V Norsku byl nejlepší Carew

12.11.2007, 16:08
Aktuality
Kalendářní rok 2007 sice ještě neskončil, v Norsku ale už znají jméno nejlepšího hráče za uplynulých dvanáct měsíců. Vítězem ankety byl zvolen útočník Aston Villy John Carew...

"Jsem velice poctěn tímto oceněním a doufám, že se nám podaří dostat se na závěrečný turnaj," řekl šťastný 28letý útočník.

Carew přišel do Villa Paku před rokem výměnou za Milana Baroše a v jedenácti loňských zápasech dal tři branky. Letos zatím v lize nastoupil k sedmi utkáním a do střelecké listiny se zapsal jednou.

Bývalý fotbalista Valencie a AS Řím je jednou z klíčových postav norské reprezentace v dobře rozehrané kvalifikaci o postup na ME 2008. Carew se do černého trefil již čtyřikrát a i díky němu tak jsou Norové na druhé příčce kvalifikační skupiny C. Svůj postup mohou stvrdit v sobotu, kdy doma přivítají Turecko.

Za Carewem se v anketě o nejlepšího hráče Norska umístila kapitánka tamního ženského národního týmu Ane Stangelandová-Horpestadová, třetí skončil obránce dánského FC Kodaň Brede Hangeland. Nejlepším hráčem domácí nejvyšší soutěže byl zvolen útočník mistrovského Brann Bergen Thorstein Helstad, mezi trenéry pak kraloval Mons Ivan Mjelde z téhož klubu.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Shevchenko

Jedině Riise Nejlepší vhazovač autů

Reagovat
M11

se divim ze ne Riise

Reagovat
smazaný uživatel

dyt nic neumi jenom auty

Reagovat
HOST*SCOUSER

Riise uz to vyhral hodnekrat tak to tez muze jednou nechat nekomu jinemu YNWA

Reagovat
M11

tohle neni zlaty mic... fotbalista roku sve zeme muze vyhrat klidne 5x po sobe pokud zahral nejlip v uplynule sezone... a myslim ze Riise teda urcite byl lepsim...

Reagovat
HOST*andy conceicao

co je vlastně s Riisem? nějak dlouho jsem o něm neslyšel, hraje vůbec?

Reagovat
HOST*mirek

LoL vubec netusis co by jsi chtel slyset o krajnim obranci/zaloznikovi

Reagovat
HOST*andy conceicao

di do prdele..

Reagovat
smazaný uživatel

hraje furt v základu

Reagovat
HOST*andy conceicao

to jsem chtěl slyšet, Liverpool moc nesleduju a tak nevím.

Reagovat
M11

hraje stabilne.. a predvadi stabilni vykony...

Reagovat
HOST*mysman

Taky bysme nemeli zapominat na Pedersena ten je hodne kvalitni a v Rovers válí.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Pedersen je Dááááááán

Reagovat
HOST*andy conceicao

Morten Gamst Pedersen je Nor!!!

Reagovat
HOST*mysman

dík andy:)

Gamst je nor a jakej.Podle me to mel mit bud Riise nebo Pedersen,protoze Carew je takova gorila ktera moc s fotbalem spolecnyho nema,kdyz to srovnam s gamstem nebo riisem tak ty maj techniku uplne jinou a i vykony.Pedersen tahne Rovers uz nekolik let a Riise hral krasne minulou sezonu suprove a ty jeho góly-slast.

Reagovat
HOST*andy conceicao

jj, Riise se mi líbil minulou sezonu.. nesouhlasím, že Carew je gorila bez techniky.. Carew je nadprůměrný hráč!!!

Reagovat
M11

ale mel taky lonskou sezonu lepsi nez tuhle

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Je výbornej

Reagovat
HOST*Josifek

Taky se docela divim, že vyhrál Carew, co vim, tak neměl nějak moc oslnivou sezonu, rozhodně bych před něj dal Riiseho i Pedersena a jeho skvělej half-volej, v tom se mu rovná snad jen Paul Scholes

Reagovat
Hiko

Taky bych se hádal, jestli Carew je zrovna ten nejlepší Nor v tomto roce. Jak zmiňujete, Riise i Gamst na tom také rozhodně špatně nebyli. A Helstad jako nejlepší hráč ligy - . Hate Bergen by! Marek Sapara by si to zasloužil víc

Reagovat
smazaný uživatel

Carew asi neměl vyhrát... spíš JA Riise, hrál ve finále LM, navíc podává dlouhodobě dobré výkony, Gamstovi loňská sezona taky poměrně velmi dobře vyšla, rozhodně nezklamal, byl nejlepším nahrávačem Rovers, jestli to neměl vyhrá žádný fotbalista, tak pak někdo jiný... možná ta kapitánka norskýho nároďáku, ale tohle snad nebyla ta zlatá kopačka, co se uděluje v Norsku nebo jo? že by to bylo spojený i s ženami? V domácí lize vyhrál Helstad logicky kvůli 22 brankám... ale Sapara hrál fakt dobře a v hodnocení je snad 7.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele