V Andorre už radšej nie...

27.03.2011, 20:40
Aktuality
Boj o postup na ME 2012, ktoré sa budú konať v Poľsku a na Ukrajine, sa začína zamotávať. Minimálne v skupine B, kde oň bojuje momentálne až štvorica tímov. Jeden z nich, slovenská reprezentácia, si povinnosť splnila a získala tri body...

Aký to však bol boj! V Andorre, kde sa zápas konal, to bolo mimoriadne náročné. Najmenšie ihrisko zo všetkých možných v celej kvalifikácii ani zďaleka neponúkalo terén hodný na prívetivé futbalové divadlo. Pre niekoho to možno bola tragikomédia, ale futbal sa hrá na góly a body a tie má družina trénera Weissa.

V tabuľke sa tak dotiahla na druhé Rusko a prvé Írsko, ktoré sú na vyšších priečkach len vďaka lepšiemu skóre. To v zápase otvoril útočník Slovana Bratislava Filip Šebo v 21. minúte. "Potešilo ma, že sme pomerne skoro dali gól, čo nás však zároveň možno trošku upokojilo. Namiesto toho, aby sme pridali ďalšie, strelecky sme sa trápili. Ja som strašne rád, že môj gól bol trojbodový. Už pred zápasom sme si povedali, že nezáleží na tom, či sa to skončí 1:0, alebo 5:0. Tri body sú naše a to je najdôležitejšie," zhodnotil Šebo.

"V prvom rade sa musím poďakovať trénerovi, že mi dal príležitosť. Chcel som sa za prejavenú dôveru odvďačiť gólom," uviedol Šebo a jeho slová doplnil tréner Vladimír Weiss, ktorý ešte v piatok nevedel, či bývalý hráč glasgowských Rangers vôbec nastúpi: "Veril som že Filip dá gól, preto som mu dal príležitosť. On to potvrdil, keď strelil pre nás zlatý gól. Bol jednoducho tam, kde mal byť."

Po dlhšej dobe sa do reprezentácie vrátil Róbert Vittek a práve on Šebovi na gól nahrával. "Potvrdilo sa to, čo sme očakávali. Buďme radi aj za ten jeden gól, lebo potom to bolo oveľa ťažšie. Andorra ukázala, že je húževnatým súperom, a keď sa šiesti hráči postavia dozadu, nik to tu nebude mať ľahké," uviedol kandidát na víťaza trofeje pre najlepšieho hráča roka 2010.

Zaujímavým momentom bol fakt, keď sa od 78. minúty na ihrisko dostal aj tretí debutant Juraj Piroska a v tej chvíli bolo na ihrisku kvarteto futbalistov z domácej Corgoň ligy. Najlepší výkon zo senickej družiny podal obranca Filip Lukšík. "Bol to ťažký zápas. My sme potrebovali vyhrať, čo sa nám aj podarilo, takže sme spokojní. Na začiatku som cítil menšiu nervozitu, pokazil som pár prihrávok. V druhom polčase to však už bolo z mojej strany lepšie," zakončil dvadsaťšesťročný ľavý bek.

Slovensko mohlo vyhrať aj vyšším rozdielom, to by však musel v závere stretnutia Martin Škrtel svoju šancu využiť. "Pri mojej šanci stačilo len trafiť bránku. Mieril som na prednú žrď, ale lopta mi odskočila. Bolo to však o tom získať tri body, aj keď na úkor predvedenej hry. Situácia v našej skupine sa zamotala. Dotiahli sme sa na Rusov a ja verím, že splníme vytýčený cieľ, ktorým je postup na ME," ukončil hodnotenie rodák z Handlovej.

Autor: Ľubomír Hudačko / denniksport.sk

Komentáře (354)

Přidat komentář
lukass111

no a pustite sa :D po slovensky clanok za clankom :P

Reagovat
smazaný uživatel

to je az trapne co kvoli slovencine dokazuju nasi susedia ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to až tak trápne, ja ich chápem. Polku rodiny mám v Čechách a mladí vo veľa prípadoch fakt nerozumejú. Veľakrát som v Čechách hovoril po anglicky a to nemysím ako žart, ale sám dotyčný ma požiadal, či by som to nemohol povedať v angličtine.

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

to nemyslis vazne .... keby mi nerozumel by som sa na neho vy.... ako hovorit po anglicky s cechom to je na mna moc

Reagovat
smazaný uživatel

A to nebol ojedinely prípad,pred pol rokom som letel z Prahy do Londýna a v duty free zóne som si kupoval nejaké veci na cestu a tiež som musel hovoriť anglicky.

Reagovat
alcantara

a nekupoval si tie veci uz v londyne?

Reagovat
smazaný uživatel

nie

Reagovat
alcantara

ak to myslis vazne a naozaj nesrandujes, potom fakt neviem, co si mam mysliet, uplny nonsens

Reagovat
Darren Fletcher

nie si vychodniar? :))

Reagovat
smazaný uživatel

Bratislavčan.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud někdo nepřijde do styku se slovenštinou ani jednou. A pak ve 30letech třeba potká slováka tak asi fakt rozumět spoustu věcí nebude. Ale kdo občas někde v TV nebo jinde se slovenštinou potkal tak nemá problém.

Reagovat
afc

robis si srandu

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak, to sa stalo aj mne.

Reagovat
Infi

Jako je pravda, že některé slova jsou třeba docela oříšek, cca rok zpátky jsem nevěděl co je to "kocka" ale úroveň některých lidí, dokonce v mojem věku je fakt špatná, když čtu, že slovenskému článku nerozumí.

Reagovat
centos

Jak říkám, čím dál na západ, tím horší

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, na Morave je to bez problémov (iste aj tým, že niektoré moravské nárečia sú dosť podobné slovenčine), ale napr. severné čechy, šumava tam tej slovenčine veľmi nerozumejú.

Reagovat
centos

A ty stupidní komenty jsou taky povětšinou dílem Čecháčků (západ). Hm hm.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem no, ja si hovorím, že blbci sú na celom svete a je ich v každom štáte zhruba rovnako, ale na druhej strane mám skúsenosť, že ľudia na Morave sú fakt akísi priateľskejší (čisto subjektívny pocit)

Reagovat
smazaný uživatel

přátelštější jak ke komu

Reagovat
centos

Reagovat
Swarley

na tom něco bude

Reagovat
smazaný uživatel

Moraváci sú naši.

Reagovat
božský John

Proč horší? Že některý neuměj slovensky (tzn. v globálnim měřítku totálně bezvýznamnej jazyk, to samý pro slováka a češtinu, jenže tam jim dávaj ty naše stupidity typu ordinace a makaj tady ve všemožnejch kauflandech, tak uměj) není přece zas tak hrozný. Já bydlim 50 kiláků od polskejch hranic a ten jejich šišlavej jazyk taky neumim, L neškrtám a na klávesnici umim vykouzlit V

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Já mluvím o tom, že zvládání slovenčiny jde v ČR k horšímu od východu na západ, o čem ty? :)

Reagovat
božský John

O tom smajlíku za tim. Potom to vypadá, že čim víc na západ, tim lidí rozuměj míň slovensky a to je špatně. Takhle to celý působí

Reagovat
centos

Ty jazyky si jsou tak podobné, že mi to prostě přijde hloupé.

Reagovat
centos

Resp. ne hloupé, ale jako škoda. Hloupé jsou ty neustálé povyšující se narážky na Slováky. Alt o je naštěstí otázka zlomku lidí.

Reagovat
božský John

Tak ty povyšující se narážky chápu. Tady u nás zakopneš o Slováka maximálně za kasou v Bille nebo tak, takže někteří si to můžou vykládat tak, že nic jinýho nedělaj. U některejch hloupejch lidí bych se tomu ani nedivil. Já slovensky rozumim tak na 90%. Polsky dejme tomu na 70%, jazyky to jsou hodně podobný a přece se nedivim lidem, který jim nerozuměj.

Reagovat
Infi

Polštinu ještě beru, ale nerozumět slovenštině? Vždyť ta je skoro stejná, né podobná (nepočítám ty některé naprosto rozdílné slova)

Reagovat
božský John

Jsem 93. ročník a znám lidi,co jí fakt nerozuměj, ne,že by nechtěli, ale prostě jí rozuměj třeba jenom z půlky....tak to prostě je

Reagovat
centos

No jo, nepřichází s ní do styku.. Taky by televize mohly přestat dabovat slovenské věci.

Reagovat
božský John

Tak, přesně.

Reagovat
Infi

Já jsem 94, takže takový rozdíl by v tom být neměl. A příjde mi to dost divné, slovenština se od češtiny liší jakože hodně jen v pár slovech, jinak je téměř totožná. Já třeba teprve nedávno u nějakého článku četl že tomu ten a ten fakt nerozumí a nestačil jsem se divit. Takže shrnutí, vím že jsou takoví lidi, ale nechápu proč.

Reagovat
centos

No tak jestli se někdo povyšuje na Slováky kvůli toho, že nedělají vrcholně kvalifikované práce, tak je.. nechci dostat ban. V zahraničí na západě jsou na tom naši lidi podobně a o jejich kvalitách to nevypovídá vůbec nic.

A polštinu bych se slovenčinou nesrovnával, slovensky jde imho rozumět MNOHEM lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Češi v Německu dalají taky za kasou a Němci je berou naprosto rovnocenně.

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřim o Polácích nemluvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Němci jsou vyspělý národ a nemaj potřebu se vyvyšovat

Reagovat
smazaný uživatel

To jen ten kdo není sebevědomej to má potřebu dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

u hranic o nás má plno lidí mínění jako my o Vietnamcích... Poláci jsou spojováni se zlodějinou (po nich také Česko...) a o Francouzích nemluvě...

Reagovat
centos

Já si teda u Vietnamců vybavím pracovitou a uzavřenou komunitu :)

Reagovat
smazaný uživatel

takový obraz tu ale nebyl vždy dříve tu byl spíše dojem prodavačů nekvalitního zboží...

Reagovat
centos

.. kteří prodávali od rána do večera, skoro :) Ono je to asi všude jinde, v Praze třeba často potkávám Vietnamci provozované potraviny, to v Ostravě vůbec není.

Reagovat
božský John

Tak je čurák, jen to řekni, je to pravda....

Tak tady v Sudetech to je docela diskutabilní ....čim blíž Slovensku, tim samozřejmě víc rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Nedavno tu nejaky kolega nadaval, kolko Slovakov mate na vysokych skolach ... myslim, ze ti v Kauflade za pokladnou nesedia. Len sa s nimi jednoducho nestretavas.

Mas 18, na strednej skole Slovakov nestretavas, v bankach, advokatkach atd. este nepracujes... logicky stretnes Slovaka akurat tak v Kauflande a na Eurofotbale

Chcem tym len naznacit, ze Slovaci urcite pracuju v CR prierezovo v roznych odvetviach, od malo kvalifikovanych az po tie najkvalifikovanejsie. Kto si to neuvedomi a nadradzuje sa, ma nadradenost postavenu na vratkych zakladoch.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to sem nadával já

Reagovat
JozkokozleJ

Aha ... tak to potom nic

Reagovat
smazaný uživatel

čim víc jdeš v Česku na západ tak se za Plzní stejně dostaneš do situace, kdy jdeš znovu na východ - a to se ani nemusíš otáčet

Reagovat
centos

Kdybychom si to narýsovali, na ose x bude směr cesty a na ose y porozumění slovenčině, tak máme hezkou sinusovku.

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládám, že minimum by bylo v bodě P(A)

Reagovat
M0rb1D4S

50 kilásků od polských hranic to máš ještě docela daleko. Já bydlím takových dejme tomu 150-200 metrů od nich a polštinu neovládám ani na těch 50%. Slovenština ta mi problémy nedělá vůbec, mám tam i rodinu.

Reagovat
centos

Taky tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

slovenština je nádhernej jazyk a když spustí nádherná ženská slovensky, tak mám zimomravky alebo ako sa to hovorí

Reagovat
smazaný uživatel

zimomriavky*

Reagovat
Swarley

mluvit v pohodě, psát už sakra problém

Reagovat
afc

zimomriavky a mas rad aj čučoriedky?

Reagovat
Swarley

mám rodinu na Slovensku, tak na mě s borůvkama nechoď...to bys musel hodně zalovit, aby si mě překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Šuhaj švárny.

Reagovat
afc

tak vidno,ze ty si uz skuseny byk. Predpokladam,ze viaceri tvoji krajania maju problemy s nasimi niektorymi slovami.

Reagovat
Infi

Jo některé slova jsou hodně rozdílné, to se nemůžeš divit

Reagovat
afc

jasne,ja to chapem,ze niektori hlavne ti mladsi maju s tym problemy.

Reagovat
Swarley

tak to je fakt o zvyku...jezdil jsem na Slovensko pravidelně každý rok, takže člověk většinu těch slov umí...navíc máti, když doma nadávala tak jedině slovensky...co si budeme povídat, bylo to docela často, tak jsem něco pochytil

Reagovat
smazaný uživatel

Čučoriedky jen s ťavou.

Reagovat
centos

Musím říct, že mě na salaši překvapilo slovo "kocka"

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je taký rozdiel od vašej kostky, nie?

Reagovat
Infi

To sice ne, ale já jednou psal se slovákem a ten psal bez háčků a čárek a tak když napsal "kocka" tak jsem si to házel do souvislosti s "kočka" a pořád mi to nesedělo

Reagovat
centos

Přesně, taky tak. "Sýrová kočka, co to je?"

Reagovat
Infi

Reagovat
cervo

Reagovat
Swarley

oni mají některý hodně zákeřný...ani ne ty tradiční, co se klasicky vypráví, ale někdy prostě vypustí nějaký slovíčko a já jsem mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to platí asi aj obrátene, lebo mňa tiež dosť priťahuje čeština u báb Češky sú také razantnejšie a tá reč to ešte znásobuje

Reagovat
Swarley

to je asi fakt ono protože slovenky jsou takové roztomilejší, ten váš jazyk je prostě víc sexy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa slovenky zdajú trochu upišťané Češky sú podľa môho gusta

Reagovat
Yanek

Na slovenky taky ujížídm...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jojo slovenština je sexy, má sestra taky chodí se Slovákem, prý ta něžná řeč je pro ni vražední zbraň. Moje holka taky občas chce abych na ni mluvil slovensky (moc mi to nejde) zejména při sexu

Reagovat
smazaný uživatel

ty už si môžeš užívať po tej sterilizácií, čo, Ronaldo?

Reagovat
centos

To by mi bylo blbé asi.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Počkaj, ak ti v Čechách niekto slovenčinu nerozumel, prečo si k nemu "nemluvil" v češtine? To je hanba a trapné, aby sa dvaja Slovania dorozumievali jazykom barbarov.

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože po česky hovoriť neviem a v podstate ani nechcem. Angličtina mi stačí. Mám rád keď iní (iné ) hovoria po česky a ja počúvam

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si vzpomněl na dokument "Dny zrady" kde všichni (Rusové, Češi, Angličané a Francouzi) mluvili Česky a jediným německy mluvícím člověkem ve filmu byl Hitler

Reagovat
smazaný uživatel

Uchu lahodící mnohem víc než "tvrdá" čeština. Ale pořád lepší než němčina vs. francouzština.

Reagovat
Pipo123

No já som zápas pozeral jedným okom, popíjal konačik a čudoval sa čo vidím, videl som hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja zas chápem, že niekomu to môže vadiť. Musíme si uvedomiť, že eurofotbal je česká stránka.

Ale na druhej strane chápem eurofutbal, že chcú prilákať viac Slovákov a tým zvyšovať návštevnosť. Biznis je biznis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to nikto nespochybnuje ze je to ceska stranka, ale davat tu krcajucich smajlikov a odmietat clanok citat len preto , ze je v slovencine to je otras....

Reagovat
rufus

Když hrál Piroska, tak mě těsná výhra už ani moc nepřekvapuje.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
alcantara

clanok so slovencinou s nadvaznostou na vcerajsi zapas, to nemoze dopadnut dobre

Reagovat
Trand

Spíš mi přijde divný ten název článku, to že je ve slovenštině mi zas tak moc nevadí.

Reagovat
domingo

Proc se to doprdele furt resi? Nemate nic jinyho na praci nebo jste fakt neprizpusobivi kreteni s IQ kapajiciho kohoutku?

K zapasu - Cela ta skupina je pomerne vtipna.

Reagovat
Filip12

Weissovi nevíte jak vypadá jeho žena a matka Vlada

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kepy_FCB

motorsport/formule-1

Reagovat
smazaný uživatel

No tak se z toho hned neposerte, že je to v Polštině!

Reagovat
domingo

Reagovat
FC Porto FC

já myslel Madarsky

Reagovat
Aldeano

Ta Polština pěknej vtípek, ale Maďaršina nevim nevim

Reagovat
Riijkark

dete uz do prdele cechacci..

Reagovat
Infi

Proč je špatně že je to ve slovenštině? Já mám třeba slovenštinu hodně rád, příjde mi ten jejich jazyk takový vtipný (ale to je u hodně lidí oboustranné i s češtinou), třeba když čtu jeden a ten samý vtip v češtině a slovenštině, tak ten slovenský mi příjde vtipnější Ale to tak mimo.. Spíš vůbec nechápu co proti tomu máte, ty jazyky jsou tak podobné, že já už pomalu nerozlišuju, jestli je to cz nebo sk. A pokud tomu NEDEJBOŽE nerozumíte, tak to se zakopejte aspoň 5 metrů pod zem a už nikdy nevylezte..

Reagovat
Kepy_FCB

Protože jich mam dost v práci a jsou to zakomplexovaný závistivý tupouni.

Reagovat
Infi

Češi takoví vlastně nejsou

Reagovat
Kepy_FCB

tolik zdaleka ne

Reagovat
Infi

Tomu co si napsal sám nevěříš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

:D:D ....počkaj ešte im pripomeniem že už nemaju šancu sa dostať na ME a bude pokoj :-D

Reagovat
cervo

tak tak, nakolko sa beru do uvahy vzajomne zapasy, tak nam patri priebezne prve a nie tretie miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Admin pekne maže komenty, mohol by aj pár banov rozdať.

Reagovat
Infi

Reagovat
Yanek

Reagovat
Pipo123

Môj dedko sa musí v hrobe obracať, keď sa rozpadlo československo takmer plakal, ale asi nie je dôvod plakať, ani nikdy nebol.

Reagovat
Yanek

Je to fakt smutne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli pár trotlům (ať už tady,nebo v životě) bych nad tím nelámal hůl...

Reagovat
Arbiter

Tahle hubená výhra může Slováky nakonec hooodně mrzet. V Andoře měli vyhrát rozdílem třídy. Každopádně líp pro Rusko

Reagovat
Darren Fletcher

tvl admin zacni blokovat tychto retardov obmedzenych, vsak to je nenormalne takato neznasanlivost, ako vo co go? cim skor si to tu vycistis, tym vacsi kredit ef ziska.

k teme

zapas hrozny, body v poho, bodaj by neboli ty kks, ale vykon otras. konovi som veril, hra v zivotnej forme, no nedal hadam jeden dobry pas, skoda zranenia saparu pri poslednej strele na treningu, holt, smola. piroh sa ani nedostal poriadne k lopte za tych par minut tak to je jedno, dostal sancu, vysvetlim - senica na cele ligy, impozantny vstup do jari a piroh v prvom jarnom kole gol noznickami, v druhom hetrik... a uz sa to viezlo. je to jeden z weissovych mladikov, mal ho pod sebou v artmedii, teraz mu pribudol repre start, este jeden-dva a preda sa niekam do belgicka... vo freiburgu to ako mladik nezvladol. kazdopadne, mne je sympaticky.

najtragickejsie na vsetkom je, ak sa do platnosti dostava veta "sebo je dnes nas najlepsi utocnik". toto je tragicke. snad holosko uz konecne rozvinie to, co v nom je.

s danmi to bude klasickych 0:1, asi ako s normi pred rokom. dopredu sme totalne neschopni, aj ked verim, ze na dobrom terene a pri otvorenej a utocnej hre supera dostaneme sancu na sikovne brejky a mino stoch sa o nieco postara, pripadne aj hamsik konecne uz nieco pekne ukaze aj v repre pre oko divaka. zatial hra cisto ucelne, co malokto dokaze ocenit.

tato kvalda bude ostra, napinava do posl.chvile, no verim, ze budeme mat to stastie a zvladneme ju. jj, smejte sa, ze pytam zrovna stastie, ale co uz. futbalovo na rusov nemame, nech som fanusik aky chcem a ked sme u nich aj vyhrali, budiz, ale zacinam byt po poslednych vykonoch a vysledkoch uz skeptik. a mozno ze by aj bolo dobre uz keby weiss dostal pekny klubovy angazman niekde v rusku a nahradil ho napr boris kitka, alebo stano griga

Reagovat
alcantara

vcera sa mi sebo svojou aktivitou pozdaval, podla mna je to totalne vhodny hrac do tychto zapasov dedinskeho typu, kde pokulhava motivacia, on kazdy zapas zeriepricom je jedno, ci hraje na camp nou alebo v andorre la vella. Na velke zapasy je ale nepouzitelny, prakticky doteraz nepresvedcil v ziadnom z nich.

Reagovat
Darren Fletcher

suhlasim, mne je vlastne sympaticky. taky ze bije sa ako lev a vzdy mu to tam nejak padne. my mame len haluzakov, vsak pozri

sebo spomenuli sme

sestak to je len muz momentu ci dobreho postavenia, mozno rychly, ale inak nevie dokopy nic len davat goly z patky a predsa nam vystrielal afriku

vittek pripada ako nemotorne nemehlo co nedal gol uz jeden a pol kvalifikacie potom prisla africka haluz a zas nic. nema ani 30 a hra ako 40 rocny

jakubko trtko co ma dva metre cize schopny len na jednu vec a ani tej uz nie je schopny

holosko taky nerozvinuty kvietok, co je viac v nemocnici ako na travniku

jendrisek dal jeden gol za ktory mu budeme vdacni do konca zivota, inak si vsetko posral a ktovie ake su jeho realne schopnosti

atd... uvidime co dalej, mozno robo mak, na to, ze hra bundesligu v tak mladuckom veku, by vsak mal uz pomaly klopat na dvere acka... inak nas utok total bieda. ani lalkovic nas nevytiahne, on skor kridlo ci podhrot.. proste nemame strikera

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme čo Kubík. ten vyzerá byť tiež zaujímavý.

Reagovat
alcantara

nerobil by som z nasich urcite tragedov, ajked zdaleka nemame tim zlozeny z hviezd. Musime to brat z toho pohladu, ze lepsich na slovensku nemame a musime to skladat tak, aby sme dokazali vyuzit co najviac prednosti nasich hracov(sestakov vyber miesta, vittekova zarputilost, holoskovu rychlost atd.) a minimalizovali ich slabosti, co sa weissovi zatial uspesne dari, uvidime, dokedy. Ak vyskoci nejaky kubik, mak a neviem kto dalsi, je iba na prospech veci, konkurencia je potrebna.

Reagovat
smazaný uživatel

Kitka skor nie

Reagovat
smazaný uživatel

chcel som tym povedat, ze Kitka urcite nie

Reagovat
smazaný uživatel

Za co jsem byl smazán?

Reagovat
smazaný uživatel

Za to že jsem napsal že Cpt. Morgan je Ko**t? Ale dyť to byla čistá pravda. Omlouvám se za to slovo,ale to co tu předváděl bylo trochu moc...

Reagovat
Arne

Neodpovídej na vulgarity a totální stupidity stejnou mincí a nikdo ti nic mazat nebude.

Reagovat
Pipo123

Už sa ani Domingo neudržal a to je čo povedať. Pritom toho som tu ešte nikdy nevidel napísať jediné vulgárne slovo

Reagovat
centos

To bylo kvůli mně, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Jen mi je z toho na blití. Doufám že aspoň dostane ban.

Reagovat
Arne

Jo, už ho má... A lepší než se s takovýma hádat nebo sem házet komenty typu "ježiš, tady je nablito " je lepší na to prostě přes chyby upozornit a je to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom se chci zeptat, Slováci nemají takovéto stránky o fotbale???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Taky by mne zajímalo (fakt nic ve zlém jenom zvědavost)

Reagovat
smazaný uživatel

máme, ale sú to len bulvárne blbosti, kde sa dá diskutovať akurát s 10-ročnými gloryhutermi. Toto je iná úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna v téhle diskusi ta úroveň nic moc řekl bych.

Reagovat
smazaný uživatel

táto je porovnateľná s tými našimi.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bylo trefné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Občas se takový článek najde, kde se sejde parta idiotů a to je potom jedno s druhým.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoby soutěžili o hlášku roku

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vůbec nemyslel ve zlém jenom sem se chtěl zeptat protože mě to zajímá a ty mi dáš palec dolu ale odpověd žádná...................tobě

Reagovat
Infi

Sorry A odpověď jsem psát nemusel, nevím o jejich stránkách ani zdaleka tolik, co naši slovenští kolegové

Reagovat
smazaný uživatel

Ok já sem ještě před chvílí taky nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

a i kdyby měli tak co jako? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Co si tim chtěl říct???

Reagovat
smazaný uživatel

že můžou chodit jak oni k nám, tak my k nim

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný jenom sem si myslel že třeba žádný stránky nemaj a proto jsou na našich.

Reagovat
Darren Fletcher

profutbal.sk

ale prave diskusia je na EF omnoho kvalitnejsia, vela fundovanych nazorov a aj z inych lig,. na profutbale su piati milovnici PL, jeden zo serie A a asi dvaja spanieli a jeden typek fandi AIK Stokholm.. tak tu je to preto omnoho lepsie a aj diskusia je lepsie riesena. a par sprav vyjde takych ,co na profutbale nie. inak kvalitativne su weby podobne, profutbal sa venuje vo velkom aj domacej sutazi a navratom ku kazdemu zapasu, redaktori chodia na zapasy aj poharove (lm, el) aj repre, maju vlastne fotogalerky atd

a potom futbalportal.sk ale to je dost o nicom, taky slaby odvar

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně někdo, děkuji ti moc za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj ja tu chodím prave kôli diskusii rad si prečitam zaujimave nazory a informacie , članky su dobre aj na našich strankach len slovakom sa nejak nechce distutovať (ak nehra slovan proti trnave ) u nas zas vo velkom diskutuju o hokeji ..inak na akej stranke vy diskutujete o hokeji?pokial viem na hokej.cz ani nhl.cz nieje diskusia a hokejportal.cz nik neprispieva

Reagovat
smazaný uživatel

tak "intelektuálové" přispívají hlavně v diskuzích na stránkách klubů - a jiní tam kvůli tomu až moc nelezou (a netkěří čekají už půl roku na aktivační e-mail )

Reagovat
smazaný uživatel

hej lebo cez ms v hokeji raz bolo 55 % zobrazeni stranky hokej.sk s česka ale hadky medzi fans jednotlivých českých klubov som nikde nenašiel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to obvykle nebývají hádky ale tupé nadávky a právě na diskuzích na ofic. stránkách, kde se občas objeví nějaký pomatenec před vzájemným zápasem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Musíte řešit jazyk?

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Aldeano

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jakou tržní hodnotu má tenhle server? docela by mě to zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

1 Slovenskej halíř

Reagovat
smazaný uživatel

nula nula nic

Reagovat
smazaný uživatel

né počkej vážně, fakt mě to zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ?

Reagovat
smazaný uživatel

ále jen tak

Reagovat
homeles8

si to tu chceš koupit? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

why not

Reagovat
Arbiter

tomu tak rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

jak by vypadala asi česko slovenská spolupráce při živelné pohromě?

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že je to jenom taková ta "póza" nenávidím slováky (a naopak), ale když by šlo do tuhého,tak by to snad dobře dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vezmeme rudou armádu jako takovou živelnou pohromu, tak je to jasné (ikdyž zažehnala jinou pohromu)

Reagovat
Filip12

jak Pat A Mat

Reagovat
Aldeano

Jako vždycky když chtěli pomoct. Česko by hloupě přispěchalo a pomohlo jim (Nezávislost na Maďarsku 1918= mimochodem 28.10. máme státní svátek my Slováci ne, později úprk k Němcům v r. 1944 rychlý obrat a povstání po válce návrat k nám). Očekávám palce dolů, ale takhle nějak to bylo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle nějak no...

Reagovat
smazaný uživatel

s tím, že po válce šla značná většina financí pro rozvoj průmyslu na Slovensku - ikdyž za to mohl také režim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono slovenský průmysl byl nastartován za 2. sv. války. Slovensko bylo jednou z nej ekonomik evropy.

Reagovat
Aldeano

O tom nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyž to bylo na úkor války, tak Slováci se měli moc dobře. Hitler nevím proč si oblíbil Slovensko a Chorvatsko.

Reagovat
smazaný uživatel

"oblíbil" slíbil jim podporu, než zjistil/si všimnul, že na Slovensku je plno Židů, Romů a komunistů, tedy lidí, které by chtěl zlivkvidovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Slovensko bylo tak malá zemička, že Hitlerovi by nedělalo žádný problém ji obsadit, přesto Slovensku (Chorvatsku) pomáhal co to šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

bych řekl že kdyby slováci bojovali v tatrách kde to dobře znají, tak by němci odtáhli

Reagovat
smazaný uživatel

potlačené SNP?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, to je věc jiná, kdyby jim tenkrát pomohl sovětský svaz, tak vše mohlo být jinak, jinak oni si rusáci vybrali dukelský průsmyk, protože věděli že dobytí pujde pomalu a povstaní zatím padne, stejný případ jako před waršavou v roce 1944

Reagovat
smazaný uživatel

když taky Slováci letí vyjednávat do Moskvy v nacistickém letadle

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale i tak to co udělal stalin je velká sv.ňárna a rusové náckům tenkrát i pomáhali v dobývání města v roce 1944 a zahynulo zbytečně moc slováků, díky tomu že jim nepomohli

Reagovat
smazaný uživatel

rusové se vždycky starali jen o sebe

Reagovat
smazaný uživatel

To mohli Poláci taky a jak dopadli

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nepletu, tak 1 říšská marka byla 3 ks.

Reagovat
Aldeano

Ale šla

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
JozkokozleJ

Stale ma udivuje ako si mnohi Cesi myslia, ze bez podpory by bolo Slovensko prvotnopospolnou spolocnostou.

Je neodskriepitelne, ze dosla na SVK fin. injekcia, ale rovnako znamenala i strop, cez ktory mohlo Slovensko prekrocit iba v pripade samostatnosti ... A treba si priznat, ze ak by sme sa nerozdelili, dnes by tu boli hadky, aka je Slovensko pre vyspele Cechy zataz ...

Takto my ideme rapidne hore a vy sa bez pritaze nemate aspon na co stazovat (a nedari sa vam zle ...).

Reagovat
smazaný uživatel

já tohle říkám pořád

Reagovat
Steve Stifler

Lopta je míč slovenské národnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože už na toho chudáka nereagujte. Mu to dělá dobře a honí si ho nad tím monitorem když vidí kolik lidí se toho chytá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

500. pro rok 1993

Reagovat
Aldeano

Reagovat
domingo

Nechci dal pohanet ten flame, chran buh (!!!), ale pobavilo me, ze Chrome mi ten clanek chce prelozit do cestiny

(Cili pro lingvisticky slabsi jedince: stahnete si Chrome)

Reagovat
centos

Mně už myslím párkrát vyskočil na slovenských webech překlad z ruštiny.

Reagovat
lukass111

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

mi také

Reagovat
smazaný uživatel

V tom máš bohužel pravdu,ale nevím jestli to má nějakou souvislost s tím co se tu řeší. Generalizovat a říkat, že všichni slováci jsou dementi,nebo že je víc dementů na slovensku než v česku (a naopak) je totální hloupost. Znám spoustu skvělých kluků i holek ze slovenska a taky sem potkal pár pěkných dementů. Ale v česku jich je +- stejně.

Reagovat
homeles8

Jak todle vůbec můžeš řešit?!! Ty fakt děláš ze Slováků Cikány

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
homeles8

já přečet jenom něco, jak jsem nasranej, sorry :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Buď ses uklikl v reakci a nebo si to ještě jednou přečti.

Reagovat
homeles8

jj, ještě jednou jsem si to přečet

Reagovat
smazaný uživatel

no počkej ale skoro všichni cikáni sou ze slovenska

Reagovat
centos

Jen tady jsou víc vidět ti čeští.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na aldeano

Reagovat
lukass111

nie ved ja nepisem v zlom ale nepamatam kedy sa na slovenskych strankach objavil cesky clanok...o to mi ide ze nam by sa to asi tiez nepacilo

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou ja sem rad za to ze je Slovenstina tak podobna , sem vzdycky na stredni kdyz jsme psali nejaky CV uvadel jazyky Czech,Slovak,English aspon sem se cejtil jako ze ovladam 3 jazyky

Mluvit tak samozrejme neumim ale aspon schopnost rozumet dalsimu jazyku se hodi .

Reagovat
smazaný uživatel

ťažko mi najst aspon 5 prispevkov tykajucich sa članku

Reagovat
homeles8

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

už jich mam 8

Reagovat
Arbiter

a jeden je ode mne

Reagovat
smazaný uživatel

Masaryk by bol bez Štefánika v prdeli, ale to mentálne zaostalým degenom, ktorí tu doteraz písali, ťažko vysvetlím.

Reagovat
smazaný uživatel

mně 1. republika nevadí - vadí mi znovuspojení po 2. světové válce

Reagovat
smazaný uživatel

ide o to, že polka tých "gangsta slovak haterov" by teraz nebyť Masaryka a Štefánika, ani nebola...

Reagovat
smazaný uživatel

ono to bylo dílo Čechoslovakistů. Předpokládám, že většina Slováků chtěla mít samostatné Slovensko (když se jim za války tak dařilo).

Reagovat
smazaný uživatel

A u nás pochybuju, že někdo se chtěl spájet se Slováky když nám vrazili "kudlu do zad".

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Lemond Laws

Článek a ne kvuli jazyku, ikdyž ten tomu taky moc nepřidává

Reagovat
Lemond Laws

A proč je to v rubrice "Nepřehlédněte" ?!

Reagovat
centos

Abys to nepřehlédl.

Reagovat
Infi

Reagovat
Infi

Aby jsme to nepřehlédnuli

Reagovat
Lemond Laws

proč bych měl nepřehlížet článek o uplnym hovně?...

Reagovat
Infi

Pokud ti to je tolik proti srsti, tak ho prostě přehlídni ne?

Reagovat
Lemond Laws

Já už jsem pochopil, že nemá cenu nadávat na slovenské články... Protože to je jedno. To už jsem nechal bejt.. Ale nemuseli by bejt na na takovym místě

Reagovat
Infi

To je úplný detail..

Reagovat
smazaný uživatel

už to tam není

Reagovat
Lemond Laws

To je dobře, že mé slovo má takovej význam

Reagovat
Kily

spíš bych si přisadil, že sloužící redaktor rezignoval na jakoukoli snahu konkrétně tobě něco vysvětlovat a zvolil tak tenhle ústup, aby se zde zbytečně nezdržel další tři hodiny

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Lemond Laws

Hele já si troufám říci, že jsem jeden z mála kterej pochopil, že proti tomu nic nezmůžu. Už jsem se smířil s tim, že sem tam tady nějakej SK článek bude. Dobře. Já jsem schopnej to přežít. Když tady byl ten první, tak jsem byl naštvanej hodně..ale postupně to ustopovalo. Ale příjde mi článek o Slovensku, jak hrál v Andoře lehce zbytečnej, aby byl takhle vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Ver, že nemá

Reagovat
Lemond Laws

nebylo to z prdele viď?

Reagovat
homeles8

na mě nemáš

Reagovat
Infi

*srabe

Reagovat
smazaný uživatel

To aby retardov porazilo od nervov sklamania, alebo čoho..neviem čo zažívajú keď uvidia slovenský článok na českom webe...a aby normálnym ľuďom pripomenulo krásne časy Československa a že sme stále bratia

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, bratia... Spíš nevlastní, ale jsme...

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

krásně je poměrně subjektivní - navíc některým nemá smysl něco připomínat (mne včetně), jelikož si z Československa těžko něco pamatují

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho krásné

Reagovat
Lemond Laws

Promin, ja jsem nežil ve společném státě, tak žádnej vztah nemám

Reagovat
Infi

Já jsem taky třeba nežil ve společném státě a ten vztah mám už jen kvůli tomu, že jsme BYLI spojení a je mi úplně jedno jestli jsem to zažil, nebo ne.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

S Němci a s Rakušany jsme byli taky spojení a daleko dýl.

Reagovat
Infi

Jde o ten pojem, že jsme byli Československo. Nebyli jsme žádné Českoněmecko popřípadě Rakouskočesko a podobné patlaniny. Navíc tomu vztahu dodává i to, že náš jazyk je téměř stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

takže Morávácí nemusí umět česky?

Reagovat
Infi

Pane bože, neřeš to, nezacházej tak do detailů, prostě mám slováky rád (když se zrovna nevysmívají za MS 2006) a to je vše.

Reagovat
centos

Nevznikla čeština z moravštiny? :)

Reagovat
smazaný uživatel

ze staroslověnštiny

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale staroslověnština pochází z Moravy

Reagovat
smazaný uživatel

ze Soluně

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale solunští bratři ji přinesli na Moravu

Reagovat
smazaný uživatel

která se v té době rozléhala po celém území České republiky a téměř celém Slovensku + část Rakouska a Maďarska... (bez Prahy a okolí)

Reagovat
smazaný uživatel

...a v té výjimce asi bude ten problém

Reagovat
smazaný uživatel

Ale centrum bylo na jižní Moravě. Čechy Svatopluk obsadil a připojil k Velké Moravě. Češi se pak spojili s Franskou říší a rozbili Velkou Moravu

Reagovat
smazaný uživatel

Konštantín a Metod priniesli písmo, nie jazyk.

Nechápem ako si mohol toto napísať...

Reagovat
herbage

Jsou to Cyril a Metoděj

Reagovat
smazaný uživatel

1) Píšem po slovensky.

2) Ty chytrák, Cyril prišiel ako Konštantín, druhé meno (Cyril) prijal až neskôr

Reagovat
centos

Cyril a Metude.

Reagovat
herbage

Metůd

Reagovat
centos

Metude říkali v Botě jménem Melichar, Metůda neznám :)

Reagovat
smazaný uživatel

Staroslověnština ale opravdu začala vznikat v okolí Soluně z Makedonského nářečí...

Reagovat
Lemond Laws

Tak spojený jsme byli i s Rakušanama

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš, že na severu Slovenska umí většina lidí maďarsky?

Reagovat
Virtuos

možno ty fakt skôr narodený

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vůbec vypadalo herně chlapci?

Reagovat
Infi

Podle té ankety vpravo asi dost bídně

Reagovat
smazaný uživatel

Herne nič moc, len našťastie súper nemal deň, na rozdiel od Arménov.

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy má Andorra svoj deň?

Reagovat
smazaný uživatel

podla mňa bieda, slabý výkon, ihrisko katastrofálne, jediný kto niečo hral bol Lukšík

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší hráč bol určite Stoch, ale Lukšík príjemne prekvapil, no má ešte na čom pracovať.

Reagovat
smazaný uživatel

veď tam nemá kto hrať tak čo sa čudujete...mám velice zlý názor na našu hru ale tak čo už xD

Reagovat
Darren Fletcher

futbalistom roka hamsik, snad tu bude dalsi clanok v slovencine :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Už tu článok o tom bol, ďalší podľa mňa na túto tému nebude. No nechápem, prečo nevyhral Vittek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som nechcel prispieť, ale stále ma prekvapuje ako veľmi je rozšírený v Česku mýtus o "slovenskej zrade 1939". Pritom aj českí historici hovoria, že to tak nebolo. Ale zrejme sa to v českých školách tak učí. Pritom si stačí kliknúť na wikipédiu-českú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono zrada nebyl rok 1939 ale spíš 1930-1938 kdy Slováci oslabovali ČSR zevnitř (autonomie, setkání Hlinku s Henlainem atd.)

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Kolik komentářů se tady přímo týká tohohle článku? Spočítáte to někdo?

Reagovat
C-M@ster

Su zvědavé, jestli bude i článek v hantecu.

Reagovat
smazaný uživatel

By me zajimalo, proc musi bejt v dnesni dobe vsechno cesko-slovensky . V televizi cesko-slovensky porady, vsude mozne na netu clanky slovensky ,,, Sakra sme dva suverenni staty a tak by to melo bejt a ne se furt jen michat. Nelibi se mi to

Reagovat
smazaný uživatel

když je v Anglii web o fotbale a mají tam různé ligy, píšou to tam třeba Italsky, když se jedná o italskou ligu? Píšou v Rusku o Česku česky? Píšou v Maďarsku o Německu německy? Ne, nepíšou, tak proč se to zavádí tady? Tento pokus o články ve slovenštině jsou kontroverzní a na nic, nechme to tak, jak to bývalo

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Pointa je v tom, že vy to rozumiete.Mne by český článok na slovenskom webe nevadil.Keby mi čeština vadí, nechodil by som ani na tento web. To isté očakávam aj od väčšiny česky hovoriacich ľudí.

Reagovat
smazaný uživatel

nic ve zlym ale vzhledem ke kvalitě vašich webů o fotbale ti ani nic jinýho nezbývá než jsem chodit...

Reagovat
smazaný uživatel

To je tiež pravda, ale my češtinu príjimáme už ako "náš" jazyk a vy by ste tu prekladali sloevenčinu, a že Slováci sú nacionalisti.

Reagovat
fantomas

"jsem"

Reagovat
smazaný uživatel

ty články stejně málokdo čte celé - a u slovenských se to procento asi ještě snižuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem,že většina z vás , které tak sere jazyk našich sousedů si neuvědomujete jak funguje poptávka-nabídka. Se podívejte kolik tu chodí slovenských uživatelů a třeba vám pak nepřijde tak strašně nepochopitelné proč se tu objevil článek o slovenské repre ve slovenštině...

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako? Ať si sem chodí kdo chce ale ať respektuje český jazyk, když už jsou na českém webu. Myslíš, že když Čech leze na web Kickeru, že ten taky začne psát články o Češích v českém jazyce? Ne..

Reagovat
Arbiter

pokud ti někdo vytvoří kvalitní článek ve slovenštině, s vědomím, že slovenštině rozumí absolutní většina sem příchozích, odmítl bys jej? Já jako majitel webu bych teda takový článek rozhodně neodmítl...Navíc tvá srovnání jsou docela mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

docela mimo? Když sem začne chodit mraky skopčáků, začnem jim taky podlejzat a psát články v němčině? Pokud ano, doufám, že se toho nedožiju

Reagovat
Arbiter

ať chceš či nechceš, čeština se slovenštinou jsou velice podobné jazyky, přirovnat to k češtině vs. němčině nebo angličtině vs. italštině je dost mimo Já to nechápu, se bojíš, že slovenské články převálcují ty české? Vždyť je to směšné

Reagovat
smazaný uživatel

ne, je to normální, je to cizí jazyk? Je. A nebojím se, že to převálcujou, proč bych měl? Jen se mi nelíbí, že když sem leze tolik slováků, že musí být i články po slovensky. Jsou snad články na slovenských webech česky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Vzájemná srozumitelnost je nad 90 procenty. Ukaž mi nějakou jinou dvojici CIZÍCH jazyků..

Reagovat
smazaný uživatel

Ruština-Srbština, Makedonština-Řečtina...

Reagovat
centos

By mě zajímalo, jestli se dotyční ze dvojice (ti co se cítí být lepšími) nad ty druhé taky povyšují.

Reagovat
smazaný uživatel

Se ptáš ? třeba takový řecko neuznává makedonii takže tady o čem a hrdější národ než rusko asi taky jen tak nenajdeš

Reagovat
centos

Myslím v tom smyslu "vypadněte z tohoto serveru, nemáte svoje?" :)

Reagovat
smazaný uživatel

necháme to raději být, byl by z toho zase další zbytečný česko-slovenský konflikt.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, neviem, či tým niečo dosiahnete. Jednoducho je tu raz za 3-4 dni článok po slovensky, pretože sa týka Slovenska. S tým sa zrejme musíte iba zmieriť

Reagovat
smazaný uživatel

jeden za 3-4 roky by stačil a nikdo by nepičoval a každej by byl spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoj názor

Reagovat
JozkokozleJ

Som dost prekvapeny, ze si v tomto smere takyto radikal...

Reagovat
smazaný uživatel

Všiml jsem, že je článek ve Slovenštině, až po tom co jsem nakoukl do diskuze. Nechápu některé rádoby vlastenecké příspěvky nade mnou. Nevím jak vy, ale já mám v rodném listě jako národnost uvedenou "Československou"!

Reagovat
centos

Fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
centos

Nemyslíš státní příslušnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ještě něco kolego?

Reagovat
centos

Nic proti, jen jsem o tom ještě neslyšel

To tam vyplnili rodiče?

Reagovat
smazaný uživatel

První čast tohohle příspěvku leccos vysvětluje

Reagovat
centos

Tak třeba vaše rodina měla před sto lety národnost Rakousko-Uherskou, co já vím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

No prostě mi přijde divné, že se někdo považuje za Čechoslováka ve smyslu národnosti a ne jen příslušnosti ke státu.

Reagovat
smazaný uživatel

aha - zastáncem Čechoslovakismu byl třeba i Masaryk, ale je to blbost - jednalo se o stát dvou bratrských národů - tudíž žádný Čechoslovák neexistoval

Reagovat
centos

"Ostatně Masaryk byl Moravan, nikdy tuto skutečnost neupozaďoval a jeho koncepce čechoslovakismu byla vždy koncepcí státoprávní, politickou, nikoli etnickou ."

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, že šlo především o udržení státu ohledně deklarace národa na sebeurčení - ale tato teorie byla většinou Čechů i Slováků zavržena...

Reagovat
stas87

hmm vo futbale kazdy nadava na umelotiny ako chelsea ci man.city v spanielsku to moze byt malaga ci santander a ceskoslovensko je taktiez umelotina ktora netrvala ani 100 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci republikového zřízení máš částečně pravdu, ale jinak tu vedle sebe žili Češi i Slováci pospolu dlouhá tisíciletí. V mnoha válkách i okupacích si společně vytrpěli své, tak nevidím důvod k tomu, co se tu bohužel dočítám!

Reagovat
stas87

bolo by to na dlhu debatu mam teraz rozcitanu knihu od ceskeho autora vznik SNP boje na dukle a v karpatoch a poviem ti ze ZSSR+Benes boli neskutocne kurvy ktore vedome posielaly na duklu na smrt tisicky cechov aj slovakov bez munice bez podpory Benes musel o vsetkom hned vediet a brzdil sovietsku podporu nasim vojakom na duklu kkt jeden no a ZSSR tiez dlho vahalo a cakalo s podporou SNP chceli najprv zistit co by z toho mali

Reagovat
smazaný uživatel

O tomhle náhodou něco vím. Bylo by to na delší debatu. Mohu se zeptat konkrétně na tuto knihu?

Reagovat
stas87

Apokalypsa v Karpatech-Karel Richter su tam zapisky genralov a kapitanov na dukle tak ako to bolo dost sa docitcas o neschopnosti sovietskych generalov zbytocne dlhe presuny nezmyselne plany ktore cs.vojaci nikdy nemohli splnit bez podpory atd.ja som zatial v polovici knihy

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za tip, určitě si to zkusím sehnat. Nechci se pouště do polemik, ale v tomhle nebyla ani jedna ze stran stoprocentně čistá

Reagovat
stas87

samozrejme ze kazda krajina si to upravi podla svojho pohladu..len nerozumiem preco su v cesku skoly podla Benesa no ak docitam toto chystam sa na J.B.Tita tiez clovek co je vykreslovany skoro ako narodny hrdina...

Reagovat
smazaný uživatel

Beneš tu udělal po válce hodně.

Reagovat
stas87

a po cias vojny?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho dělal hrozně moc z Anglie.

Reagovat
stas87

hm a pri tom nechal odstranit Stefanika prepac ale kazdy to vidime inak svinstva boli vsade ci uz na Slovensku Cesku Nemecku Madarsku Rusku...len mi vadi ze jedna krajina nezatvara oci pred hajzlovstvom jedneho vyznamneho cloveka a druha krajina ho pomaly vidi ako narodneho hrdinu

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl sem všechny komenty a nenašel sem jedinej racionální důvod proč by měli bejt články slovensky na ČESKÝM webu (jeden mě napadá: redaktor je línej to přepsat do češtiny ) .... stejně s tím nic ale neuděláme tak prostě stačí neklikat na slovensky psaný články a vyhnout se takovýhle blbým diskuzím

Reagovat
smazaný uživatel

stačí je sem nedávat

Reagovat
stanmarch

však už podľa názvu ste videli že ten nadpis je po slovensky, tak načo ten článok potom vôbec otvárate?..preskočím ho a prečítam si iný čo ma zaujíma nie? ale chápem, pre niektorých je to že je tu slovenský článok prúser ktorý by si mal riešiť minimálne na Európskom súde v Štrasburgu

Reagovat
Infi

Nesrovnávejte to, že třeba v Itálii taky nepíšou a tak, tady jde o to, že my prostě slovenštině rozumíme, aspoň tedy drtivá většina z nás (kdo ne, tak je prostě vůl, to se na mě nezlobte). A pokud se vám slovenština nelíbí, tak to prostě nečtěte. Já nechápu proč má tolik lidí ve zvyku řešit takhle nepodstatné věci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele