Valencia si na pět let pojistila kapitána Daniho Pareja

04.07.2015, 08:41
Aktuality
Daniel 'Dani' Parejo bude ve Valencii působit dalších pět let, alespoň to předpokládá jím nově podepsaná smlouva. Bývalý mládežnický reprezentant Španělska na Mestallu přišel roku 2011 a loni byl trenérem Nunem jmenován kapitánem týmu, v jehož barvách zrovna prožil nejlepší sezonu...

Valencia si v uplynulém ročníku po dvouleté pauze opět vybojovala účast v Lize mistrů a Dani Parejo na tom měl lví podíl. O konečnou čtvrtou příčku se zasadil 11 góly a osmi asistencemi.

Jeho dosavadním střeleckým maximem v elitní španělské soutěži přitom bylo pouhých šest branek ze sezony 2009/10.

Tehdy ještě odchovanec Realu Madrid táhl skromné Getafe, které opustil v létě 2011 poté, co se v roli náhradníka podílel na španělském triumfu na mistrovství Evropy do 21 let.

V dresu Valencie si Parejo hned při nejbližší příležitosti odbude menší jubileum - a sice 150. soutěžní start.

Šestadvacetiletý středopolař se po podpisu nového kontraktu nechal slyšet, že je ohledně budoucnosti klubu "velice optimistický", a také že prožívá "nejšťastnější den svého života".

Prezidentka Valencie Lay Hoon Chan pro změnu zkonstatovala, že pro ni Dani Parejo představuje jednoho z nejlepších hráčů ve španělské lize.

To ostatně reflektuje i samotná smlouva, jejíž součástí je mimo jiné výkupní klauzule v astronomické výši 50 milionů eur, a kterou si netopýří číslo 10 alespoň dle informací serveru AS výrazně polepší na platu.

Autor: Tomáš Daníček / as.com, marca.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Rarášek

Reagovat
-Kopy-

Dani snad se zase zlepší jako každou sezonu u nás, statisticky je na tom super ale často to vázne herně.

Reagovat
Kongo

Ještě že nekončí,protože s kýmkoliv jsem se vyfotil při setkání s hráči,tak odešlel.Ještě,že Feghouli neabsolvoval přípravu.

Každopádně jsem rád,že Parejo prodloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já spíš doufám / doufal v pravý opak. Z dříve hráče, co se nevešel ani na lavičku je teď kapitán. Výkony jsou bizární a ztrácí míče a je nejvíce chybujícím hráčem. A kolem něho to stavět? Ach jo ... Třeba se zlepší, ale tam kam to chceme jednou dotáhnout na to tento hráč nemá ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem neviděl zkříženýho rákosníka s cigánem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak charitativní činnost vedení Barcy pokračuje dalším dílem - tentokráte je před podpisem odchod A. Songa do WHU za 3 mega euro a už jsem viděl i spekulace, že by měl odejít dokonce zadarmo. Neskutečné, smlouvu má ještě na dva další roky, byl registrován zájem 3-4 anglickýých klubů (kteří platí mnohem vyšší částky za hráče, kteří se mu kvalitou ani nepřibližují) a opět je z toho odchod za suché z nosu. V tomto světle jsem zvědavý, co vůbec můžeme dostat za Adriana, pokud to bude tímto tempem pokračovat, odejde zadarmo a ještě nu budeme přispívat na plat.

Příchod Ardy Turana je opět o něco blíž, jelikož komise údajně změnila názor (na nátlak Bartomeua?!) a měla by transfer zhruba za 35 mega euro potvrdit. Jestli kvůli tomu odejde Rafinha (za rok mu končí smlouva), tak je to pěkný provar. Nejvíce to připomíná situaci Cesc vs Thiago, po které skončil u Pepa v Bayernu. Snad se historie nebude opakovat, ale kdo ví… Už jen to, že takto nadějný a kvalitní hráč nemá prodlouženou smlouvu a nic nenapovídá tomu, že by se na tom pracovalo, je hodně velký problém.

Jinak kdo sleduje každodenní informace o průběhu voleb a umí obstojně polsky, vřele doporučuju blog http://creusfcb.blogspot.cz , kde vychází každý den souhrn situací o všech kandidátech a aktuální informace. Opravdu pecka, na nic takového jsem nenarazil ani ve španělštině (klidně je možné, že to existuje).

Pro culés je na Sportu ( http://elmejor.sport.es ) anketa, kde můžete oznámkovat všechny hráče i Lucha za výkony v minulé sezoně. U mě osobně výsledky víceméně souhlasí s anketou.

Je tam i předpokládaná soupiska pro nadcházející sezonu ( http://www.sport.es/es/noticias/barca/plantilla-del-barca-2015-2016-esta-cerrada-4324813 ), která vypadá po zapracování Ardy a A. Vidala velmi dobře. Měl by tam být prostor i pro mladíky z béčka - Munira, Sampera a možná Grimalda (pokud odejde Adriano).

Reagovat
smazaný uživatel

Buď těch dementů na EF roste nebo si jen mění nicky to není možné

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno je to masopust..

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte mať vyrované výkony

Reagovat
MadMrJacky

OT: Nový cover na fifu 16 vypadá dobře, ty dresy fakt nevypadají špatně.

BTW: Dokonce se na cover konečně dostal i Cristiano

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11542005_1493080884065456_6075039637122916556_n.jpg?oh=23a8b2fc81f50b9d704fc0b8161c9efc&oe=5629C170

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Mrvinho

Jak málo stačí ke štěstí

Reagovat
homeles8

teď jen jaká bude samotná hra

Reagovat
smazaný uživatel

Santi Mina ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to ma poser

Reagovat
-Kopy-

aspoň něco dobrýho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele