V Rumunsku se po dalším neúspěchu strojí trenérská rošáda

14.11.2021, 21:57
Aktuality
Rumuni dnes zvládli výjezd do Lichtenštejnska, avšak kvůli triumfu Severní Makedonie v souběžně hraném utkání s Islandem přesto nezakončili kvalifikaci na jedné z prvních dvou příček. Trenér Mirel Rădoi proto na pozápasové tiskové konferenci oznámil svůj konec ve funkci, kde by ho mohl nahradit Edi Iordănescu, jenž se zrovna rozloučil s FCSB.

Frustraci z dalšího neúspěšného cyklu neskrýval ani slávista Nicolae Stanciu, který dnes Rumunsko do vítězného duelu (2:0) vedl s kapitánskou páskou a neproměnil pokutový kop. Za svou kariéru takto zahodil přesně třetinu svých pokusů z penaltového puntíku (8 z 24).

"Nevím, co se musí změnit v rumunském fotbale, neznám do detailu situaci v klubech. Ale v Česku například neexistují zpožděné výplaty a majitelé se nevyjadřují do tisku. Pokud by tři nebo čtyři kluby hrály každý rok evropské poháry, naše kopaná by rostla. Už 20 let si klademe tu samou otázku, nejsme první generací, které uniká mistrovství světa. Sám jsem to nedokázal, ale taky už jsem končil na 4. příčce - teď jsme byli blízko (baráži),” prohlásil.

Hořké zklamání bylo cítit také z internacionála Mirela Rădoie, kterému za pár dní vyprší jeho původní dvouletý kontrakt. Bývalý dlouholetý záložník Steauy už dopředu oznámil, že jej neprodlouží a ve funkci ke konci měsíce skončí. "V několika zápasech jsme zanechali dobrý dojem, odehrála se generační obměna a někteří hráči se stále mohou národnímu týmu přiblížit: Racovițan, Dragusin, reprezentanti do 21 let... myslím, že příští Euro pro nás může být dosažitelné,” vidí světlo na konci tunelu 40letý kouč, který dnes z teprve patnáctiletého Enese Saliho učinil historicky nejmladšího seniorského reprezentanta Evropy.

Rădoi byl na tiskové konferenci okamžitě dotázán, zda by se po pěti letech vrátil do čela FCSB, které je nyní rovněž bez trenéra, to však prozatím popřel. Naopak kontroverzní šéf bývalé Steauy Gigi Becali je přesvědčený o tom, že trenér bude putovat alespoň druhým směrem.

Edi Iordănescu se dnes s ambiciózním klubem rozešel po vzájemné dohodě, aniž by uplatnil nárok na tučné odstupné ve výši 500 tisíc eur, a podle Becaliho za to může okamžitá vyhlídka nové práce. Zkušený Iordănescu loni vyhrál titul s Kluží a posledních devět zápasů s FCSB neprohrál, vadily mu však časté Becaliho intervence ve věci základní sestavy či střídání.

Autor: Tomáš Daníček / digisport.ro

Komentáře (8)

Přidat komentář
Coutinho10

obrovska skoda te remizy s Islandem a te tycky od Hagiho v zaveru, protoze ty ztraceny 2 body jim ted chybeji ...dnes jim bohuzel Island taky nepomohl, aby aspon do te baraze postoupili a zabojovali o MS

Reagovat
REPLIKATOR

Tak hlavně, že mají v týmu 15letýho hráče Výborná koncepční práce.

Reagovat
Tigerinho

Nenastoupil jen proto, aby jim ho "nevzali" Kanaďani?

Reagovat
FC Porto FC

Přestože vyhrál osm z dvanácti zápasů, ocitl se Edi Iordănescu bez práce a druhý tým rumunské ligy se shání po novém kouči. Důvodem je skutečnost, že Gigi Becali cítil svůj slábnoucí vliv na složení zahajovací jedenáctky a jednotlivá střídání během zápasu. (digisport.ro

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nedivím, kdybych byl majitel klubu, tak by mě taky štvalo, že se mi trenér snaží kecat do sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

To musi byt neskutecny kkt

Reagovat
kilobyte

Ten pocit, když si koupíš FM Real Mode, ale máš nějakou zabugovanou verzi.

Reagovat
Mirek na tenisu

Tataru, Moceanu, Dumitru, Dumitrescu, Dumitrache, Popescu, Lupescu, Neagu....Hujer! Metelescu blesku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele