V PREMIER LEAGUE NEJLEPŠÍ GERRARD

24.04.2006, 09:43
Aktuality
Velkého individuálního ocenění se dočkal Steven Gerrard. Kapitán Liverpoolu byl dnes anglickou FA zvolen nejlepším fotbalistou Premier League za uplynulý rok. Až za ním se v anketě umístili John Terry, Frank Lampard, Joe Cole, Thierry Henry a Wayne Rooney. Posledně jmenovaný ale nemusí truchlit, domů si totiž odnesl cenu pro nejlepšího mladého hráče.

25letý záložník za sebou má hodně krušný rok. Před necelými dvanácti měsíci dovedl Liverpool k vítězství v Lize mistrů, poté se hodně spekulovalo o jeho možném odchodu z Anfield Road. Pro fanoušky Reds nakonec všechno dobře dopadlo, o svého kapitána nepřišli a Gerrard byl i v letošní sezóně hnacím motorem mužstva, které, ač jako obhájce, muselo naskočit již do prvního předkola Ligy mistrů. Jako obhájce trofeje ale Liverpool selhal a vypadl už v osmifinále, nedařilo se mu ani v Carling Cupu a v tabulce Premier League mu v současnosti patří třetí příčka za vedoucí Chelsea a druhým Manchesterem United. Bez trofeje však tým manažera Rafaela Beniteze možná nezůstane, v sobotu dokázal v semifinále FA Cupu překvapivě porazit Chelsea, včera večer pak přidal Gerrard v krátké době druhý triumf nad londýnským klubem.

Společně s Gerrardem byli na ocenění pro fotbalistu roku nominováni také Thierry Henry, Wayne Rooney a trojice z Chelsea John Terry (loňský vítěz), Frank Lampard a Joe Cole. I vzhledem k postavení v tabulce se stejně jako loni čekalo vítězství jednoho ze svěřenců Joseho Mourinha, všem ale vypálil rybník Steven Gerrard.

"Stále jsem z toho ocenění v šoku. Když se podíváte na seznam kandidátů, je tam pět dalších kluků, kteří jsou hodně talentovaní, všichni jsou speciální hráči. A jsou tu také hráči, kteří se na tento seznam nevešli. Je opravdu mnoho fotbalistů, kteří mohli tuto cenu vyhrát," neskrýval překvapení a nadšení střelec osmnácti soutěžních branek v letošní sezóně a bronzový v anketě Zlatý míč o nejlepšího hráče Evropy za rok 2005.

"Díval jsem se na listinu předchozích vítězů a jsou tam velká jména, některé legendy, takže jsem opravdu pyšný na to, že jsem se k nim připojil," pokračoval dále anglický reprezentant, jemuž by neměla uniknout nominace na světový šampionát v Německu.

Steven Gerrard tímto svým vítězstvím ukončil dlouhé čekání hráčů Liverpoolu na toto ocenění. Naposledy se hráč z Anfield Road radoval v roce 1988 a nebyl jím nikdo jiný, než liverpoolská legenda John Barnes.

"Tohle byl jeden z nejlepších týdnů v mém životě. Postoupit do dalšího finále FA Cupu a vyhrát tuhle speciální cenu je pro mě opravdu fantastické, vrátil se ještě Gerrard k sobotní výhře nad Chelsea.

Vedle Gerrarda se dostalo ještě na jeden klenot současné anglické kopané. Prostor totiž dostali i "mladé pušky", jimž kraloval Wayne Rooney. Útočník Manchesteru United v anketě o nejlepšího mladého hráče roku porazil svého klubového spoluhráče Cristiana Ronalda, záložníka Arsenalu Cesca Fabregase, Aarona Lennona z Tottenhamu, Antona Ferdinanda z West Hamu United a charltonského Darrena Benta.

Oznámen byl rovněž all-stars tým uplynulého roku, který má dva nečekané členy. Do ideální jedenáctky se dokázali prodrat nový kapitán Newcastlu United Shay Given a obránce nováčka z Wiganu Pascal Chimbonda.

Ideální sestava roku:
Shay Given (Newcastle United) - Pascal Chimbonda (Wigan), John Terry (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), William Gallas (Chelsea) - Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United) - Thierry Henry (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*fairplay

No mě se ten jeho styl hry taky nelbí,to radši Lampard

Reagovat
Marv

Ta sestava je samej hrac Chelsea nebo Manchesteru.

Zajimalo by me proc tam neni nikdo z Tottenhamu!!!!

Reagovat
HOST*

pozri sa do tabulky premierleague a zistis preco..

btw kto zo spurs ma lepsiu sezonu nez ti hraci co tam su??

Reagovat
HOST*bruce

kromě Stalteriho všichni, trubko...určitě třeba Robinson je lepší než Given, anebo Keano....co tam dělá takový Ronaldo, tak to upřímně nechápu...

Reagovat
HOST*kofr

ja bych se taky pozastavil nominací ronalda.Letošní sezonu není zas takocej tahoun

Reagovat
HOST*

keby mal tottenham najlepsi tim tak nestraca 26!! bodov na prve miesto..

nikto zo stredopoliarov spurs (zatial) nedosahuje vykony gerrarda a lamparda..

a keane ze je podava pocas celej sezony lepsie vykony ako henry a rooney?? trosku sa zamysli..

byt fanusikom je jedna vec ale treba sa snazit byt aj trochu objektivny..

Reagovat
HOST*kofr

souhlas...keane dobrej,ale výkony kvalitnější než Rooney a Henry nema

Reagovat
HOST*Mata

Proč zrovna Given? Nezdá se mi, že by zrovna letos chytal nějak špičkově. To spíš souhlasím s Robinsonem, když už nedali Čecha

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Nevilla bych zkusil Carraghera. Pokud se neuzdraví Owen, tak střed zálohy vystuží Carrick a Gerrard si víc zaútočí. Bent, Crough ani Defoe na základ nemají.

-----------------------ROBINSON-----------------------

-----------FERDINAND-------------TERRY--------------

CARRAGHER------------------------------------A.COLE

-------------GERRARD----------LAMPARD-------------

BECKHAM----------------------------------------J.COLE

-------------ROONEY---------------OWEN--------------

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

2 souhlasy

Reagovat
HOST*hopkirck

lavy obranca bude bridge!

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson - Neville, Carragher, Terry, Bridge - Gerrard, Carrick, Lampard - Rooney, Owen, J. Cole

Reagovat
HOST*

----------------------ROBINSON-----------------

NEVILLE-----CARRAGHER---TERRY----A.COLE

BECKHAM----GERRARD---LAMPARD---J.COLE

------------ROONEY---------OWEN--------------

Pokud se A.Cole nedostane do formy tak bych na jeho místo dal Bridge.

Reagovat
HOST*

-----------------------ROBINSON-----------------------

-----------FERDINAND-------------TERRY--------------

CARRAGHER------------------------------------A.COLE

-------------GERRARD----------LAMPARD-------------

BECKHAM----------------------------------------Wright-Phillips

-------------ROONEY---------------OWEN--------------

Reagovat
HOST*fairplay

Tak Cole by tam podle mě měl být určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

sem to říkala že to vyhraje Stevie G

Reagovat
HOST*RE: Re:

tady ste blby nejlepsi je gerrard vyste

Reagovat
HOST*RE: Re:

tady ste blby nejlepsi je gerrard vyste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele