Utrecht má nového trenéra, z Midtjyllandu přetáhl Silberbauera

29.12.2022, 12:09
Aktuality
Michael Silberbauer (© twitter/FC Utrecht)

Utrecht se sháněním nového trenéra evidentně neměl velké potíže. Poté, co se z klubu v půlce prosince pakoval Henk Fraser po fyzickém kontaktu s hráčem Aminem Younesem, se během několika dnů našla náhrada. Tou se stal Michael Silberbauer, který v minulosti sám oblékal dres nizozemského celku. Spolupráce s dánským lodivodem by měla trvat až do roku 2025.

Silberbauer není pro utrechtské prostředí žádným novým jménem. Letos na jaře tam působil jako asistent trenéra, pro letošek se na každý pád přesunul do své domoviny jako pravá ruka Alberta Capellase v Midtjyllandu. "Michael se naplno ztotožnil s našimi plány a byl nadšený z návratu do Utrechtu. Našli jsme i konečnou dohodu s Midtjyllandem, který mu dal možnost pracovat zde v pozici hlavního kouče,” těšilo Jordyho Zuidama, technického ředitele Utreg.

Námluvy mezi ním a Silberbauerem prý netrvaly moc dlouho. "Michael zná klub moc dobře a rovněž některé současné hráče v týmu. Ví lépe než kdokoli jiný, co se od někoho, kdo hájí barvy Utrechtu, vyžaduje,” podotýkal. "V posledních letech vědomě rozvíjel svoje schopnosti v různých oblastech moderního fotbalu, aby se připravil na roli šéfa lavičky. Záměrně jsme se rozhodli pro spolupráci kvůli jeho jasné fotbalové vizi. A ta je v souladu s našimi sportovními ambicemi. Michael chce, aby jeho mužstvo hrálo srdcem, vycházelo z dobré organizace, bylo aktivní v útoku. Vedli jsme několik intenzivních rozhovorů, ty jen posílily naši důvěru v něj.”

Jednačtyřicetiletý Silberbauer se v Utrechtu mihnul mezi roky 2008 až 2011, byl též součástí toho mančaftu, který prošel v roce 2010 do základních skupin Evropské ligy. "Jsem nesmírně šťastný, že se vracím do klubu s bohatou historií,” povídal. "Teď už je čas na novou kapitolu. V minulých letech jsem na sobě důsledně pracoval, snažil se rozvinout fotbalové teze, sbíral jsem zkušenosti v různých klubech z různých zemí. Ty zkušenosti s sebou chci přenést sem do Utrechtu. Uděláme vše pro realizaci klubových ambicí. Těším na všechny tyto příběhy.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsbene.com, transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Krásné město

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele