V 17 letech sestřelil Barcelonu, teď se Watt konečně chystá k debutu za Skotsko

11.03.2016, 21:12
Aktuality
Skotové do Prahy přivezou hned devět borců čekajících na svůj první start za národní tým, a 22letý Tony Watt do této skupiny svým způsobem patří i nepatří. Mezi skotskými dospěláky totiž ještě nedebutoval, i přes své mládí se však na reprezentační sraz podíval už roku 2013. Teď tudíž dostává už svou druhou šanci nezklamat všechny doufající fanoušky...

Tony Watt poprvé zaujal v listopadu 2012, kdy při svém prvním startu v Lize mistrů v barvách Celtiku okamžitě vítězným gólem zaskočil hvězdnou Barcelonu.

Manažer Neil Lennon byl tehdy všemi chválen za odvážný tah nezkušeného mládence postavit a Skotové si mnuli ruce, že mají po letech toho pravého tahouna pro národní tým.

Jenže ouha, Tony Watt si sice v létě 2013 vysloužil pozvánku na kvalifikační výjezd do Chorvatska, ovšem následujícího podzimu už skoro nekopl do balonu a následovala dlouhá šňůra hostování.

Mimo svůj kmenový klub Watt působí také v tuhle chvíli. Přes belgické Lierse a Lutych, anglický Charlton a velšský Cardiff se 22letý forvard v lednu dostal do Blackburnu, kde se mu prozatím v pěti startech velmi dařilo.

"Tony se od většiny skotských hráčů trochu liší. V našich mladých borcích možná trochu postrádám zarputilost a sílu, ale Tony je fyzicky odolný," vysvětluje Wattovu nominaci kouč Strachan.

"Tony se rázem jeví silnější, jakmile běží s balonem; má tu schopnost, že s míčem na noze prostě všechny odráží," všiml si lodivod skotského národního týmu, jenž si od Watta slibuje opravdu velké věci.

"Pokud jste v posledních pár letech Skotsko sledovali, víte, že góly dáváme po osmi nebo devíti přihrávkách, je to těžká dřina. Ale Tonymu v jeho nejlepší formě můžete hodit míč dopředu, on si poradí se dvěma obránci a vsadí ho do sítě," plánuje velkolepě Strachan s tím, že Watt prý pro Skotsko může být stejně rozdílový jako Lewandowski pro Polsko či Ibrahimović pro Švédsko.

Autor: Tomáš Daníček / stv.tv

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm, to bude asi výkonný hráč.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Rarášek

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
zelda

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Free_player

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Filip12

ve 22 má ještě šťávu

Reagovat
Kiwi-21

Tak ve 22.debut v repre není tak pozdě když většina našich hráčů v tomhle věku teprve nastupuje v lize

Souček 21,Schick 20

Nejmladší je snad Kadeřábek 23,možná Koubek 23 a jinak vše více

nechci psát že máme moc starý tým to zas ne ale věřím že v každém týmu na ME budou v každém týmu min. 1-2mladší hráči než v našem týmu a mít hráče okolo 20.do budoucna snad to změní třeba Václav Černý

Reagovat
smazaný uživatel

Technicky dobře vybavený hráč, rychlý a dravý. Nechápu, že v Celticu nedostal pořádnou šanci.

Reagovat
paver

Tak snad se tvá slova Gordone naplní a Tony u nás bude jen vzkvétat. Ještě získat na trvalo Grahama a útok máme na delší dobu vyřešený

Reagovat
fantomas

Jak to vypadá pod Lambertem? Jako za starých časů v Norwichi? Supr brejky a tak?

Reagovat
paver

Hrozně ten tým stmelil. Dřív jsme hráli stylem "Kopneme to k Rhodesovi, on něco vymyslí". Pod Lambertem hrajeme daleko více jako tým a přijde mi, že si s klukama hodně sedl. Ty protiútoky má opravdu zmáknuté. Přivedl k tomu adekvátní hráče a celkově mi letos přijde, že to směřuje správným směrem. Tuhle sezonu to ňák dokopeme, Lambert vypiluje vše k obrazu svému a příští rok bych to konečně viděl na boj o top 6

Reagovat
fantomas

Tak to moc rád slyšim

Reagovat
Free_player

To co předvedl proti Barce už ted může brát jako vrchol kariéry

Reagovat
smazaný uživatel

A co provedl proti Barce?

Reagovat
benybenito
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele