ÚTERÝ PRO DOMÁCÍ... A STŘEDA?

23.02.2005, 17:32, aktualizováno 23.02.2005, 17:32
Aktuality
Úterý pro domácí Blackhawks, středa proti Anaheimu!

Tak a toto je zápas na smeknutí pomyslného sombrera ještě před jeho zahájením! Barcelona a Chelsea... Dva suverénní vládci svých ligových soutěží. Dnes pravděpodobně ty nejlepší kluby na fotbalovém nebi! Jaká motivace například pro Deca, který pod vedením José Mourinha získal pohár Ligy Mistrů, aby později odmítl následovat ho do Chelsea a dal přednost Barceloně! Pro Samuela Eto'o, fotbalistu roku afrického kontinentu, kterému tolik chutnají velké souboje, při nichž se dostává do fotbalového amoku, rozdávajíc své umění! Pro Ronaldinha, kterému se zatím, z výjimkou zápasů v dresu Brazilie, nepoštěstilo sehrát mnoho těch z kategorie "super"! Ale ano, jeden hrál. Ten proti AC Milán, nedávno, dal nádherný gól v jeho závěru. Frank Rijkaard nemá potíže sestavit tým pro tento zápas, snad jen v obraně je nejistý start Oleguera Presase. Hrát budou vzadu Rafa Marquez s Carlesem Puyolem, společně s Demetriem Albertinim nastoupí do zálohy Xavi a Deco...

José Mourinho zná Barcu dobře, snad až moc dobře, byl asistentem Bobbyho Robsona a Louise van Gaala... Pod jeho vedením se představí mimo jiné Gallas, Carvalho, Terry, Lampard a Drogba, hráči, kteří zejména z trestných kopů budou neustálou hrozbou pro Valdese v brance azulgrana. A Petr Čech je zase jistotou s další nulou na svém kontě! Mourinhova slova? "Jsme víc favoritem než tomu bylo minulý týden! Neprohrajeme dva zápasy za sebou!" Strach z těchto slov je podpořen fakty, čísly: v anglické lize Chelsea vyhrála 21 z 27 utkání, remizovala pětkrát, prohrála pouze s Manchesterem City. V Evropě se stejný kousek podařil pouze Portu. A tak snad jedinou skvrnou je vyřazení z domácího poháru, jediný a rozhodující gól Newcastlu dal Patrick Kluivert a ten hrál přeci za..., ale to dobře víte! Poslední souboj? Sezóna 1999/2000, na Stamford Bridge 3:1 pro Chelsea, na Camp Nou 5:1 pro Barcelonu! Ale nesrovnávat nesrovnatelné! V té době ještě "neexistoval" Roman Abramovič. A jedna zajímavost: Anders Frisk pískal oněch 5:1 a bude rozhodovat i dnešní zápas!

Barcelona: Valdés - Belletti, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Albertini, Xavi, Deco, Giuly - Ronaldinho, Eto'o

Chelsea: Čech - Ferreira, Terry, Carvalho - Gallas, Makelele, Lampard - Tiago, Duff nebo Cole - Gudjohnsen a Drogba


A nezapomeňte: Fotbal je opravdu tím nejkrásnějším sportem na světě! (Haha, to určitě. GO NHL GO!)


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (1136)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele