Van Bommel skončil na lavičce PSV Eindhoven

16.12.2019, 10:30
Aktuality
Nizozemský PSV Eindhoven odvolal z funkce trenéra Marka van Bommela. Bývalý reprezentant doplatil na nepovedený vstup do aktuální sezony. Po víkendové porážce na hřišti Feyenoordu Rotterdam 1:3 klesl tým na čtvrté místo v tabulce Eredivisie. Na vedoucí duo Ajax Amsterdam a AZ Alkmaar ztrácí už deset bodů.

Klub, za který hraje také český mládežnický reprezentant Michal Sadílek, potvrdil informaci o van Bommelově odvolání, v pondělí ráno. Protesty fanoušků, kteří požadovali výměnu trenéra, však trvaly už několik týdnů.

Dvaačtyřicetiletý van Bommel vedl tým od léta 2018, kdy nahradil Philippa Cocuho, jenž zamířil do Fenerbahce Istanbul. V minulé sezoně s mužstvem bojoval srdnatě o mistrovský titul, ale nakonec se musel sklonit před Ajaxem. V tomto ligovém ročníku však mužstvo po solidním začátku začalo stagnovat. Van Bommel tým opouští po 9 výhrách, 4 remízách a 4 porážkách v 17 zápasech. Nepovedlo se mu navíc proniknout do Ligy mistrů a v Evropské lize vypadl PSV už v základní skupině, kde skončil třetí za rakouským Lincem a portugalským Sportingem Lisabon.

Jméno van Bommelova nástupce by měl klub oznámit během dneška.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net, psv.nl

Komentáře (19)

Přidat komentář
Kongo

Pořád mám v živé paměti tu jejich parádní jízdu v LM a dvojzapas s AC, byli opravdu blízko od senzačního postupu. Jejich tehdejší tým byl fakt parádní.

Reagovat
Phreak71

Od té doby jim fandím...

Reagovat
Stiksxx

Ja jim od te doby fandim.

Reagovat
rel7

Osu týmu měli parádní, podobnou jízdu měl tenkrát i Villarreal (o rok později)

Reagovat
smazaný uživatel

dvojzapas s lyonom bol jeden z najlepsich co pamatam v lm

Reagovat
Pharrell

PSV-ACM 3:1

To byl nezapomenutelný mač....,,,,

Reagovat
irik

Reagovat
dave30

To není dobrá zpráva pro Michala. Mimochodem, nevíte někdo, co s ním je (dva zápasy po sobě ani na lavičce, ale ani za béčko)?

Reagovat
smazaný uživatel

Stavkoval proti odvolání van Bommela, které bylo už nějakou dobu na spadnutí

Reagovat
dave30

Za tvým příspěvkem měl být smajlík, ne? Tomu tak nějak nevěřím, to si snad ani nemůže ze smlouvy dovolit. Jít v jeho věku proti zaměstnavateli se rovná sebevraždě. Takže to beru jako žert...

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord

Reagovat
Elliasson

Reagovat
AjaxFans

Škoda

Reagovat
czech_mira

Hlavně ať to nepostihne Sadílka

Reagovat
db18

Reagovat
Stiksxx

Ernest Faber je dobra i kdyby prechodna nahrada.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď bude záležet, jak na tom Sadílek opravdu je. Zda si ho Bommel jen nějak idealizoval a byl to jeho kůň, nebo naplní ty slova, které k jeho osobě neustále měl, že je tak kvalitní, proto s ním může neomezeně pohybovat sestavou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele