V dubnu vládli lize sparťané, v anketě uspěli Birmančevič s Priskem

03.05., 12:58
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Nejlepším hráčem měsíce v lize se poprvé stal srbský záložník Sparty Veljko Birmančevič. I mezi trenéry v dubnu zvítězil zástupce lídrů tabulky a obhájců titulu, potřetí v sezoně uspěl dánský kouč Pražanů Brian Priske. Výsledky dnes v tiskové zprávě zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Birmančevič skóroval v posledních dvou březnových ligových utkáních a formu si přenesl i do následujícího měsíce. V dubnu se prosadil ve všech čtyřech kolech, v nichž nastřílel pět branek, celkem má na kontě v tomto ročníku nevyšší soutěže 14 gólů. Šestadvacetiletý křídelník ztrácí jedinou trefu na plzeňského Pavla Šulce a slávistu Václava Jurečku, kteří jsou v čele tabulky střelců.

Priske navázal na vítězství ze září a února a třetím triumfem v anketě vyrovnal svou bilanci z minulé sezony. Sparta v dubnu vyhrála tři ligové zápasy, ztratila jen za domácí remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. Letenští mají před začátkem nadstavby čtyřbodový náskok na druhou Slavii, navíc postoupili do finále poháru proti Plzni.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
kilobyte

Docela čumím, že to Birma dostal až teď.

Reagovat
Moshe Dajan

Birmančevič je jasně nejlepší hráč ligy, určitě ne nějaký norský řek, který má 3+3 za celou sezonu.

Reagovat
Greny

Na ČT sport souboj kryplu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele