V týdnu se odehraje 2. kolo MOL Cupu, zapojí se devět prvoligových klubů

28.08.2023, 13:54
Aktuality

V tomto týdnu je na programu druhé kolo domácího poháru MOL Cupu a zasáhnou do něj už i prvoligové týmy. V úterý vstoupí do soutěže České Budějovice s Ostravou, dalších sedm celků se představí ve středu. Druhé kolo pak uzavřou dohrávky v příštím týdnu.

Do poháru v druhém kole zasáhne 11 z 16 účastníků nejvyšší soutěže. Pohároví zástupci Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 stejně jako Liberec, vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony, mají volný los.

Sedmičku prvoligových mužstev včetně Ostravy čeká ve druhém kole zápas proti třetiligovému soupeři. Baník se v úterý představí v Hlučíně, kde působí řada jeho bývalých hráčů a také někdejší trenér Ondřej Smetana.

"Rozhodně protočíme sestavu. Jak s ohledem na program, tak na zdravotní stav některých hráčů. Asi můžu prozradit, že chytat bude Kuba Markovič, i proto šel v sobotu za béčko. Ale těch změn bude samozřejmě více. Nic to nemění na našem cíli, tím je postup do dalšího kola," řekl kouč Baníku Pavel Hapal, jehož mužstvo v sobotu v lize porazilo České Budějovice 2:0.

Jihočeši jsou v ligové tabulce s bilancí jednoho vítězství a pěti porážek poslední a v poháru si chtějí trochu zvednout sebevědomí. V úterý zavítají na stadion divizních Velkých Hamrů. "Čekají nás v tomto týdnu dva zápasy. Jak proti Velkým Hamrům, tak pak v lize doma s Jabloncem chceme vyhrát," řekl asistent trenéra Dynama Tomáš Zápotočný.

Zlepšit si náladu po víkendové ligové porážce si chce v poháru i Hradec Králové, který ve středu zavítá na stadion divizní Soběslavi. "Na pohár klademe velký důraz, ale prostřídáme sestavu. Na lávce máme hráče, kteří jsou zaprvé na hraně sestavy a zadruhé potřebují hrát. Nic nepodceňujeme, ale jsou to ligoví hráči a my v tomto složení budeme chtít pohárové utkání zvládnout," prohlásil trenér "Votroků" Jozef Weber.

Divizní soupeř čeká i na Zlín a také na vítěze předminulé sezony domácího poháru Slovácko, které se představí na hřišti Unie Hlubina. S týmem z třetí ligy změří ve středu síly Olomouc, Teplice, Pardubice a Mladá Boleslav. Středočeši si přehodili se soupeřem pořadatelství a vzhledem k rekonstrukci trávníku v Ústí nad Labem přivítají outsidera doma.

V příštím týdnu uzavře program druhého kola osm zápasů. Z prvoligových celků se představí Jablonec a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Jarní triumf v domácím poháru obhajuje Slavia.

Program 2. kola:

Úterý 29. srpna:

17:00 Petřín Plzeň - Mariánské Lázně, Holešov - Opava, Velké Hamry - České Budějovice,

17:30 Nespeky - Jihlava, Zlínsko - Vyškov,

18:00 Hlučín - Ostrava.

Středa 30. srpna:

16:30 Třinec - Sigma Olomouc,

17:00 Velvary - Vlašim, Domažlice - Příbram, Lanžhot - Zlín, Vsetín - Zbrojovka Brno, Unie Hlubina - Slovácko, Soběslav - Hradec Králové, Kolín - Chlumec nad Cidlinou, Strání - Kroměříž, Povltavská FA - Žižkov,

17:30 Brozany - Teplice, Most-Souš - Pardubice,

18:00 Mladá Boleslav - Ústí nad Labem.

Úterý 5. září:

17:00 Znojmo - Prostějov, Admira Praha - Jablonec.

Středa 6. září:

16:30 Uničov - Karviná,

17:00 Vltavín - Dukla Praha, Zápy - Táborsko, Česká Lípa - Chrudim, Kladno - Varnsdorf,

17:30 Hlinsko - Líšeň.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
monty25

Teplice budou na ČT sport.

Reagovat
Sigma Olomouc

se máte

Reagovat
Pan.Antonin

Reagovat
Pablos

Chybí mi v článku domluvené výsledky Jak má pak člověk vsázet

Reagovat
VersaceChain

Hlucin - Ostrava under

Reagovat
smetos

Proc o vikendu nehral Frydek?

Reagovat
8lampard8

Stridal minuly kolo kvuli koleni, ktere si zranil pri golu, kdy narazil do tyce.

Reagovat
FKVZLFC

Tak Viktorka ve Štěchovicích odložena pro nezpůsobilý terén, v tomhle počasí to asi nebude jediný případ...

Reagovat
monty25

Viktorka má na to letos smůlu. Ale třeba se dá aspoň Lemond Laws do kupy...

Reagovat
FKVZLFC

Jinak ale čistě sobecky mi to odložení dost vyhovuje, mělo pršet i zítra a zrovna jsme plánovali na vyrazit na pohár s dětma na kole (což máme z domu asi o 5 km blíž, než po silnici autem), ale asi by z toho byly spíš bahenní lázně.

Reagovat
SuperBanikovec

Proč tento článek není na hlavní stránce? Já vím, že MOL cup není žádná extra soutěž, ale stejně... Složitě se proklikava

Reagovat
neyto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele