Uruguayský svaz jedná o budoucnosti trenérského veterána Tabáreze

17.10.2021, 13:36
Aktuality
Ke svému konci se podle některých jihoamerických médií chýlí jedna hodně dlouhá éra, poslední hodiny ve funkci trenéra uruguayské reprezentace před sebou totiž možná má Óscar Tabárez. Zástupci tamního svazu se zkušeným koučem jednají o budoucnosti...

Tabárez začátkem března příštího roku oslaví už 75. narozeniny a Uruguay aktuálně vede přes patnáct let, na lavičce přitom úřadoval už v mezi lety 1988 - 1990. V tuto chvíli za sebou nemá povedený říjen, jihoamerická země v rámci kvalifikace remizovala s Kolumbií (0:0) a podlehla Brazílii (1:4) s Argentinou (0:3), zkomplikovala si tak cestu na světový šampionát do Kataru.

Tabárez vedl Uruguay v 222 zápasech a jednou s ní triumfoval na Copě América. Jeho místo by v případě odvolání mohl zaujmout Diego Aguirre.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (9)

Přidat komentář
ACSMan

Ať mu dají ještě šanci se ukázat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trénuje Uruguay snad od prvního MS 1930

Reagovat
oli9

borec. Pokud má chut dál trénovat at dál trénuje myslím si že sami hráči a fanoušci by určitě byli pro

Reagovat
veikko

Nejen úžasný trenér, ale taky tvůrce výborného systému uruguayské výchovy mládeže. Nenadarmo má takhle malá zemička významný počet hráčů hrající v nejlepších týmech a nejlepších ligách. Je to jeho zásluha. Bohužel poslední dobou už ho trápí zdraví, konkrétně Guillain-Barrého syndrom, kvůli kterému chodí o berlích. Nastal čas předat to někomu mladšímu, ale i tak zůstane Tabárez naprostou legendou světového fotbalu, o čemž svědčí i to, že je držitelem Řádu za zásluhy od FIFA.

Reagovat
Modroočko

fenomenálny tréner. Tak trochu dúfam, že aspoň ten Katar mu nechajú odkoučovať, prinajhoršom v trénerskom tandeme ako svojho času Island, hoci neviem, či by to bolo možné v uruguajskom prostredí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

fenomén, sympaťák a legenda!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele