Uzdravený Schick po prvním gólu od února slavil hlavně s lékaři

01.12.2023, 12:08
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Od února čekal kanonýr Patrik Schick na radost ze vstřeleného gólu, po dlouhé zdravotní pauze se dočkal v Göteborgu. Výhru nad Häckenem 2:0 v předposledním 5. kole skupiny Evropské ligy pojistil čtvrt hodiny před koncem, deset minut poté, co přišel na hřiště. Emoce sdílel hlavně s lékařským týmem Leverkusenu, který jej dával dohromady po vleklém zranění třísel a naposledy problémem s lýtkem.

"Jsem strašně šťastný. Bylo to po tak dlouhé době nesmírně emoční. A bylo úžasné slavit gól se všemi hráči i realizačním týmem. Nebylo snadné se vrátit," líčil Schick v televizním rozhovoru. Když už doléčil operované tříslo, v říjnu krátce naskočil do dvou zápasů. Pak přišlo zranění lýtka a další téměř měsíční pauza.

Ve čtvrtek hodinu před půlnocí pečetil vítězství Bayeru, prvenství ve skupině a tím i postup do osmifinále Evropské ligy. Brankář Matěj Kovář vychytal čisté konto, v základní sestavě nastoupil i další český útočník Adam Hložek.

Leverkusen v soutěžní sezoně neprohrál v žádném z dosavadních 19 zápasů a hned 18 z nich vyhrál. Aktuálně drží šňůru 14 vítězství v řadě. "Máme dobrou sérii. Do konce zimní pauzy nám zbývá šest utkání a chceme pokračovat jako doposud," uvedl sedmadvacetiletý Schick.

Do hry naskočil po více než hodině hry. "Plán byl takový, že odehraje 30 minut. Pokud se bude cítit dobře, bude hrát déle. V neděli nás v lize čeká Dortmund, proti němu možná odehraje poločas. Musíme mu do zimní přestávky pomoct. Patrik toto období potřebuje, aby byl připravený na leden, kdy začne druhá polovina sezony," prohlásil trenér Xabi Alonso.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
oli9

snad už bude zdravý. Ale to už každý psal tolikrát...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Spasitel

Hádam vydrží mu zdravie aspoň dokonca sezóny a pridá pár gólov a nech sa ho Bayer zbaví kým má cenu.

Reagovat
kattos

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Sosi

Naštěstí Patrik je takový klenot, že hned po zranění je vždy ve formě To naposledy uměl jen Rosický, kdokoli jiný byl vždy půl roku poloviční, pokud se vůbec vrátil do formy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele