VALENCIA: NIC NEVZDÁVÁME, MÁME ŠANCI

10.03.2007, 13:47
Aktuality
Pátečního los v Aténách určil čtyři čtvrtfinálové dvojice letošního ročníku Ligy mistrů. Patrně nejzajímavější a nejostřeji sledovaný bude souboj Valencie a Chelsea. V osmifinále nezanechal ani jeden týmu příliš dobrý dojem. Chelsea po velkém boji zdolala Porto, Valencia pronikla mezi nejlepší osmičku jen díky brankám vstřeleným na půdě Interu.

Trenér Valencie Quique Sanchez Flores má největší radost z toho, že se bude hrát odvetné utkání na Mestalle. "Nejlepší zpráva je, že hrajeme první utkání v Londýně, mohl by to být důležitý, dokonce rozhodující faktor," věří trenér netopýrů. A nemusela by to být jediná možná výhoda. "Bude to obtížné utkání, ale oni společně s Liverpoolem hrají stylem, který je tomu našemu nejvíce podobný," podotýká španělský kouč na oficiálních klubových stránkách.

"My neužíváme slova jako favorité, důležitá věc je maximálně se koncentrovat a pracovat naplno, toto jsme dělali v předchozích kolech," vysvětlil bývalý trenér Getafe, kde byl klíč k postupu mezi nejlepší osmičku. "Čtvrtfinále se bude hrát až za necelý měsíc, do té doby odehrajeme čtyři ligové zápasy, v nichž může jít sebedůvěra hodně nahoru nebo dolů a je tam také možnost uzdravení některých zraněných hráčů," řekl nakonec.

Valencia je jediným týmem z Pyrenejského poloostrova, který zůstal v soutěži, což těší Amedea Carboniho. Je to poprvé, kdy je Valencie jediným španělským týmem ve čtvrtfinále. Mám z toho velkou radost. Máme velké šance dojít až do finále finále," podotkl ještě nedávno aktivní hráč Ches. Postupující z této dvojice se utká s úspěšnějším z dvojice PSV Eidhoven - Liverpoolem, Valencia by se tak při určité konstalaci mohla střetnout se svým bývalým trenérem Rafaelem Benítezem, momentálně koučem Reds. Sportovní ředitel ale na tuto možnost nemyslí. "Současná situace je důležitější. Vítězství proti Chelsea bude hodně obtížné, na Liverpool můžeme myslet až poté."

Hodně pikantní příchuť budou mít oba duely pro Asiera Del Horna. Bývalý obránce Bilbaa v loni působil v Chelsea, v létě pak změnil dresa zamířil na Mestallu "Samozřejmě, Chelsea je tým, kterému by se všichni nejraději vyhnuli obloukem, stejně jako Interu Milán, ale i přesto se budeme se snažit postoupit. Každý detail bude rozhodující, nesmíme udělat žádnou chybu," řekl na tiskové konferenci. "Bude to hodně vyrovnané, ostatně stejně jako s Interem. Mají výbornou defenzivu a také taktiku, ale musíme doufat, že je vyřadíme," pronesl 26letý obránce.

Podobně jako ve Valencii, ani na Stamford Bridge se zatím nezabývají možným semifinálovým soubojem s Liverpoolem. "Semifinále je daleko a může se stát hodně věcí, proti sobě by také mohly hrát Valencia a PSV. Všichni vidíte anglické semifinále, byl bych moc rád, kdyby to tak opravdu bylo, protože by to znamenalo, že jsme postoupili přes Valencii, to bude ale obtížný úkol. Liverpool čeká také těžké utkání s PSV, to je stejný případ." vysvětlil portugalský stratág. "Zápasy s Valencií budou těžké, je to velmi dobrý španělský celek, ale vše se odehraje za měsíc a do té doby se může stát hodně věcí. Před námi jsou dva mezinárodní zápasy, i proto bude obtížné připravit se na Champions League. Já budu sám v Cobham a budu se modlit, aby se mí hráči vrátili bez zranění," prozradil na závěr bývalý trenér Porta.

Výkonný ředitel Chelsea Peter Kenyon byl po losu spokojený především s jednou věcí - Chelsea se vyhnula Manchesteru United. "Valencia je nepochybně velký tým. V nedávné době byli dvakrát ve finále a my to dobře víme." uvědomuje si sílu soupeře Kenyon. "Ve světě mají velmi dobrý zvuk, hrají dobrý a otevřený fotbal. Zde už nejsou žádné slabé týmy a my jsme potěšeni tím, že jsme se vyhnuli anglickým týmům. To je pozitivní také pro konkurenci, těšíme se na souboj na souboj s Valencií. Jsme momentálně v dobré situaci, cesta do finále je otevřená," pokračoval. "Valencia má dobrý tým, dobré hráče a týmového ducha," uznal sílu soupeře.

Levý obránce Ashley Cole má zkušenosti z Valencií, hrál proti ní dvakrát v době, kdy ještě působil v Arsenalu. "Je obtížné tam hrát, mají tam výbornou atmosféru," ví Cole.

Pod bedlivým dohledem všech Londýňanů bude kanonýr David Villa. Právě od jeho kopaček bude Petru Čechovi hrozit největší nebezpečí, navíc se o něho zajímá právě Chelsea. "On hraje opravdu dobře a dává hodně branek," varoval anglický reprezentant.

Chelsea s Valencií poprvé změří síly 4. dubna na Stamford Bridge, odveta na Mestalle se bude hrát o šest dní později.

Autor: Milan Kopal / sportinglife.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*Terry

Netopýři dostanou na prdel Abramovič to slíbil Mancinimu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude Valencií chybět?

Reagovat
HOST*-Kopy-

asi Navaro a Marchena kvuli trestu...poté taky Baraja, Edu pro zranění...otázka je zda se uzdraví Vicente

Reagovat
smazaný uživatel

Vicente by hodne chybel! Stejne jako bude chybet Marchena,ale i přesto věřim v postup! Asi to budou podobne zapasy jako s Interem. Takže venku na remizku a doma to pohlidat! Ale nespolehal bych se na 99% obranu,je to zradny a Chelsea umi využit každe chybičky! A hlavne by to chtelo nejaky gol pro divaky! Amunt!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článek.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Proč se divíš ?

Reagovat
HOST*-Kopy-

jinak dík...

Reagovat
smazaný uživatel

dvakrát už vyšlo finále a letos bude Valencia slavit titul!! S Chelsea to určitě bude těžký, ale myslim že v Londýně uděláme 1:1 remízku a doma 2:1 vyhrajeme... Teda doufam. Valencii bych po všech těch letošních trablích přál LM vyhrát..

Reagovat
HOST*

JJ,pevně věřím,že david v. valencii protlačí dál. Oba davidové mají velký podíl na vyřazení interu,jen tak dále hoši ;)

Bylo by super,kdyby mohl nastoupit Vicente s Joaquinem do toho zapasu. Valencia ma diky nim jednu z nejlepších záložních řad vůbec.

Vicente - Silva - Albelda - Joaquin. Škoda,že spolu nehrávají častěji,ale pevně věřím,že trenér ví přesně co dělá

Reagovat
HOST*-Kopy-

Mam zlé tušení, že Flores nechá Joaqa sedet...a nastoupí hlemýžd Angulo...

Reagovat
smazaný uživatel

hééééééééj! Angulo je vybornej. Sice nemá takové kvality jako Joaquin ale rozhodne to neni hlemyžd!!!

Reagovat
HOST*

Jestli Chelsea vyhraje první zápas a nedostane gól, tak je s Valencií konec...

Reagovat
HOST*Vincent

s trojkou AAA (Albelda, Albiol, Ayala) jsme letos ještě neprohráli

Reagovat
HOST*-Kopy-

Hlavně, aby se ani jeden nezranil...

Reagovat
HOST*Atis

Valencia to vyhraje cely,neni to tak velky tym,ale kvalitu ma velkou,radsi bych videl jako soupere porto to mam rad taky a fotbal hraje lepsi nez Chelsea!AMUNT

Reagovat
HOST*lojzik

tak to bych se hadal.valencie zahraje jednou vynikajici zapas a pak prumer.nerikam ze chelsea je zazrak ale v prumernem utkani dokaze vyhrat na rozdil od valencie

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

náš výkon jasně roste se soupeřem, proto vyhrajem LM

Reagovat
HOST*-Kopy-

Kdyby jo vinci, tak za tebou přijedu a šli bychom po Praze slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už si připravujte šaličky,vlaječky a šetřte na pivičko!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele