V Kodani zadrželi kvůli rvačce před zápasem 39 fanoušků Sparty

09.08.2023, 16:09, aktualizováno 09.08.2023, 17:50
Aktuality
Fanoušci Sparty (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Před zápasem 3. předkola Ligy mistrů mezi Kodaní a Spartou zadržela dánská policie 39 fanoušků pražského týmu kvůli potyčce s domácími příznivci. Informovaly o tom s odkazem na policejní zdroje dánské listy Ekstra Bladet či B.T.

Bitka obou táborů byla podle deníku Politiken zřejmě předem domluvená. Podle fotografií policisté v civilu použili proti několika výtržníkům i obušky. "Boj jsme překazili," řekl zástupce policejního inspektora Jesper Bangsgaard. "Byli jednoznačně připraveni se bít, protože obě strany měly chrániče zubů a kukly, které se daly stáhnout přes obličej," uvedl další policejní důstojník Michael Vibe Kragh.

Podle zákona mohou policisté zadržet výtržníky až na šest hodin, aby se předešlo dalším přestupkům. Zadrženi byli pouze čeští fanoušci. Někteří z nich mohou být obviněni z přestupků. "Záleží i na tom, jestli budou na videozáznamech důkazy," řekl Bangsgaard.

Po utkání, které skončilo bez branek, muselo zhruba 500 fanoušků Sparty vyčkat nějaký čas na tribuně. "Rozhodli jsme se nechat české příznivce na stadionu, abychom se vyhnuli dalším střetům," uvedl Vibe Kragh.

Dva čeští fanoušci se dostali do potíží, protože neměli vstupenky do sektoru hostů. Podle Vibeho Kragha si koupili lístky na jinou část tribuny, kde se dostali do konfliktu s domácími diváky a jeden z Čechů dal facku mladému fanouškovi. "Proto byl zatčen a obviněn z násilí," řekl Vibe Kragh.

Sparta informace o konfliktech svých fanoušků v Kodani zjišťuje. "Aktuálně shromažďujeme faktické informace a jsme v kontaktu s dánskou stranou. Musíme si nejdříve udělat detailní obrázek o tom, co všechno se v Kodani skutečně stalo," řekl iDNES.cz mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík. "V tuto chvíli shromažďujeme detailní informace k incidentům, které bohužel doprovázely utkání v Kodani, byť to nebylo přímo na tribunách. Je potřeba říct, že utkání přímo na stadionu Parken doprovázela velmi dobrá atmosféra vytvořená oběma fanouškovskými tábory," dodal v nahrávce pro Radiožurnál a ČTK.

Podle zpráv na sociálních sítích napadlo přes 30 sparťanů výrazně menší skupinu domácích příznivců. "Před sektorem 12 na nás zaútočilo 30 až 40 sparťanů, nás bylo sedm. Policie to ukončila. Sparťanům velký respekt," napsal ironicky účet ultras na sociální síti X, dříve twitteru. Domácí příznivci pak zřejmě na oplátku rozbili okno jednoho z autobusů, kterým sparťané přijeli.

"Měli jsme na místě bezpečnostního manažera, naše stevardy, supporter liaison officera (kontaktní osobu pro fanoušky), kteří vycházejí z vlastních poznatků a toho, co sami na místě viděli. K nějakým hlubším závěrům je možné dojít až ve chvíli, kdy nám budou uvolněny další informace od dánské strany. Uvidíme, jak bude postupovat dánská policie. Jednou z nejdůležitějších věcí pro nás je, že většina fanoušků už v pořádku dorazila domů. Přejeme šťastnou cestu i těm ostatním, kteří bohužel museli cestovat ve zničených autobusech," prohlásil Kasík.

Odveta na Letné se bude hrát v úterý 15. srpna.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
Rudnevs

To sa zas predviedli Este chapem pocas nejakeho derby alebo vyhroteného zápasu, ale preco musia vyvadzat na nejakom random 0:0 predkole v Dánsku?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

??

Reagovat
Rudnevs

Co na tom ako nechapes?

Reagovat
ACSeRw!n

naprosto normalne akce na poharovej zapas bezna vsude v Evrope, Kodan to samy bude delat v Praze

Reagovat
mistr129

tak to jsou úplně stejní dementi

Reagovat
Rudnevs

Nechcem žiť vo svete, kde je toto normální akce

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
Kucka

Reagovat
mojmira

Reagovat
Mercury

Reagovat
db18

Když jsem tam byl s Plzní, tak naopak kodaňští naběhli před náš sektor a začali přehazovanou světlic a lahví... hlavní průser vidím ve férovce 30(40) na 7.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Skleepy

Ehm, tak byla bitka obou táborů domluvená nebo ne? Pokud jo, tak nechápu proč by 40 hooliganů šlo proti 7 týpkům.

Reagovat
Pablos

Asi tam byli i Ozzyensenové, kteří si bitku domluvili a nepřišli.

Reagovat
Sosi

nebo přišli v jiném čase

Reagovat
Ahoso Widaho

Čekali před Edenem.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Puskas

Třeba se domluvili na sedm hodin a oni mysleli, že sedm na sedm.

Reagovat
fenixLFC

pokojne mohla byt domluvena ale skor nez k nej prislo tak tie hovada zacali napadat inych fanusikov

Reagovat
Salfovic

Strečink

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
hornito

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pospovič

Reagovat
dondinho

asi to u nich byl samej Bud Spencer...ten to tak měl rád

Reagovat
ACSeRw!n

jasne ze nebyla

Reagovat
adoxx

Domlouvali to s Ozzym

Reagovat
ACSeRw!n

ACAB

Reagovat
Spalovač šancí

Taky tě dostali, jo?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

a kukly, které se daly stáhnout přes obličej To musely být nějaké speciální, protože stáhnout kuklu na obličej není jen tak.

Reagovat
kilobyte

Tak třeba ty esa, co dělali bordel při utkání se Suboticou, by to zvládli jen s obrázkovým návodem. A to je možná přeceňuji.

Reagovat
Pablos

jsou zvyklí na trička přes hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

S tím není šance je identifikovat

Reagovat
Pablos

podle uší nemají šanci

Reagovat
Ahoso Widaho

To mi připomnělo klasickou scénu z Djanga

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak berem kukly, nebo né?

Reagovat
Axelrose

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedna z nejlepších scén v historii filmu.

Reagovat
Front hell

Reagovat
oli9
Reagovat
doshcz

Reagovat
andrew96

Náhodou, ve Varně se s nima pařilo dobře.

Reagovat
Witcher

Vidlaci vyjeli po delší době ven zas dlouho nic nebude tak si to musí užít

Reagovat
Lemond Laws

Jak už někdo psal nahoře, je smutný, že jakýkoliv výjezd fanoušků po Evropě je prostě spojen s agresí

Docela pravidelně čtu hooligans.cz a tam jsou prostě normální reporty a rozbory z těch akcí, jak kdyby to byl prostě sport

Reagovat
Front hell

Sparťanský potěr se zase ukázal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele