Valverde skončil v Espanyolu

27.05.2008, 08:27
Aktuality
Espanyol a Ernesto Valverde, toto spojení už od včerejška neplatí. Trenér se na schůzce s vedením klubu dohodl na rozvázaní smlouvy. 44letý kouč oznámil své rozhodnutí na tiskové konferenci.

Poté se na internetových stránkách Espanyolu objevilo oficiální prohlášení: "Ernesto Valverde se po schůzce s vedením a radou klubu rozhodl odstoupit ze své funkce. Trenér nechtěl své rozhodnutí zveřejnit, dokud si nepromluvil s klubovým vedením a sponzory. Rozhodli jsme se toto rozhodnutí respektovat i přesto, že měl Valverde smlouvu ještě na jeden rok."

Významným úspěchem, který za sebou Valverde během svého svouletého působení zanechal, je bezpochyby účast ve finále Poháru UEFA v roce 2007. Letošní sezónu zahájil Espanyol pod jeho vedením velmi dobře a pokukoval po Lize mistrů, na jaře se ale forma vytratila a výsledkem pozvolného pádu bylo až 12. místo, ze kterého bylo bodově blíže k sestupovým místům, než k evropským pohárům.

Podle posledních spekulací by mohl Valverde zamířit na lavičku Getafe, kde po sezóně skončil dánský kouč Michael Laudrup. Ten by se naopak mohl ujmout otěží v Espanyolu.

Autor: Michael Künzel / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Valverde vela stastia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele