Van Bommel si užil vítěznou rozlučku, po dvou letech odchází z Antverp

27.05., 13:43
Aktuality
Mark van Bommel (© AFP)

Antverpy neobhájily belgický titul a letos v nejvyšší soutěži obsadily až šesté místo, i tak se z jejich stadionu po posledním utkání sezony ozýval obrovský aplaus. S týmem se rozloučil Mark van Bommel a došlo i na slzy.

47letý kouč na lavičku usedl před dvěma roky a loni se svými svěřenci vyhrál jak ligu, tak i pohár. Letos se na výsledky navázat nepovedlo, i když v jednom ohledu k tomu Antverpy neměly daleko, v pohárové soutěži totiž znovu dokráčely až do finále, kde padly s RU Saint-Gilloise. Sezonu zakončily o víkendu a před vlastními fanoušky porazily Anderlecht.

"Sedím tady a jsem velice pyšný. Vy vidíte jenom zápasy, ale kdybyste byli i na trénincích a viděli to, jak spolu hráči každý den komunikují... Na to jsem pyšný, tohle mi bude chybět," prohlásil někdejší kapitán nizozemské reprezentace.

"Slyšeli jste fanoušky? Jejich aplaus mluví za vše. Ještě před příchodem mi bylo řečeno, že tady fotbalem všichni žijí, a to i v obtížných dobách. Na to nikdy nezapomenu. Dnes je to pro mě hodně emotivní, sžil jsem se s klubem," pokračoval.

Van Bommel začal s trénováním hned po ukončení aktivní kariéry a zatím vedl PSV Eindhoven s Wolfsburgem, jako asistent se angažoval i u reprezentací Saúdské Arábie a Austrálie.

"Pro tuto chvíli jsem volný a uvidíme, co se stane v létě. Pokud si nenajdu nového zaměstnavatele, tak se vrátím sem, přijdu na zápas Antverp s Beerschotem," slíbil v narážce na to, že nováčka příštího ročníku belgické nejvyšší soutěže trénuje další někdejší nizozemský reprezentant Dirk Kuijt.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele