V Česku zadrželi šéfa běloruského fotbalu

30.11.2021, 16:45
Aktuality
Před dnešním zápasem českých fotbalistek s Běloruskem v kvalifikaci mistrovství světa zadržela česká policie šéfa běloruského fotbalu Vladimira Bazanova kvůli podezření, že přijel do Česka bez povolení ke vstupu. Informoval o tom server Deník N s tím, že Bazanov je spojencem autoritářského prezidenta Alexandra Lukašenka a pomáhá mu udržet se u moci.

Moravskoslezská cizinecká policie zadržela Bazanova i jeho manželku. "Můžeme potvrdit, že v rámci běžně realizované pobytové kontroly byli zajištěni dva cizí státní příslušníci, u kterých je podezření, že vstoupili a pobývali na území Česka v rozporu s aktuálním ochranným opatřením ministerstva zdravotnictví. Zjišťujeme rovněž oprávněnost jejich pobytu na našem území v souladu se zákonem o pobytu cizinců," řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková Deníku N.

Mluvčí nepotvrdila, o koho jde. Na dotaz ČTK uvedla, že ke konkrétním osobám se nemůže vyjadřovat.

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) už v pondělí uvedl, že pokud Bazanov do Česku přijede, bude vyhoštěn.

Čtyřiašedesátiletý Bazanov je předsedou běloruského fotbalového svazu od roku 2019. Dříve stál v čele Dynama Brest.

Autor: Jiří Fišara / ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele