Útočník Rogers posílil Aston Villu, čtvrtinu přestupové částky dostane Manchester City

01.02., 12:55
Aktuality

Aston Villa podepsala smlouvu s útočníkem Morganem Rogersem z Middlesbrough. Jednadvacetiletý Angličan se s týmem z Premier League dohodl na kontraktu na pět a půl roku, přičemž Villans za něj zaplatí počáteční částku 8 milionů liber. Při splnění určitých podmínek by měli doplatit dalších 7 milionů, uvedl The Athletic. Rogersův bývalý klub Manchester City by měl díky klauzuli z přestupu získat 25 procent.

Manažer Villy Unai Emery označil Rogerse za svůj hlavní cíl pro lednové přestupové období, přičemž vytrvalost v jednáních se nakonec vyplatila poté, co bylo několik nabídek původně odmítnuto.

Rodák z Halesowenu v této sezoně nastoupil za Middlesbrough celkem ve 33 zápasech a byl považován za důležitého hráče. V lize se za 26 utkání dvakrát trefil a šestkrát asistoval. Jeho univerzálnost mu umožňuje hrát napříč útočnou řadou a stát se konkurentem hráčů jako Moussa Diaby a Leon Bailey.

Anglický reprezentant do 20 let, který začal svou kariéru ve West Bromu a loni v létě přišel do Middlesbrough z Manchesteru City, zaujal Emeryho svými výkony, a to včetně vzájemného střetnutí ve třetím kole FA Cupu. Rogersův podpis navazuje na dřívější nákup pravého obránce Kosty Nedeljkoviče, kterého Villa získala tento měsíc z CZ Bělehrad.

Rogersův příchod do Aston Villy také vrhá pochybnosti na budoucnost Jhona Durána, který se snaží získat více herního vytížení. Zájem o něj má mít mimo jiné londýnská Chelsea. Naopak záložník Jacob Ramsey navzdory spojitosti s přestupem zůstává důležitou součástí Emeryho plánů, španělský manažer ho označil za důležitého pro tým a nechce ho ztratit.

Autor: Vladislav Frk / theathletic.com, theguardian.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
trywii & TOTTENHAM

Gólostroj, za Boro v 26 zápasech celé 2 góly.

Reagovat
VTID94

Je to krídlo 33 zápasov 7 gólov + 9 asistencií vo všetkých zápasoch

Reagovat
SunFells

Chápu že 8 g+a/1300 minut není senzační zmínka.

Reagovat
iamek

13.2. třetí řada Dycky Sunderland

Reagovat
Wazza228

Reagovat
fajdax

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
MoonKnight

Letos to zimní období bylo teda extrémně mrtvý.

Reagovat
Seydou Doumbia

O to větší blázinec zase bude v létě.

Reagovat
MoonKnight

Já bych řekl, že to je i hráči samotným, zimní přestupy už budou stále méně častěji. Vezmi si kolik hráčů je zase v létě volný a těší se na podpisový bonus

Reagovat
Seydou Doumbia

good point, možná máš pravdu vychcani hamižní hráči

Reagovat
iamek

Official, confirmed. Alfie Harrison leaves Manchester City and joins Newcastle on contract valid until June 2026.

Wow

Reagovat
Man__United

INEOS saving money by letting Hamilton go to Ferrari and investing that money in United.

Reagovat
Gimme

Takže se Zaniolem se nepočítá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele