Valbuena je volným hráčem, po čtyřech sezonách končí v Olympiakosu

10.07.2023, 14:52
Aktuality

Mathieu Valbuena si těsně před koncem aktivní kariéry bude hledat nové angažmá. Již 38letému francouzskému záložníkovi skončila smlouva v Olympiakosu Pireus a novou nedostal, sám to oznámil na sociálních sítích.

Valbuena patřil Olympiakosu od léta 2019 a celkem za něj odehrál 150 zápasů, na svém kontě má i 18 branek a na 43 gólech se podílel přesnou finální přihrávkou. Hned třikrát se radoval ze zisku mistrovského titulu, loni ale skončil Olympiakos až na třetím místě.

"Nadešel čas odejít," oznámil.

"Společně jsme zažili krásné dobrodružství plné emocí, nejdůležitější je ale to, že jsme Olympiakos vrátili na špičku řeckého fotbalu," přidal.

Valbuena má na svém kontě 52 startů za francouzskou reprezentaci a během kariéry oblékal dresy Marseille, Dinama Moskva, Lyonu a Fenerbahçe. V letech 2010 a 2014 okusil atmosféru světových šampionátů.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (29)

Přidat komentář
VersaceChain

Jeden z nejvice underrated hracu poslednich dvou dekad, dle tymu za ktere nastupoval by clovek urcite nerekl, jaky paradni hrac to byl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně tak nejlepší mi přišel tehda v OM s Ayewovci a Gignacem, ale on měl skvělé čísla prakticky všude.

Reagovat
monkej

Mohol by dať ešte sezónu v Al-Ittihad.

Reagovat
Elliasson

Radši Al Ahli, ať hraje proti Karimovi v městském derby.

Reagovat
inferno08

Benzema ho zničil...

Reagovat
janinho

alebo on skor benzemu pripravil o trofej za MS

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
janinho

neboj nic, nebavime sa o d.alvesovi. kludne chod naspat do druziny

Reagovat
Kluivert9

Až na to, že s Benzemou by Francie nic nevyhrála, ty družino

Reagovat
Elmas

Reagovat
Seydou Doumbia

To nemůžeš vědět Kluiverte

Reagovat
janinho

iste giroud to tam cele uhral na MS predtym v brazilii bol karim z celeho kadra o 3 triedy najlepsi ale v rusku by im isto zavadzal vzdy ma potesi nazor od erudovaneho odbornika jak si ty

Reagovat
Kluivert9

Uhrál, no Což se o Benzemovi v Brazílii říct nedá...

Reagovat
janinho

setril sa na LM

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak v Brazílii se teprve ta nová generace Francouzů vyvíjela a protínala s tou starou, ten jejich proces obměny se dokončil právě za 4 roky s kádrem který byl v Brazílii by ani Žiru nic neudělal

Reagovat
John Obi Mikel

S Benzemou by ho nevyhráli, Giroud byl jen jeden.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jak to tehdy bylo?? Valbuena si honil pero, natočil si to a to video se dostalo k Benzemovi, kterej ho vydíral, jinak ho zveřejní??

Reagovat
janinho

len dodam ze karim ktory v tej dobre bral 10 mega mal zaujem vydierat spoluhraca z repre o nejakych 100k ci kolko chceli za to ze video kde si chodi zajebat za bucky nezverejnia

skoda, mohol karim nechat tych vydieracov nech to s nim poriesia oni, pumpli by ho miesto toho o milion a chlapec by skoncil s hanbou na celu krajinu. takto mohli urobit obetneho baranka s niekoho ineho a trpaslik bol brany ako cista obet.

Reagovat
Rothbard

Velký hráč

Reagovat
Gedofrey

Parádní hráč, který měl rozhodně navíc

Ale tím přestupem do Lyonu mě tehdy pořádně naštval..

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to obecně pro fans OM milaček nebo spíš zrádce? Už si moc nepamatuji jak to nesli fans.

Reagovat
Israha

Za mě Jidáš jak cyp, pamatuju si to líbání a hlazení odznaku, hecování celého Vélodromu, atp., a pak odešel za celkem mrzký peníz, takže nedal klubu ani vydělat (ale ok, za tohle konkrétně by se pak všichni ti Gignacové, Kamarové, Ayewové, Mandandové a Thauvinové dali sepsout ještě víc ), ale člověk si řekl "dobře, jde si nahrabat do Ruska, protože nemá zas takové sportovní ambice". A pak se za dva roky jakoby nic vrátí, ale do Lyonu místo do Marseille. Mě naštval eminentně a soudě podle toho, jak na něho Vélodrome v derby hučel a jak mu šel po krku Alessandrini, jsem nebyl sám .

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za info...jsem si najel starou diskuzí k jeho přesunu do Lyonu a tam normálně skoro 150 komentářů a prakticky všechny k ligue 1 a k valbuenovi nebo lyonu/marseille atd...a samí smazaní uživatele, škoda že celá tahle komunita odešla a zůstalo tady 5 lidí v debatách o naší lize

Reagovat
Israha

Odešla hlavně skoro celá fanouškovská základna Lyonu, která tehdy byla dost početná. A tuším, že hodně casual fans přestalo Francii sledovat a zůstali jen skalní. Škoda, i když to komorní prostředí bez trollů a děcek je někdy příjemné .

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevíš proč ta základná odešla? Plastic fans asi ne, když vydrželi do období Valbueny v Lyonu. Možná rodiny a jiné povinnosti, kdoví. Jo ta komunita bez trolů je fajn, ale zase když není vůbec s kým pokecat je to taky naprd. Z diskuzí se někdy člověk dozví více než kdyby ten zápas sledoval.

Reagovat
Israha

Soudě podle toho, kolik lidí v mém okolí kvůli práci, manželkám a dětem přestává sledovat fotbal, bude tvá úvaha asi správná . A klub z Ligue 1 je málokdy ten hlavní, srdcový, který jako jediný sleduješ i při nedostatku času.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo souhlas

Reagovat
Gedofrey

Určitě zrádce, tohle byl hnus. A to jsem ho měl na začátku z našich hráčů skoro nejradši.

Mandandu, Cheyroua či Gignaca mám teď zařazené úplně jinde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele