V létě jsem byl ochotný přestoupit, přiznává De Rossi

04.10.2013, 18:13
Aktuality
Jeden ze dvou největších symbolů AS Řím po dlouhé době promluvil o letním přestupovém období, poměrech v kabině a svém vztahu ke klubu. Italský reprezentační záložník byl dlouhou dobu předmětem přestupových spekulací, nyní konečně otevřeně promluvil.

"Capitan Futuro" strávil v AS Řím celou svoji dosavadní kariérou, v posledních letech se postupně zapracoval mezi klíčové hráče italské reprezentace a tím pádem stoupl i zájem o jeho osobu. Konkrétně jej deklarovaly například Manchester United, ozval se i De Rossiho dlouholetý obdivovatel José Mourinho, pozadu nezůstal ani Real Madrid nebo bohaté PSG. Každé léto se opakoval stejný princip: De Rossi si nabídku vyslechl a s poděkováním ji odmítl. Dělal to tak v souladu s klubovým požehnáním celou dobu. Až do tohoto léta...

Ke změně názoru jej přiměl především vztah s tehdejším trenérem Zdeňkem Zemanem, který služby zkušeného záložníka nevyužíval tak, jak bylo dříve zvykem. Jeho forma se stále zhoršovala a římští fanoušci mu dávali svou nelibost znát. Rozporuplný vztah s vedením přiměl De Rossiho poprvé k vážným myšlenkám na odchod. Daniele De Rossi nakonec na přání nového trenéra Garcii zůstal a rozhodl se s veřejností podělit o své pocity i důvody finálního rozhodnutí.

V rozhovoru pro stanici Sky Sport Italia řekl: "V letním mercatu se toho kolem mojí osoby namluvilo opravdu hodně. Domluvil jsem si s vedením schůzku, abych jim vyjádřil moje stanovisko. A poprvé za celou kariéru jsem trenérovi i panu Sabatinimu řekl, že jsem ochotný zvážit každou nabídku. Víte, dřív to bylo tak, že jsem si nabídky spolu s mým agentem pročetl a s díky zamítl. V létě poprvé tomu bylo jinak. Cítil jsem, že by to mohl být zlomový rok, ten správný rok pro přestup do jiného týmu," uvádí 30letý záložník.

Defenzivní štít římských Vlků se ve vzpomínkách vrátil k minulé sezoně i svým pocitům v roli náhradníka. "Jak jste si určitě všimli, minulý ročník neprobíhal podle našich představ. Mnoho věcí jsme nezvládli a sezona skončila bez jakéhokoli úspěchu. Chtěl jsem to nejlepší pro mě, ale především pro klub. Být Římanem pro mě vždy znamenalo něco navíc. A když jsem slyšel kritiku své osoby, i za věci, za které jsem nemohl, velice mne to zasáhlo a na delší dobu ovlivnilo moji chuť k fotbalu," popisuje sklíčeně celoživotní fanoušek AS.

"Nemohl jsem Řím opustit z více důvodů. Jedním z hlavních ale byl fakt, že jsem se prostě nemohl rozloučit porážkou s Laziem. Když bych totiž podepisoval v nějakém jiném městě a klubu, vždy bych si vzpomněl na jedinou věc - s milovaným klubem jsem se rozloučil finálovou porážkou proti Laziu. A to jsem prostě nemohl udělat. Bylo by to to nejhorší zakončení skvělého milostného vztahu mezi hráčem a klubem," otevřeně vyznává De Rossi.

Celé AS se ale nyní nachází v rozdílné situaci. Od příchodu trenéra Rudiho Garcii se Vlkům daří. Mladý trenér našel ideální sestavu, systém a spojitost mezi předvedenou hrou a výsledky se brzy dostavila. Garcia slyší v poslední době chválu snad ze všech stran za transformaci, která Giallorossi dovedla k průběžnému prvnímu místu. A Daniele De Rossi není výjimkou. "Líbí se mi na něm, že se pere za své hráče. Jistě, je na nás tvrdý, má autoritu, ale když potřebujeme, je tu vždy pro nás. Po dlouhé době se cítím chtěný, jsem jedním z jeho hráčů. Vytvořil z nás skvělou partu, což se odráží i na hřišti. Chci mu poděkovat za pocit, že sem opravdu patřím," děkuje dojatý De Rossi.

Římany čeká v sobotu večer opravdový test soudržnosti týmu, na San Siru v Miláně je přivítá Mazzarriho znovuzrozený Inter.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com

Komentáře (102)

Přidat komentář
Biozdenda

Pěkné. Škoda, že už se podobné věci dějou skoro jen v Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

Terry, Giggs, Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

xavi,puyol,....

Reagovat
milan78

radek drulák

Reagovat
smazaný uživatel

nema curaka

Reagovat
milan78

cooožee ?!

Reagovat
Infi

moje teta je hovado jo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Takových hráčů na špičce, jako je on, je ve světě málo. Hodně štěstí jemu i AS Římu, snad bude pro ně letošní rok úspěšný, dvojice Totti - De Rossi si to určitě zaslouží... o italském fotbale moc nevím, ale tenhle přístup velmi ocenuji

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že je v Tottiho stínu. Takových klubistů je v dnešní době hodně málo.

Reagovat
Milan.B

nemyslim si ze je v jeho tieni, su to legendy obaja

Reagovat
smazaný uživatel

No Totti, no party....prostě Totti je Totti, od malička můj nej fotbalista a Řím můj tým, jsem rád, že máme nového nástupce kapitána, a že DDR zůstal... AS zpátky do pohárů

Reagovat
didosh

Přál bych AS poháry,nejlépe LM a čtyři tymy v sk.sice jsem fan AC ale v pohárech vždy přeji celému CALCIU...

Reagovat
smazaný uživatel

bral bych ho k nám

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Porad lepsi jak Moyes.

Reagovat
spider_8

Škoda, záloze Chelsea by neskutečně pomohl Na druhou stranu jsem ale rád, že zůstal. Je to docela schýza.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne kazdy hrac by Chelsea pomohol...Chelsea by hlavne pomohlo keby si konecne hladala kvalitu u seba a nie vsade inde po svete

Reagovat
Alberto Aquilani

a kto je na poste De Rossiho v Chelsea lepší ?

Reagovat
Filip12

Premier League by mu seděla

Reagovat
Le Gunner

Jak prdel na hrnec že?

Reagovat
Francesco Totti AS

děkujeme Laziu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Co bylo, bylo... teď by mohl dovést AS k titulu. Jednoznačně nejsympatičnější tým z italské špičky.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

no trochu se mi příčí to opalcovat

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

ten titul nevim nevim, ale AS se opalcovat musí.

Reagovat
Josifek

Viola

Reagovat
risk je zisk

muj oblibenec :)

Reagovat
smazaný uživatel

s přihlédnutím k výkonnosti, smlouvě a chování za Zemana jsem si v létě dokázal jeho odchod představit (ale ne za 12 milionů, jak se psalo), teď ale hraje dobře a je nepostradatelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Dani byl vždycky bourák se srdcem na správném místě. A jen se mi potvrdilo, že mu ten loňský fotbal nebyl po chuti. Je to dobře, že zvažoval, co je pro něho nejlepší, musí myslet především v prví řadě právě na sebe. Garcia udělal nejlepší možný krok, dal mu důvěru a Dani se vrací do starých kolejí. Už teď se těším na přelom června a července.

Reagovat
smazaný uživatel

On je hodně inteligentní, takže Zemanův styl ho musel budit v noci se spocenym čelem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

DDR vs Aquilani ..... škoda, že se Alberto tak zasekl kvůli zraněním...

Reagovat
smazaný uživatel

Přihoď Cerciho místo Pjaniće Aquilani a místo Gervinha Cerci

Reagovat
smazaný uživatel

hele já jsem jásal, když jsem viděl, že přijde Gervais (třeba dá trošku vzpomenout na přešlapováka Manciniho)....a Pjanice já nemusim prostě no, i když se ted snazi a docela to dirirguje, tak mě nikdy nepřiroste k srdci nejspíš

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, je to o celkovém pohledu na hráče, o jeho charakteru, vlastnostech i lidských, nejen o tom, co předvádí na hřišti. Tak k tomu spousta fanoušků přistupuje, pokud nejsou zrovna pragmatici

Reagovat
Pinturicchio

No, zranění, ... spíš neměl chodit do LFC, ... dovolím si tvrdit, že kdyby zůstal, měl by v týmu stejnou pozici, jako ted Danek.

Reagovat
smazaný uživatel

To neměl no, když na PL neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne co do kvality, ale co do stylu a pojetí hry. Ne každý může podávat totožné výkony v PL a v SA.

Reagovat
smazaný uživatel

No styl a pojetí... Myslím, že v Liverpoolu dostal dost volnosti a prostoru aby svoje kvality dokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, prostoru dostal dost, ale když máš dřevěné spoluhráče, tak můžeš být Pirlo a bude ti to k ničemu. To je nadsázka, aby mě někdo nebral za slovo. Chci říct, že v Anglii je to přímočařejší, v Itálii hraješ víc hlavou. A Alberto rád podrží míč, rozehraje do strany, zatímco letošní Coutinho se hrne kupředu. Tady vidíš krásný srovnání. Coutinha si v Serii A každá obrana přečetla a vytřela si s ním zádel. V Liverpoolu je hvězdou. Bertovi to šlo hned po návratu, kdy hrál za Juve, a po návratu do Anglie mu to chvíli šlo dál, ale časem měl opět sestupnou tendenci. Trvalý návrat do Itálie, respektive Fiorentiny, pro něho byl vysvobozením. Jako je Coutinho nepoužitelný pro Serii A a vyniká v Anglii, stejně tak je Berto ztracený v Anglii a v Serii A mu hra svědčí. Je víc faktorů než jen liga, ale i spoluhráči, prostředí, kultura, všechno hraje se vším. Což si ovšem povaleči od televize s pivkem v ruce, teď nemířím na tebe, neuvědomují. Ale každý na fotbale, sportu, hledá něco jiného, neberu jim to.

Reagovat
cristiano.K.

to je mudrování. a) Přišel po dlouhodobém zranění b) je jasné,že by hrál po zranění lépe v aklimatizovaném prostředí c) absolutně nestíhal d)základní jedenáctka LFC nebyli kopáči e) nevynikal v ničem (ani přihrávka,myšlenka prostě nic ho zdobilo) f) Coutinho by se taky v PL ve 20letech neprosadil, ten hráč jednoduše dozrál, tady to není o lize.

Reagovat
cristiano.K.

*nezdobilo

Reagovat
cristiano.K.

*(myšlenka, prostě nic co ho dřív zdobilo)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem psal, jiným pohled neberu. Nesnažím se nikoho o ničem přesvědčit, jen říkám, co si myslím. Zároveň svůj pohled nezměním, ani po tvých argumentech Liverpool tehdy a Liverpool teď je tak rozdílný. Jak jsem psal, nezáleží jen na jednom faktoru, ale je jich víc, tečka. Pěkný večer.

Reagovat
cristiano.K.

tak aspon ted znáš fakta. LFC má nyní lepší základní "11",ale ani předtím to nebyli kopáči. Problém v LFC je řadu let stejný, velmi slabá lavička náhradníků a to je hlavní problém i nyní, proto se mi u Juve líbí to luxusní zdvojení pozic,

pěknej.

Reagovat
smazaný uživatel

až na to, že s Lucasom sa hrá ešte ťažšie a Coutinho by sa podľa mňa nepresadil v Serii ani teraz... možno v Neapoli, či AS, MOŽNO...

Taktiež je úplná pravda, že vôbec nestíhal tempu PL a držal zbytočne dlho loptu, na druhú stranu ukázal záblesky, že je prirodzený talent, no jeho plat + zranenia a hlaavne to, že sa vôbec neaklimatizoval a neprispôsobil hernému štýlu PL mu "zlomili väz"...

Reagovat
cristiano.K.

a řekni mi proč by se neprosadil? Ten hráč je aktuálně na tom jinak než tři roky zpátky, progres je značný. V 19-20letech každý brazilksý talent nemusí oslnit ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

pretože som si nevšimol, že by vedel nejak extra hrať do "uzavrenej obrany" a ľahko sa dá odtlačiť od lopty a pomerne ľahko ju vie aj stratiť... v Interi by sa nepresadil podľa mňa vôbec, preto som napísal AS a SSC, kde by sa na krídle možno presadil...

Reagovat
cristiano.K.

on je kreativní hráča,ale samozřejmě je pro něj lepší, když udělá kličku jednomu hráči a pak bud vystřelí nebo vymyslí finálku.

To je systémem hry, momentálně hraje krajního (AS, SSC),ale on sám se vidí na "10". Uvidíme do budoucna, zda si vybuduje pevné místo ve středu hřiště nebo bude hrát z lajny.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Alberto mluvil, jak chce zůstat hrozně moc do konce kariery ať se děje, co se děje, snad v každém rozhovoru a pak skutek utek no...Možné to je, že by byl taky výraznou osobností...

Reagovat
Pinturicchio

To nevím, jaké byly okolnosti jeho odchodu, ... třeba Lamela i Marquinhos, pokud se nepletu, chtěli oba zůstat, ale oba byli prodáni, no.

Reagovat
smazaný uživatel

20 milionů se odmítá v situaci, v jaké bylo AS v době odchodu Alberta docela složitě

Reagovat
Pinturicchio

Právě, tenkrát to měli dost nahnuté, s těmi dluhy, takže to nejspíš byla stejná situace, jako letos u Lamely a Marqua.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to šlo u Tottiho několikrát,tak nejspíš Alberta ani vedení nebralo jako nepostradatelného no, za což on nemůže, jedině výkony no...což on neměl stoupající, spíše kolísající. Ale střelu z 30ti měl fakt asi nejlepší v SA v tu dobu

Reagovat
Pinturicchio

No jo, ale Totti, ten má v Římě speciální pozici, toho kdyby vedení prodalo, tak Řím znovu lehne popelem.

Reagovat
smazaný uživatel

ale taky si jí musel zasloužit no, přecejen tam ze začátku, než přišel Zeman, byl spíš "do počtu'

Reagovat
Alberto Aquilani

Vyjadrím sa celkovo ku celému tomuto vláknu, čiže aj k Bianconerovi a ostatným. Dnes už snád nijaký riman nemôže lutovať, že sa vtedy Aquilani za tých 20 mega predal. Jasne, talentu mal kopu, ale čo z toho, ked to hráč ako on nedokáže absolutne ukazat na ihrisku. Dokáže geniálne veci, ale tiež nič nezahrať, neni dobrý do obrany, tvoriť hru tiež nevie(i ked natom vyrazne popracoval), už neskúša ani strely z dialky čo ho fakt zdobilo ...... proste taký typický priemerný záložník sa z neho stal...... tiež mi príde že výrazne pochudol, čo si ho pametám z posledných 2 sezon za AS mal pár kilov navyše a hral uplne inak ..... a k LFC, som sa vyjadroval už dávnejšie a vela krát, hral tam svoj najlepší futbal v kariére a nikto ma nepresvedčí o opaku, jasne, nestíhal prvé 4 zápasy po tom skoro ročnom zranený čo nehral, lenže potom hral fakt dobre, a niečo take že nestíhal alebo nemal nato je uplne odveci, o parník najlepší hráč Liverpoolu na konci sezony ..... po prestupe to sním šlo dole kopcom .... OK, možno chvilu v Juventuse bol celkom fajn, ale to čo tam hral bolo uplne mimo neho čo by mal hrať, tu zalohu tam držal Melo, a nie Aquilani ....... DDR je uplne iny prípad ....

Reagovat
cristiano.K.

jediný zápas, který odehrál hodně dobře byl proti pompey, kterří byli ultratragičtí

Reagovat
Alberto Aquilani

len takto z pameti ... Atletico, Fulhame taktne zamlčíme ? ten zápas kde dal 3 asistencie? 1 myslím Maximu Rodriguezovi asi tiež zamlčíme ..... Bože moj, PL FANS, to je kapitola sama o sebe, no ...

Reagovat
cristiano.K.

samozřejmě si nepamatuji všechny zápasy, je to x let zpátky,ale v naprosté většině zápasů byl špatnej a to ti potvrdí naprostá většina fanoušků LFC.

Reagovat
Alberto Aquilani

naprostá väčšina to začala tvrdiť až po odchode..... väčšina z neho bola vtedy uplne odvarená, a nebolo to ani divné, lebo hral dobre, teda hlavne vtom Poole vtedy fakt vynikal ....

Reagovat
cristiano.K.

to by mě zajímalo,kdo krom tebe byl z něj odvařený

ve své poslední přípravě v LFC byl dobrý (tam sem i já tvrdil ať šanci ještě dostane),ale to pochybuji,že ty si koukal na přípravu LFC

Reagovat
Alberto Aquilani

proti tej Malaysii a Gounzhananamamananana či čo to bolo, na to uplne sere pes, proti tým by hral dobre aj Vlado Janočko ....

Reagovat
cristiano.K.

Sere,sere,ale když lepší zápasy neměl,tak je to těžký z něčeho vybírat

Reagovat
Alberto Aquilani

ach bože

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Inter Eterno Amore

neurážaj kapitána Zemplín

Reagovat
Inter Eterno Amore

Zemplínu*

Reagovat
smazaný uživatel

hral najlepsi futbal v kariere a odohral dobre 3 zapasy, skvele

Reagovat
Pinturicchio

Oni si s Melem parádně sedli, toho půl roku to byl jednoznačně nejlepší střed v Itálii, k tomu na křídle nezastavitelný Milošek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Maritazzi

Tu část s LFC neumím posoudit, ale jinak souhlas, pořád mi kolem něj přijde dost velký hype.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pinturicchio

OT : Podle Tuttosportu Antonio zvažuje Nanda do základní sestavy.

Reagovat
Votas

Hmmm tak zítra bez Campagnara...proč sakra zrovna na Romu?

Reagovat
Dejwa

se zranil? aspon že teda hrál Rolando už minulý kolo..

Reagovat
Votas

prej měl něco už od zápasu s Fiore a doufalo se, že se dá do kupy...nepovedlo se

stejně tak Jonathan...

Reagovat
Dejwa

aha škoda.. a Jonathana oželím

Reagovat
snuff24

Rolando hrál dost dobře celkem mě překvapil na to,že to byl jeho první zápas ale i tak teď je to AS a ztráta Campagnara bude asi znát, kdo mi naopak nechybí je Jonathan ten by 100% (kór proti AS ) vzadu vytrollil chybu,která by skončila brankou.

Reagovat
Dejwa

tak, tak..

Reagovat
smazaný uživatel

no já veřím ve výhru AS samozřejmě, tak 3:1 by bylo fajn. Jak by měla vypadat sestava Interu?

Reagovat
Votas

asi Handa-Rolando, Rano, Juan-Naga,Guarín,Cambiasso,Taider,Pereira-Alvarez-Palacio

Reagovat
Francesco Totti AS

Milito?

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v plichtu a první ztrátu AS

Reagovat
Votas

Johny není terno, ale Pereira je tragéd nejvyšší zednářské lóže...to je jak naráz se vyhnout střele z brokovnice a být sraženej vlakem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Pereira nebyl špatnej s Cagliari.. ještě když hrál dá se říct poprvé tuto sezonu

Reagovat
Votas

nebyl špatnej, ale ani dobrej...mně se hrozně nelíbí jak hraje...je nešikovnej, simuluje a dopředu k ničemu

Reagovat
snuff24

Zatím se jako jediný kvalitní, z těch křídel dá považovat Nagatomo i když dozadu to taky skřípe. Ovšem na rozdíl od Jonathana a hlavně Pereiry to dokáže odčinit podpořením ofenzivy.

Reagovat
Votas

Reagovat
smazaný uživatel

Ona debilní římští fanoušci je kapitola sama o sobě.

Reagovat
Francesco Totti AS

100. pro AS v LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele