V MILÁNSKÉM DERBY ŠŤASTNĚJŠÍ AC

07.04.2005, 00:01
Aktuality
Milánské derby přineslo to, co se asi očekávalo - oboustranně defenzivní pojetí hry, málo šancí a nakonec vítězství AC, které má v současné době lepší formu. "Domácí" vyhráli 2:0, obě branky padly po standardních situacích a obě hlavou. O první se postaral Jaap Stam a o druhou Andriy Shevchenko.

Přesně načasovaný návrat Andreie Shevchenka přiměl kouče AC Carla Ancelottiho k jediné změně oproti utkání s Manchesterem, uzdravený Ukrajinec nahradil Ruie Costu a postavil se do útoku vedle Hernána Crespa. Interu z úspěšné osmifinálové sestavy chyběl především střelec Adriano, jehož nahradil Obafemi Martins. Po odsloužení trestů se naopak vrátili zadáci Favalli a Córdoba.

-    :

První šance zápasu patřila Interu. Stam za hranicí vápna fauloval, přímého kopu se ujal tradiční exekutor Sinisa Mihajlovič, nechal však jen vyniknout gólmana AC Didu, který jeho střelu zastavil. Nerazzurri, kteří hráli v bílém, byli i nadále lepší a i když šancí bylo jak šafránu, mohli je ještě do přestávky ujmout vedení. Gattuso zahrál rukou, dostal žlutou kartu a v odvetě si nezahraje a navíc věnoval Interu další přímý kop. Tentokrát jej zahrál Verón a i on byl na Didu krátký. Brazilský gólman měl možnost prokázat svou extratřídu ještě jednou. Minutu před odchodem do kabin měl dobrou příležitost Julio Cruz, ale ani jemu nebylo přáno Didu překonat.

Nastavovala se jedna minuta a i to stačilo, aby zafungovalo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". K přímému kopu na půlce Interu se postavil Andrea Pirlo, načechral míč do šestnáctky, tam všechny ostatní přeskočil holohlavý nizozemský stoper Jaap Stam a lehkou tečí usměrnil centr do sítě, mimo dosah gólmana Tolda.

Hráči Interu i po změně stran útočili, rossonerri však využívali každé možnosti k brejku. Na hřiště se dostal i Christian Vieri, ale k vyrovnání nepomohl. Naopak, probudila se i ofenzivní část týmu domácích a zvýšením zahrozili Kaká a Shevchenko. Druhý gól nakonec přišel a postaral se o něj právě ukrajinský reprezentační kapitán. U postranní čáry byl faulován, došel do vápna, naskočil na přesný centr Cafúa a podobně jako v prvním poločase Stam překonal Tolda hlavou.

AC Milán vytěžil z minima maximum a může, jako již několikrát, děkovat brankáři Didovi za čisté konto. Inter teprve podruhé v celé sezóně prohrál a podruhé to bylo právě s městským rivalem, kterého neporazil už tři roky. Výsledek 2:0 je pro AC před odvetou více než příznivý a se zkušenostmi, které AC má v defenzívě, by bylo velkým překvapením, kdyby tento náskok nestačil k postupu. Odveta se opět na San Siru hraje už příští týden.

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas bol presne taký,ako som včera písal-nezáživný,pretaktizovaný,proste nedalo sa to porovnať s tými ,čo dávali z Liverpoolu a z Londýna.Na STV to dávali v noci 45 minút,no mal som problém,aby som z toho nezaspal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo má zájem jed na zápas Serie A AC Milan-Juventus autobusem tak mi napište na: acmilanweb@seznam.cz ještě je pár míst volných !

Reagovat
HOST*Shevchenko

NEJSI TY S ADRESY www.acmilan.cz? DŘÍVE www.acmilan.hyperlinx.cz

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jsem ja

Reagovat
sansiro

Uz si ani nepamatuju, kdy AC dostalo v lize nebo v LM gola FORZA MAGICO MILAN!!! FORZA TIFOSI MILANISTI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PROTOŽE HRAJOU JENOM BETON TO NENI FOTBAL TO JE ANTIFOTBAL NA KTEREJ SE NEDA DIVAT INTER BYL LEPSIM TYMEM JENOM DIDU CHYTAL DOBRE HRA AC JE HROZNA A KAZÍ FOTBAL FORZA INTER

Reagovat
sansiro

Ale pred tremi roky vyhrali LM, minuly rok ctvrtfinale a ted maji nakroceno do semifinale. Ty vase argumenty jsou porad dokola. Proti takovym tymum se musi vychazet ze zajistene defenzivy a tak to ma byt. AT ZIJE CATENACCIO

Reagovat
PJ

Jenže to pak neni fotbal, to je hnus a nuda. Mnohem radši se podívam na Chelsea, která vyhraje 4:2, než na AC, který vyhraje 2:0.

Reagovat
Mr.Jindros

Nerad, ale souhlasím. Sice to Juve hraje taky, ale jednou mu fandim a nejde to změnit. Takže Forza Juve a útočnej fotbal (já vím, že to často moc dohromady nejde).

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon,ze si to priznal

Reagovat
sansiro

Ale jaka pak nuda? Jestli se vidi dve tak kvalitni 11ky na hristi podporovane 85 000 fanousky, tak uz to nuda neni. A to ze Milan hraje beton je pravda jen proti kvalitnim souperum. A hraje ho proto, protoze je to ucinne. A mi to vubec nevadi. Mi se to libi. Libi se to fanouskum ROSSONERI!!!! FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda

Reagovat
HOST*ACM.1899

Ty seš pěkná piča..Ty asi nerozumíš fotbalu!!!! Běž se zahrabat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

píše se Dida ...debile

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal onicom-dobre,ze ho nedavali.To len islo o to-kto ma lepsiu obranu.

Reagovat
HOST*

ale čest mihajlovičovi, přímáky nezapomněl

Reagovat
PJ

Hmm jen škoda že nějakej netrefil přesně

Reagovat
HOST*Brl

On ho presne trafil, ale Dida to perfektne chytil. Tá strela bola perfektná, točil ju dnu, šla by presne na centimeter do vinkla.

Najkrajší moment zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele