V Kataru otevřeli první ze sedmi nových stadionů pro MS 2022

17.05.2019, 09:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vulva Arena

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
ttopi

Mě by zajímalo, kolik u toho zemřelo lidí.

Reagovat
Puskas

Mně raději ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj pri stavbe pyramíd zomrelo mnoho ľudí...

Ako vravel Švejk "lidí je jak sraček"... a keď to Hašek písal, tak tých ľudí bolo o 5 miliárd menej.

Reagovat
sosna

Reagovat
Riviera Kid
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

3edgy5me

Reagovat
DrQQ

No bude to bližšie k šiestim ako k piatim miliardám.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že onen výrok nepovedal Švejk, ale Jiřím Schmitzerom stvárnený poručík Hamáček v Čiernych barónoch...

Reagovat
smazaný uživatel

A necitoval Hamáček Švejka?

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné, hoci momentálne si neviem vybaviť scénu, kde by Švejk vyslovil tento výrok, aspoň teda vo filmovej podobe v stvárnení Rudolfa Hrušínského nie... ale možno sa mýlim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som mal v podvedomí zafixované, že je to zo Švejka. Ale istotu nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Na stavbe Al Wakrah štadióna zahynuli oficiálne dvaja nepálski robotníci, pričom ale jeden z nich zomrel potom, čo ho zrazilo nákladné auto. Pri prácach na Khalifa International Stadium v Dohe zahynul po páde z výšky britský robotník Zac Cox... to sú oficiálne čísla. Niektoré zdroje však tvrdia, že počas všetkých prác, súvisiacich s projektom MS 2022 už v Katare prišlo o život už 1200 ľudí... Aká je pravda si netrúfam odhadnúť...

Reagovat
penepi

No do pice.

Reagovat
Posledni Kovboj

udavte se ropou, kokoti

Reagovat
celeb

Qatar moc tej ropy nema. Zato ma jedny z najvacsich zasob zemneho plynu na svete. Inak ja by som povedal, ze prave Qatar je z tych sialenych krajin naookolo najrozumnejsia.

Reagovat
smazaný uživatel

Katar? To jsou právě ti největší fanatici, ne? Tohle všecko okolo je jen taková "past" a oblbování, oni se tváří, že dokáží být civilizovaní, ale pak dávají pod stolem prachy všelijakým Hamásům a jiné verbeži. Al Jazeera, jejich zpravodajská stanice, kterou jsem dříve trochu sledoval, je těžká protizápadní propaganda, hlavně ta arabská verze. To anglický vysílání se krotí, ale to je jen "podvod".

Reagovat
Elliasson

Je pravdou, že Katařané to trochu hrají na obě strany a podporují finančně Palestinu. To je jedna z mála věcí, která se mi na Kataru nelíbí.

Reagovat
pistacik11

Čo je zlé na Palestíne? Ze bojuje za svojich ľudí a územie, ktoré jej odcudzil Izrael, rovnako ako Sýrii golanske výšiny atď.

Reagovat
technecium

Já jsem v Palestině i v Izraeli byl. Palestinci byli povětšinou rasisti a kdyby mohli, tak by celej Izrael okamžitě vystříleli. Izraelci (neberu ortodoxní židy) naproti tomu byli v pohodě.

A Izrael jim to území odcizil až potom, co jej opakovaně napadli.

Reagovat
sosna

Reagovat
technecium

Reagovat
sosna

Tenhle černobílej pohled je úplně mimo. Lidi, co se narodili třeba v pekle jménem Gaza a celej život jsou den co den nucení čumět do hlavní izraelských vojáků asi nebudou úplně nad věcí.

Reagovat
technecium

Škoda že ti zbidaceni chudáci mají potrebu každý den pálit rakety. Izraelci jsou tvrdí. Ale to protože musí. Jinak by je Palestinci zničili. Až se změní mentalita Palestinců a dialog pro ně nebude sprosté slovo, může to Izrael uvolnit.

Reagovat
sosna

Rakety pálí psychopati z Hamásu. Zbídačení chudáci (tj. většina) tomu akorát přihlíží za plotem. A radikální sionisti ve vedení Izraele taky rozhodně nejsou mistři dialogu a kdyby nebyli pod mezinárodním dohledem, tak už celou Gazu dávno shrnuli do moře.

Reagovat
celeb

Boze, to fakt nemas rozum a len opakujes hlavne spravy? 2 miliony ludi v gete je OK? To ich odpalovanie zeleznych trubiek naplnenych prachom, co sposobuju viac skody odpalovanym a 1 z 1000 zasiahne maximalne nejaky traktor na poli - pricom vsetko maju pod online dohladom dronmi, ci agentmi Mossadu Izraelcania? Vsak Gaza je pre nich nic ako vyskumne stredisko boja v urbanistickych podmienkach. Pomer obeti je 1:1000, testuju tam vsetko, od fosforu, ovladanie davu, provokacie, rychle nasadenie ozbrojenych jednotiek, ...

Palestinci by Izrael znicili asi tak ako opice(no offense), ktore ujdu zo ZOO Prahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Vem si ale jak si žijí Izraelci. Žijí v arabském moři, obklopeni státy, které je výsostně nenávidí.

Reagovat
celeb

tak mozno je nacase zamysliet sa nad tym, preco to tak je a pripadne co robit, aby to zmenili.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale to není jejich chyba. Hned co se tam dostali byla válka pak hned několik dalších. Ty státy jsou agresoři. Izrael zaútočil jen jen jednou a to jako preemptivní útok

Reagovat
celeb

jasne, dotrepes sa niekam, prevezmes moc, vysidlis miliony povodneho obyvatelstva a nie je to tvoja chyba - pekne.

Skusme iny priklad. Nemci povedia, ze Cesko im pred 2500 rokmi patrilo, ze tam boli skor ako Cesi. Zacnu skupovat nehnutelnosti (maju viac penazi), ked im nebudu chciet miestni predat, tak spravia zopar pumovych utokov na trzniciach, autobusovych a vlakovych staniciach, hoteloch (vid Sionisticka kampan v 30. a 40. rokoch). Nasledne ceny samozrejme klesnu, takze poskupuju dalsie. Vyprovokuju Cechov k protiakciam, ktore budu medialne prezentovat v Anglicku, USA a na pode OSN. Nakoniec dojde k obcianskej vojne, po ktorej Cechov vyzenu z Ciech do okolitych statov a urobia v Ostrave getto, kde natlacia 2 miliony a obozenu mesto murom. OSN stanovi, ze Cechu su stat Nemcov a Cechov, rozclenia Cechy na 2 polovice, ale Nemci Cechov do ich polovice nepustia a budu ju postupne osidlovat.

Urcite skupiny prevazne mladych, ktori nebudu mat pristup k vzdelaniu to bude stvat a budu partizancit proti Nemcom, ale za kazdeho zabiteho Nemca zabiju Nemci 500 Cechov - a este ich budu prezentovat pred svetom ako nepoucitelnych divochov.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale Arabové tam svoje území neměli, byl to mandát Britů, kteří s ním mohli naložit jak chtěli. A vzhledem k tomu, že židů tam nebylo málo, tak měla být Palestina rozdělena, s tím ale Arabové nesouhlasili (leč to území prostě jejich nebylo) a dodnes toho litují.

Reagovat
celeb

Zidia tam takmer vobec neboli. A Briti ustupili ako aj masivnej propagande hlavne z USA, ako aj teroristickej kampani v Palestine. Napr. utok na hotel krala Davida, v ktorom zomreli desiatky britskych dostojnikov (https://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing).

Ja sa nepriklanam na ziadnu stranu, ale kedze tieto historicke fakty nikto nespomina, tak je ich dobre raz za cas spomenut. Izrael ma extremne efektivne PR - hociaka negativna zmienka o Izraeli, hoci aj pravdiva je okamzite atakovana vo vydavatelstve, kde za 1. asertivne protestuju Izraelske organizacie a za 2. viacero vyznamnych inzerentov zrusi inzercie ...

Reagovat
Kixi Syhimour

S atentátem jsem seznámen, situace Britů neulehčoval ani jeden z táborů, to souhlasím. Židé tam hojně začali přicházet a díky tomu jich tam pak již málo nebylo, když se Palestina dělila, ale stále méně jako Arabů.

Nicméně jádro mého příspěvku bylo, že oni si došli prostě na území, které nepatřilo politicky arabům, pouze etnicky. Což je značně podstatná informace, protože jinak to vytváří dojem, že rozbili samostatný palestinský stát.

Nicméně chápu kam míříš a už teď ti mohu říct, že můžeme pokračovat do alelůja, navrhuju tuto konverzaci ukončit, protože se nedosáhne plodného výsledku. Ale za diskusi díky, bez urážek a konstruktivní

Reagovat
celeb

aj tak to tu nevyriesime. Ja len dufajm, ze Izrael prijde raz k rozumu a opusti svoju silovu politiku voci svojim susedom a skusi sa s nimi rozumne dohodnut. Nebude to lahke, lebo sa napachali obrovske zverstva a nepravosti (na oboch stranach, aj ked nepomerne). Lebo ak nedojde k zmiereniu, tak skor ci neskor arabske staty dozreju a dospeju - uz to nebudu domorode kolonialne jednotky s nulovym vycvikom a organizaciou - co ukazali uz aj sovietski instruktori a velitelia v Egypte. Izrael generuje mnozstvo konfliktov, ktore potom prerastaju svoje hranice a ich dosledkom je napr. aj exodus Syracanov do Europy.

Ja len nechcem, aby sa z tejto oblasti stal novy Balkan ako ohnisko buducich svetovych vojen (pripadne len jednej - tej poslednej).

Najlepsie by bolo, keby to uzemie prevzala OSN, umoznila by tam zit zidom aj palestincanom a kontrolovala by to tam.

Cela ta oblast je dolezita pre 3 svetove monoteisticke nabozenstva, ktore sa navzajom moc rady nemaju.

Reagovat
DrQQ

Všetko sedí, až na tie útoky pomocou púm. To si Nemci zadovážia pumy z okolitých ZOO alebo dovezú nejaké z Ameriky a potom nimi terorizujú miestnych? :-)

Reagovat
celeb

za vsetkym je Amerika!!!

Reagovat
DrQQ

Tentoraz, Stredná. :-)

Reagovat
Kixi Syhimour

A Izrael byl uznán mandátem OSN, Arabové nemají právo na ten stát útočit

Reagovat
celeb

Tak ako aj Palestina! A Izrael nema absolutne ziadne pravo Palestinu okupovat, osidlovat a spravat sa k povodnemu obyvatelstvu ako Americania k cernochom na plantazach pred 200 rokmi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Palestina jako území měla být rozdělena. Nechvíli byla, ale místo toho aby se s tím spokojili, tak ostatní arabské státy na nově vzniklí stát zaútočili. V roce 1967 si pak Izrael dobyl další území, kdy bylo ale jasné, že Arabové budou útočit. Postupně pak to dobyté území vyměnili za mírové smlouvy, až právě na Golanské výšiny, které sami Syřané vyměnit nechtěli.

Reagovat
mistr129

Když jsem se bavil s nějakými Araby různých národností a věků, tak většina působila jako rozumní, relativně vzdělaní, lidé. Oči mi málem z důlku vypadly, když pak tvrdili (nezávisle na sobě), že Kim je dobrej, protože je proti Americe, která je s Izraelem. Takhle je očividně Izrael vnímán napříč arabskými zeměmi i mezi obyčejnými lidmi, takže to fakt není jen záležitost teroristů. Samozřejmě to pak odserou i ti, co za nic nemůžou, ale tak to bylo i za světových válek.

Reagovat
sosna

Samozřejmě, že je většinou Arabů vnímán negativně, (nejen) vzhledem k tomu jak vyjebává s Palestinou. O Američanech už vůbec nemluvím.

Reagovat
pistacik11

Tak náhoda to nebude, v tomto im na balkáne zdatne konkurujú Albánci.

Reagovat
mistr129

Jak s Palestinou vyjebává? Jo, zřejmě bylo chybou dělat po druhé sv. válce, kdy byli Židé pronásledováni v Evropě, jejich stát v oblasti, kde jsou oblíbení zhruba jako v předválečném Německu. S tím má ale současná generace pramálo společného a nemyslím si, že by se Izrael choval ke svým sousedům hůře než oni k němu.

Reagovat
Benfica

vo vojne nie je spravodlivá ani dobrá strana..

Reagovat
Posledni Kovboj

dneska uz ne

Reagovat
Posledni Kovboj

*mysleno ze driv se obcas nejaka nasla. Ale napada me vlastne jen druha svetova.

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael tam vlezl na zaklade historickyho naroku staryho 2000 let, coz je uplne picovina. To je jak, kdybych ti prisel na zahradu a rekl, ze na ni kdysi davno muj keltskej prapredek mel oppidum a podle run na menhirech mam na ni narok ja. Odesel bys a nechal mi svuj dum?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 2000let predtim je vyhnali nasili, tak si to o 2000 let pote vzali zpet nasilim

Ale treba tem zidum neverim, ti jsou schopni prodat i vlastni mamu a po 2000 let zpet ji zpetne budou narokovat

Sumarizace:

Koukni se, co jsi to napsal. Napises, ze meli narok pred 2000let, ale uz nenapises, jak ten narok ztratili

Ale me je to u prdele, je nas jak sracek. Klidne at chcipnou na obou taboru

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim, ze od te doby se nase spolecnost trochu zmenila a neda se to takhle oplacet. Nicmene me tesi, ze jsi to nazval spravnymi slovy - vyhnali je nasilim. Muj nazor je, ze pokud nekdo na tom uzemi uz zije po generace, tak by to melo patrit jemu. Kazdej stat na svete by se mohl odvolavat na svoje historicky uzemni naroky, ale protoze Izrael byl obeti holocaustu (coz bylo fakt hrozny), tak se mu toto dovolilo.

No a v cem se vlastne lisi historickej narok Izraele od naroku Ruska na Krym (mimochodem, Rusko nemusim).. V jednom pripade jsme na strane Izraele a v druhym je to okupace. Za me jasnej dvoji metr.

Reagovat
sosna

Izrael byl obětí holokaustu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zidovskej narod, kterej se potom zformoval do statu Izrael - ten dostali hlavne kvuli hruzam druhy svetovy. Lepsi?

Reagovat
sosna

Jo, lepší. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi, ale vsimni si, ze porad neuvedl, jakym zpusobem ztratili pred tech 2000 letech narok na tu uzemi.

Reagovat
pistacik11

Takže, Čechy, slovensko, polku maďarská, časti, nemecka, rakuska, Poľska, Ukrajiny atď. Vrátiť moravakom? Či pruske časti Poľska Nemcom, a poľské hranice zase posunúť na východ, Turecko Grécku alebo ako?

Reagovat
Kixi Syhimour

Ne, ti všichni mají vlastní stát

Reagovat
Kixi Syhimour

Židů není na světě málo a v době po 2. světové válce neměli ani důvod v Evropě žít, ztratili somov. Já si myslím, že tyto 2 faktory, jsou vcelku kvalitním argumentem pro zisk historicky nárokovaného území.

Reagovat
sosna

Hlavní důvod zisku tohoto území je mnohem prozaičtější. Stači se podívat na jméno adresáta Balfourovy deklarace. (btw. židé se do Palestiny hrnuli ve velkém dávno před 2 sv.)

Reagovat
Kixi Syhimour

já si myslím, že na toto území mají Izraelci právo

Reagovat
smazaný uživatel

Staci najit proc ten narod/stat byl rozprasen po celem svete

O tom se snazi ted i ti sami jako predtim. Akorat, ted to bude o kousicek slozitejsi kvuli technologii...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, tohle je dost výstižné.

Reagovat
Elliasson

Zrovna k Izraeli nějaký ten vztah mám. To jak dokáží hospodařit se svým územím, co z Izraele udělali, ta architektura... Prostě si Izraelci nezaslouží, aby se k nim Palestinci chovali tak jak chovají, nic jiného proti Palestině nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys mel jako rusofil spis podporovat Palestinu, ne?

Reagovat
Elliasson

Já se za Rusofila nepovažuji. Hele a zrovna v červnu 2014 jsem byl v Izraeli, zrovna když unesli tři izraelské chlapce, které Palestinci zabili. A hodně z nich to slavilo. Tak ten zážitek mě ovlivnil.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozny, no. Ja jsem v tomhle spis nestrannej. Jak pisu vyse, tak se mi moc nelibi historickej narok Izraele.. Ale jinak si nevybiram strany. Kazdopadne kdyz v tyhle realite zijes celej zivot a ses ovlivnenej denim okolo, tak takovy veci slavis a ani ti to neprijde spatny.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že o histórii moderného Izraelu, o židovsko-arabských vojnách, nevieš nič, okrem ľavicovo-marxistickej propagandy.

Reagovat
mistr129

odcizil Golanské výšiny

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

čmajz..

Reagovat
Kixi Syhimour

Izrael získal Golanské výšiny preemptivním útokem z roku 1967, tedy je to výdobytek šestidenní války, oni jim to území poté chtěli vrátit, ale Sýrie nevyslyšela jejich návrhy, jejich chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

What??

Reagovat
celeb

Katar su najrozumnejsi z krajin okolo. Tzn. rozumnejsi hlavne nez Saudi, ktori su absolutni fanatici. Irak je v predeli trhany medzi sitmi a sunitmi + zvysky zapadnej okupacie + islamsky stat. Iran by bol super, keby sa vedeli zbavit ajatolahov, inak mi prijde, ze obyvatelstvo je tam najrozumnejsie. Kuvajt - podobny ako Katar. Zvysne staty su pod vplyvom, pripadne okupaciou Saudov.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuvajt ano, Katar určitě ne. Propagandistická al Džazíra, jejich státní televize, je snad horší jak Russia Today.

Reagovat
celeb

uz sice davnejsie AJ nepozeram, ale ked som pozeral, tak mi prisla ako jedna z najvyvazenejsich stanic, co sa tyka sprav. Celkom by ma zaujimalo, ktore spravodajstvo je podla teba korektne

Reagovat
Posledni Kovboj

Jenom milion a ctvrt barelu denne, nic velkyho no. Jinak jsou to uplne stejny zkurvysyni jako sousedi, jen mozna malinko chytrejsi a zapad-friendly.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych řek že oni nemaj moc na výběr, se koukni jakejma žraloka jsou obklopený, oni jsou v podstatě ve svěráku mezi SA a Íránem.

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak. Ropa je fundamentem západní civilizace, ale zmrdi jsou jen ti, kteří ji těží. Ok.

Reagovat
Posledni Kovboj

Akorat ja je totiz nekritizuju za to, ze tezej ropu, ty tupej premoudrelej kriple.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo jo, sedni do auta a pusť si nějaký dobrý rap

Reagovat
smazaný uživatel

to info jsem si neměl hledat. Teď už vím, že jsi jen závistivý nadřazený buran

Reagovat
Posledni Kovboj

To je fakt, to jsem no. Ale aspon nejsem uplne vypatlanej

Reagovat
smazaný uživatel

Praktickou (vychcanou) inteligenci opravdu nemám moc vyvinutou. To máš taky pravdu.

Reagovat
technecium

Tak přesně tak to není. Katar je velice ortodoxní. Celkem benevolentní jsou například Spojené Arabské emiráty.

Reagovat
Elliasson

Benevolentní. Půjdeš do vězení za to, že se líbáš se svou partnerkou. Naopak Katarci povolili cizincům porušovat ramadán. Je to nové, ani ne týden starý zákon.

Reagovat
smazaný uživatel

nazdar, mas zdroj,alebo link kde sa hovori o tom zakone? frajerka je tam momentalne pracovne tak ma to zaujima

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Katar není ortodoxní.

Reagovat
Shevchenko

Podporují terorismus, umírají tam stovky dělníků, ale ok, je to rozumná krajina. Když tak spíš SAE nebo Bahrajn, ale Katar fakt ne.

Reagovat
Elliasson

S těmi dělníky si úplně jistý nejsem. Četl jsem to sice o Spojených arabských emirátech, nicméně pod jedním videem na YouTube byla zajímavá diskuse o tom, jak SAE využívá dělníky, že tam umírají. Pak se do toho vložil jeden Ind, jenž pracuje jako dělník a totálně názor vyvrátil. Otázka je, jestli je to pravda, ale podle stylu psaní bych tomu i věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuvajt asi nejvíc, Bahrajn a SAE jsou ok, ale Katar ne. Ale asi se Kataru daří oblbovat Západní lidi tak, že věří, že jsou oni ti hodní.

Reagovat
smazaný uživatel

Omán je nejvíc v poho

Reagovat
mistr129

Nejrozumnější tam je asi Bahrajn následovaný Jordánskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

začni šašku

Reagovat
Posledni Kovboj

ok, az si najdes holku

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli takhle vypadá ten první, tak jsem docela vzědav, jaké tvary budou mít ty ostatní

Dražší p**u jsem ještě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

"Veríte v Boha, pani doktorkou?"

Reagovat
krisa

po výše zmíněné Vulva aréně, přijde na řadu Anus aréna

Reagovat
smazaný uživatel

Tam budou hrát jen černoši

Reagovat
r.mrazik

vaginalni architektura Zahy Hadid...

Reagovat
Spalovač šancí

Perfektní. Bude to nejlepší MS v historii

Reagovat
technecium

Hele, turnaj na podzim, to by mohlo Messimu sedět

Reagovat
smazaný uživatel

jako trener ?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Katar nejlepsi turnaj MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Na úvod bych se chtěl zeptat, jestli informace o tom, že má být na MS v Kataru 7 stadionů, je pravdivá. Podle mých informací má být stadionů 11 (pravda, jeden má být postavený z kontejnerů a má sloužit pouze potřebám MS ). Sedm stadionů má být pouze přímo v Daúhá, zbytek v Lusailu (v podstatě město spojené s Dauhá ležící severně od Daúhá, bude tam zajíždět i metro), Al Raján (v podstatě město spojené s Lusailem ležící severně od Lusailu, bude tam zajíždět taky metro), Al Vakra (i ten je spojený s Daúhá a tam už metro jezdí, o tom ale později) a Al Khor (město vzdálené 60 km od Dauhá, jediné město, které je od Dauhá odděleno i pouští ).

Jinak, stadion v Al Vakra byl otevřen kvůli tomu, že se tam včera konalo utkání Emir Cupu mezi týmy Al Sadd (bývalý Xaviho tým) a Al-Duhail (kdysi Lehkyiwa, což je pro změnu bývalý tým Vlada Weisse mladšího). Al-Duhail. Emir Cup je něco jako MOL Cup v Česku, akorát je to v Kataru paradoxně oblíbenější než jejich liga. Jestli Katarci řeší katarský fotbal, tak hlavně Emir Cup, který nakonec ovládl Al-Duhail poměrem 1:4.

Mimochodem, co stojí za zmínku, tak fakt, že 6.května bylo v Daúhá zprovozněno metro, respektive první úsek červené linky čítající 13 stanic. Severní konečná je Al Qassar (nevím, čím je to místo významné, ale nachází se kousek od Katary, kde vyroste spousta nádherných budov) a jižní konečná se nachází právě v Al Vakra (mimochodem, toto město má 90 000 obyvatel). Tato linka bude mít větev ještě na letiště a divil jsem se, že tu větev neotevřeli dříve, ale teď už vím proč (ten zápas je pro Katarce vážně významný).

Mezi stanice této linky patří například West Bay (když si zadáte do Googlu Doha, tak drtivá většina obrázků pochází právě z West Bay) či Msherib (budoucí velká přestupní stanice, nádherný design). Zajímavé je, že jejich metro má (obdobně jako dubajské) 3 třídy - standartní, rodinnou a první třídu, kde je použit stejný typ sedadel jako v railjetu. Jinak, jedna cesta stojí 12,-- Kč a celodenní jízdenka stojí 62,-- Kč. Ale slovo jízdenka je silné slovo, protože budeš mít kartičku.

Reagovat
Elliasson

Jo ahá. Opravuji. Gabi i Xavi byli v základní sestavě Al-Saddu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné info

Reagovat
TheMally11

Se divím, že jim to náboženství povolilo

Reagovat
tnt03

-> Navíc kvůli letním extrémním teplotám se místo obvyklého června a července odehraje turnaj v listopadu a prosinci, což naruší program evropských soutěží.

-----

Tak tohle je úplně to nejvíc na hovno, co mě na tom turnaji bude srát. Prachy mají a tak bych se o stadiony, infrastrukturu atp nebál. Ten termín je ale úplně šílený.

Reagovat
RadekVonCZE

Neurazilo to Islám?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Ale pozor v Česku už muslimové zbrojí !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=18fN88KFOp4

Reagovat
RadekVonCZE

Hele Clancy nedávej sem takový kktiny, co řeknou ti kultisti z SPD

Reagovat
Benfica

Reagovat
QooBo

Prvý gif čo mi ponúklo, keď som v messengeri napísal vagina

https://media.tenor.com/images/7ae7ad9578c74b4c4dc85dbbd77ed430/tenor.gif

Reagovat
DrQQ

A bez klitorisu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele