

Jinak, PSV je an rozehrávku ideální mužstvo. Je velm ikvalitní ,ale při tom hraje ligu, kde se utká i s hodně slabými soupeři, ale zase si zahraje poháry, kde je to naopak. Proto se tak dařilo Romariovi a Ronaldovi, když k nám pak přišli...

k Bommelovi...sem vážně zvědav, jak ta záloha bude fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

murhovno se mi móóc líbí

Reagovat
HOST*maxi

schevchenko,kaka,tevez,ramos idu do barcy na 96%

Reagovat
HOST*Shevchenko

Super jaké číslo bude nosit?

Reagovat
HOST*Peca

Dobrá posila. Bommel je fakt kvalitní záložník, Barca se dala dobrou cestou, buduje perspektivní tým s ohledem na budoucnost. Ne jako Real, který kupuje hvězdy kolem třicítky.

Reagovat
smazaný uživatel

No když si vezmeš, že Bommel má letos 28, tak už má opravdu kolem třicítky, ale podepsali jsme na tři roky, tak to tak vidím, že pak akortá odejde na vrcholu...

Reagovat
PJ

No tak to si trochu netrefil, 28 let je taky docela kolem třicítky...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tohle jsem tady už jednou komentoval, poslední "třicátník" byl 28letý Gravesen a ten se KURVA vyplatil Woodgate, Samuel a Owen byli mnohem mladší, takže si se svou rádobyvtipnou poznámkou moc neuspěl

Reagovat
HOST*Nawri

polovina kadru realu prisla v 28letech demente

Reagovat
HOST*nawri

tzn stejne jak je ted "mlademu" bomelovi

Reagovat
antimadrista

Jako nám se to vyplatí, Bommel je vrcholný hráč a je zadarmo.

Reagovat
Mr.Jindros

To jo, dobrý kup, to se musí nechat.

Reagovat
HOST*Luis

Naprosto souhlasím, Barca musí myslet trošku defenzivněji a Bommel umí dřít dozadu a co hlavně, je výborný dobředu, podle mne kauf jako blázen. Jestli chce Barca uspět v LM musí víc bránit než doposud a Bommel v záloze to dokáže, jako pomohl Davids. Za Bommela sem moc rád ještě by to chtělo možná stopera. A douufám, že začne hrát Edmilson ten letos hodně chyběl!!!

Reagovat
HOST*nawri

spatny nakup to neni ale perez je sice kokot ale s prachama to umi diky takovymu beksovi si tento rok koupime Adriana s Nestou

Reagovat
HOST*

Nevíte někdo jaký dostal číslo??????????????????,,

Reagovat
HOST*

Jo a jestě k debatě,myslim že real kupuje hráče který maj před sebou už jen tak 2roky dobrý výkonosti a pak už jsou z nich jen přeplácené hvězdy(Figo) a nebo hrajou tak prvni 2roky dobře aby si udělali jmeno a pak už se skoro nesnažej a dostávaj za to stejně pořád velký prachy,možná Raul je vyjímkka ten hral dobře dost dlouho ale tet už je bez motivace! Typickej příklad je tahle sezona kdy jakmile Real začne prohrávat jeho hráči už se prakticky nesnažej zápas zvrátit a jen kličkujou! To Barca kupuje trochu perspektivnější hráče,to musíte přiznat!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas bych dodal, že eltos kvůli těm článkům v mediích apod se Real hodně zvedl a právbě aby dokázal, že na to ještě má, tak hrál tak dobře ke konci sezony, tam ta motivace potom byla a bylo to znát.

Reagovat
HOST*Nawri

jedinej "spatnej" nakup byl owen a s tim spojeny prodani morientese

Reagovat
smazaný uživatel

Viem čo chceš asi povedať,ale nevidel by som to až tak tragicky.Vždy príde čas,keď treba obmieňať káder,či už postupne alebo naraz a myslím,že ten čas nastal teraz v Reale,aj keď podľa mňa len čiastočne,lebo máme v kádri veľa výborných hráčov.Ale rozhodne netreba mužstvo za túto sezónu zatratiť-dosiahli sme veľa bodov v lige,vypadli smoliarsky v LM,no a Barce táto sezóna vyšla,to oni len teraz vykrikujú,že to je začiatok nejakej dlhodobej dominancie.To sa uvidí až neskôr.Táto sezóna im vyšla a od nás sú lepší len o tých 6 bodov,pretože v LM vypadli taktisto a v tom istom kole.A tých 6 bodov nakoniec ani nemusí byť.

Reagovat
HOST*LoCknAr

a mozno,ze to bude dlhodoba(len co znamena dlhodoba dominancia )dominancia..ked sa bude darit Etoovi a este ktomu pride Bommel a je tam Deco..preco nie?..prial by som este nejaky uspech Barce..ked sa este posilni cez leto..mozno to tak aj bude..

Reagovat
smazaný uživatel

No,nemôžem povedať že by Barca nehrala pekný futbal,ale ako fanda Realu k tej dominancii hovorím-radšej nie.

Reagovat
HOST*

Tak a máme do již božské zálohy dalšího boha!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele