Uražená Slavia: Přenos z LM nebude!

07.08.2007, 15:44
Aktuality
Slávistický fanoušek musí mít nervy ze železa, jinak by na svůj milovaný klub mohl být pořadně naštvaný. Nejprve mu zdraží vstupné, poté se rozhodnou nevysílat zápas se Žilinou, ačkoliv jde o klíčové utkání, pro diváka jistě velmi lákavé a pro Slavii mimořádně důležité...

Minulý týden přitom fanoušci přišli i o první zápas se slovenským mistrem. Tehdy šlo o problémy technické, nyní jde o problém finanční. Pražský klub odmítl prodat vysílací práva na přímý přenos ze svého odvetného utkání druhého předkola LM, protože se cítí být uražen. Možná právem. Nabídka České televize vedení Slavie pořadně naštvala. Sešívaní měli za vysílací práva na středeční utkání dostat pouhých tisíc korun, což se klubovým šéfům zdá jako směšná částka.

"To je urážka Slavie, proto jsme se rozhodli zápas nevysílat, i když je nám jasné, že to zvedlo řadu emocí z řad našich příznivců. Je to nedůstojné jména a tradice Slavie," řekl ředitel Slavie Petr Doležal. Podle šéfredaktora sportovní redakce ČT Otakara Černého by ovšem v režii veřejnoprávní televize byly i náklady na výrobu signálu, což je částka zhruba 150 až 200 tisíc korun. Šéf Slavie by byl ochoten s televizí jednat jen o částce ne menší, než dva miliony korun...

Pro spoustu fanoušků, především těch mimopražských, je rozhodnutí vzdát se přímého přenosu dosti smutné. Cena vstupenek se pohybuje mezi 300 a 850 korunami, k tomu by se musely ještě přičíst vedlejší náklady, především cestovné. Tato skutečnost jistě odradí spoustu fanoušků, Slavia přitom jejich podporu potřebuje jako málokdy.

Pan Doležal ovšem tvrdí, že rozhodně nejde o protifanouškovské rozhodnutí, vedení klubu prý jen reaguje na neadekvátní nabídku ČT. "Když já chtěl vidět Rolling Stones, tak jsem také musel jet do Brna a vstupenka byla v rozmezí jednoho až čtyř tisíc. U nás hraje legenda Šmicer, tým posílilo dalších pět kvalitních fotbalistů, a tak si myslím, že cena je srovnatelná," použil Doležal zvláštní přirovnání, které se spíše jeví jako špatně načasovaný vtip. Přitom stačilo tak málo, jit s pravdou ven a přiznat fakt, že slávistickým bossům jde o diváka, ale jen toho na stadionu, nikoliv u televizních obrazovek. Vedení chce na stadion přilákat co nejvíce fanoušků a tahle cesta zřejmě bude úspěšná.

Jak se zdá, naštvaní jsou fanoušci, vedení Slavie i zástupci sportovní redakce ČT. "Je neslušné mluvit o někom, kdo se nemůže bránit, a je trestné mluvit o smlouvě před třetími osobami," zdůraznil Otakar Černý. Slavia prý dostala návrh smlouvy již koncem června, ale zatím nikdo z vedení klubu neprojevil žádný zájem o ceně jednat. Navíc podle něj o částce tisíc korun ze strany ČT nepadlo ani slovo.

Televize připravila pro Slavii návrh smlouvy, který Doležal přinesl na tiskovou konferenci. "Ten návrh smlouvy vám vyrazí dech. Například za případné semifinále Poháru UEFA nám Česká televize garantuje jen čtyři sta tisíc korun," prohlásil před tím, než ho dal k nahlédnutí novinářům.

Doležal věří, že fanoušci na Strahov stejně dorazí ve velkém počtu, ideální by prý bylo deset tisíc diváků. "Zatím je prodáno 3500 vstupenek," řekl. Cena vstupenek je na české poměry značně vysoká, ale šéf Slavie má pro výši vstupného pohotové zdůvodnění. "Byl bych rád, aby fanoušci nechodili na fotbal kvůli soupeři, ale kvůli Slavii. Ceny vstupenek jsou nyní vysoké, ale hodláme jim to vynahradit třeba tím, že majitel lístku na zápas se Žilinou bude mít přednostní právo na vstupenku na zápas s Ajaxem a ceny zůstanou nadále zachované," prohlásil ředitel pražského klubu. Zřejmě věří, že utkání se Žilinou je již pouhou formalitou.

Nejde jen o čest a prestiž klubu, jde především o nemalé peníze. Poražený tým v evropských pohárech skončí, zatímco vítěz vyzve amsterdamský Ajax. Vítězi tohoto duelu se kvalifikuje do základní fáze LM, což mu zajistí bonusy kolem 100 milionů korun. Peníze by se Slavii náramně hodily, Doležal a spol by se ovšem měli alespoň trochu strachovat, aby jim nakonec nezbyly jen oči pro pláč...

Utkání se hraje zítra, existuje ještě šance, že by jej Česká televize přece jen odvysílala? Ano, existuje, ale podle slov Otakara Černého to není v rukou ČT. "Náš zájem o vysílání přenosu trvá, ale na tahu je Slavie. A mimochodem, z domácí soutěže jsme Slavii v minulé sezoně vysílali patnáctkrát, to je nejvíc ze všech klubů. My máme zodpovědnost vůči divákům-koncesionářům, ne vůči klubům," uvedl v rozhovoru pro server tyden.cz.

Autor: Igor Mahal / tyden.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
HOST*kedlub

ifioti

Reagovat
HOST*kedlub

*idioti

Reagovat
HOST*

to už fakt nemá vadu

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoriť o zápase so Žilinou ako o formalite??? No dosť odvážne, hlavne po tom výkone v Žiline, kde boli všetci neviem akí šťastní za výsledok... Inak ten Doležal sa mi zdá mimo realitu, tými vyjadreniami Rolling Stones a pod.

Reagovat
HOST*sterda

To nikde neřekl, tak zas nečti mezi řádky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ponúkať niekomu benefity na niečo, kam sa ešte ani nedostali....??

Reagovat
HOST*sterda

Vždyť je to úplně normální. Kdo si myslí, že Slavia nepostoupí a cenu za Žilinu považuje za hodně vysokou, nemusí na stadion chodit, jak jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne normálne to nie je... Ešte som sa s tým nestretol a nejaký ten futbalový match som navštívil

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to bezná vec.. lidi co maj permice maj taky prednostní pravo na zapasy který nakonec třeba vubec nenastanou

Reagovat
HOST*sterda

Mě by jen zajímalo, jestli Spartě Černý nabídl tak úžasné podmínky jako nám (celý 1.000 Kč - slovy jeden tisíc korun českých), že se dohodli prakticky za chvíli. Doležalovi se endivím, jedná naprosto normálně. Stejně si ale myslím, že zítra se na "poslední chvíli" dosáhne dohody, přijde mi to celé jako až moc velká fraška.

Reagovat
HOST*

Kdo ví jak to bylo? Nevěřím ani Doležalovi ani Černému.

Reagovat
HOST*sterda

Tak když Doležal oficiálně ukázal nabídnutou smlouvu od ČT, tak co na tom zas nechápeš? Ještě bych chtěl dodat, že to včerejší předem připravené divadlo Čapka s Černým během přestávky na Spartě bylo vrcholem směšnosti. Se Spartou se dohodli za chvíli, fakt zajímavé.

PS: Vzpomínáte si na Černého divadlo, že když se během TV přenosu na někoho zabučí, tak se okamžitě vypíná zvuk atd., fakt komedie, včera tam sparťanští magoři bučeli na Hudsona a Bosák s Táborským se ani neobtěžovali to nějak okomentovat, i když zrovna Bosák o tom pořád mluví...

Reagovat
HOST*klasik

jjj pouze Vám dávájí, tak strašně málo peněz... to zminovaní o Spartě zní už jako parania či fóbie...

Reagovat
HOST*sterda

"Z Teplic do Německa míří po Edinu Džekovi další fotbalista. Do druholigového Freiburgu přestupuje Pavel Krmaš, za něhož Tepličtí dostanou přes dvacet milionů korun."

Co se to v těch Teplicích děje? Minulý rok měly úplně tragédní a jestli odejde Fenin, tak vydělaly na odchodech skoro 250 milionů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vydělali pěkně, to se musí uznat, Glaverbel už prachy skoro neposílá, ale je tu otázka, jestli taky adekvátně posílí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si dovolím pár slov:

V první řadě k cenám, na které si stěžují hlavně ti, kteří na fotbal vůbec nechodí nebo ani nejsou fanoušci Slavie. Samozřejmě se najde pár lidí, kterým to zrovna nevyjde, ale drtivá většina to obětuje a jde. Já sem auto naplnil hned, nikdo se nevymlouval. Životní úroveň v ČR pokročila, do kina se taky nechodí za 6Kč jako za komanče. Četl snad někdo stížnosti ze Slovenska, když tam vstupenka stála prý 500Sk? Já ani jednu a to na nás Slováci ekonomicky stále ztrácejí.

A pokud se na to chcete dívat pouze z pohledu peněz - my máme zase o dost levnější vstupný na ligu než třeba Sralta, takže co, nějací předražení, jak se někdo snaží tvrdit, nejsme.

Že to nebude v TV si vyřiďte s ČT - podle informací co mám chodí koncesionářské poplatky od 3mil subjektů, tj. měsíčně 360 milionů od diváků a to tu máme i příjmy z reklamy. A přijde vám s takovym ziskem adekvátní nabídka pro klub ve výši 1000 Kč? Žilina "neŽilina", je to předkolo LM a chtít to za "litr" je asi jako chtít novej Volkswagen za 10 000. Černý už posral v poslední době víc věcí, Prima ho v klídku obrala o Euro, s digitalizací bude mít Prima rovnou další kanál jenom na sport a Nova větší prostor s Galaxií. Aby na ČT vůbec něco chodilo s tímhle přístupem. Ona tu totiž je konkurence a na almužnu nikdo čekat nebude. V každym případě pánům z ČT určitě nenáleží právo jakkoli komentovat cenu vstupenek, to mluví o něčem, co se jich netýká.

Že je to pro některé daleko - no podívejte se, každou chvíli je ve zprávách, jaký manévry dělaj policajti, protože přijíždí plnej vlak baníkovců. Když můžou jet oni přes 3/4 republiky, tak proč ne i Slávisti? Stačí se podívat na ofiko web, jsou tam nabídky na výjezdy z celý republiky, já auto z Loun naplnil okamžitě.

Jak sem už řekl, ne každému to vyjde, ale většina stížností není z řad Slávistů, to si jen někdo potřebuje postěžovat. Kdo měl kecy, že je prázdná kasa, tak teď může přispět, ale to se mu asi nechce.

V zahraničí je normální, že fanoušci pro fotbal obětují spoustu peněz? Ptají se snad v Barceloně, s kým Barca hraje? Ne. Jdou na svůj klub. Jestli má Slavia 5-6tis fanoušků, tak to tak prostě je. Doležal to řekl dobře - nepotřebujeme ty, co umějí jenom křičet od TV a nadávat na internetu.

Reagovat
HOST*sterda

Už se prý prodalo 6 tisíc. Viděl bych to, že 10 tisíc by mohlo přijít. Já bohužel nepřijdu, mám od 17:00 zápas, takže nestíhám.

Reagovat
HOST*Arne

souhlas naprosto se vším

... jen slovo "Sralta", to bysis mohl odpustit (aspoň trochu úcty)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč, dotyční se opět ukázali, ti se nevidí ani do huby - na jednu stranu pořád nedávají do ubrečených, ale poslední dny pořád hledají důvody, proč na zápas nikdo nemůže. Asi je štve, že nikdo nebrečí, tak brečí sami, aby bylo zase koho pomlouvat.

Reagovat
HOST*klasik

mě se líbí, jak slávisti okamžitě, když je nejaka debata o jejich klubu-vetsinou o nejakejch problemech (jak jinak, že?!), tak se okamzite zmíní o spartě-trošku samostatnosti a vyřešit si problémy kterejch máte dost a dost a ne furt pomlouvat Spartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Si to zkus přečíst, se Spartou to nemá co dělat, ta je tam jen okrajově!

Reagovat
HOST*klasik

"jen okrajově" takže tam, ale je... závist je těžká věc... vysmrkejte se aspon u toho brečení...

Reagovat
smazaný uživatel

No je vidět, že si to vůbec nečetl, hlavně že se musíš doprovodit kupou obrázků a tradičníma kecama o breku... Nejsi ty ten typ, co ke zprávě o Slavii hned přidává příspěvek, že slávisti brečí, byť se k tomu nikdo nevyjádřil? Když ani nečteš na co reaguješ, tak radši nereaguj, lépe řečeno - drž hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Si kretén!!! ostatním sorry za výraz

Reagovat
HOST*john

Nikdo se nestezuje, jde o shrnuti situace a o tisicovce mluvi jen Dolezal, z vedeni ct o tom nikdo nerekl ani slovo. A dva miliony za Ajax? Nic proti Slavce, ale jejich fotbal neni zas tak pohledny abych ho kupoval (i kdyz z koncesionarskych penez) za dva melouny. Musite byt trochu realisti...

Reagovat
HOST*sterda

Dva miliony je nesmysl, je to spíš takový protinávrh Černému, který přišel s ještě mnohem větší blbostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tu jednou napsané - Doležal tu smlouvu ukázal, novináři si ji mohli prohlédnout a kdyby tam ta tisícovka nebyla, tak to napíšou. Co na tom proboha zase někdo nechápe? Že se tím Černý nechlubí je jasné, takovou blbostí bych se taky nechlubil.

Reagovat
HOST*Bart Simpson

njn fanoušci Slavie ty to vidí jenom z jednoho pohledu

Reagovat
smazaný uživatel

Tešil som sa, že si pozrem futbal, keď sa hral prvý zápas...no nič, na Slavii sa vysielať bude.

A teraz čítam že sa zas nič? To sa potom kurva nečudujme, že český a slovenský futbal stojí za hovno, keď naše verejnoprávne televízie spolu s klubmi nie sú schopné vysielať takéto zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se jdou vysrat jak Ota Černý, tak celá Slávie, když nejsou schopni se domluvit!!! Je to ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

když te tak sere, že ten zapas neuvidís, tak jed na stadion nebo drž hubu, vyprodano není

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi mimo. Já nepůjdu na Slávii, když fandím Spartě, ale v televizi bych se na to rád podíval.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale o tom to je? pak na tom má mít zajem CT, aby si to videl a ne slavia..

Reagovat
smazaný uživatel

ČT ale zájem má, Slávie nechce. ČT nabýzí málo, Slávie chce moc, tak se mají sejít s nabýdkou někde uprostřed ke spokojenosti obou. A myslím, že i v zájmu Slávie je, aby se to vysílalo. To, že se to nebude vysílat, jí fanoušky na Strahov nepřivede, a když tak jen o pár.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdybych prodaval auto a tys prisel s tím že mi za nej das 1000,- tak sorry, už bych vubec neuvazoval o tom dal jednat, pac je to neseriozní jednání...

Reagovat
HOST*klasik

téměř vždycky se ČT domluvila s kdejakým klubem na vysíláni aspon domaciho zapasu 2. nebo 3. předkola LM, tak mi řekněte na které straně je chyba...Slavie

Slavia prostě nechce, aby ten zápas vysílala televize, to je hrozná ubohost ve vyspělý Evropě...Můžou si za to sami, že na jejich zápasy chodí tak strašně malo lidi a přitom hned po Sparte ma nejvic fanousku...

Reagovat
HOST*pan INKOGNITO

jj přesně stou tisicovkou sou to nesmysli , fanoušci Slavie to vidi jenom s jednoho pohledu

Reagovat
smazaný uživatel

Ota Černý byl ochoten o částce jednat, Slavia však nikoliv. Tak se tady neohánějte pořád tou tisícikorunou jako tonoucí stébla, když jste jistě mohli vyjednat lepší částku (a ať mi někdo netvrdí, že ne.)

A hlavně, Doležal už od začátku upřímně přiznal - Slavii v TV stejně nechceme, pak by za ty ceny na Strahov nepřišel vůbec nikdo. Takhle se to možná vyšplhá na slušné číslo...

Ale abych nehanil jen Slavii, tak Černý je nadpozemský dement a pojem "profesionální jednání" je u něj španělská vesnice...

Reagovat
HOST*john

Naprosty souhlas, nechci se zastavat CT, ale zastupci Slavie ve svych reakcich sami, at jiz primo ci ne priznavaji, ze hlavnim duvodem neni zadna tisicovka. Hlavnim duvodem jsou potencionalni fandove, kteri by na zapas meli dorazit....

Reagovat
jenage

"Tak se tady neohánějte pořád tou tisícikorunou jako tonoucí stébla"

Reagovat
alegre

Tak tedy i já přispěji s názorem na tuto situaci. Postoj Slavie se zdá logický, jedná se opravdu o diváka na stadiónu. Tento zápas rozhoduje o mnohém, s podporou fanoušků se kolikrát v minulosti dokázalo vyhrát nevyhratelné. Nepovažuji utkání se Žilinou za pouhou formalitu, je to soupeř jako každý jiný a předem není nic vyhráno. Ale vyřazení by přineslo Slavii další velké finanční problémy. Ani 2 milióny za přenos z tohoto zápasu nenahradí případný zisk z postupu do 3. kola, tedy také do Poháru UEFA, o LM ani nemluvě. Cena vstupenek je adekvátní příjmu obyvatel, ono zase těch mezinárodních zápasů tolik není. Do kina jdete za skoro dvě stovky a můžete jít každý den, na kvalifikaci LM tak maximálně 2x do roka. Když si vezmete průměrný příjem, který je dnes téměř 20 tisíc, tak se jedná o 25 část platu. Stejně jako jinde ve světě a jak tak čtu, tak Česko chce být ve všem světové, ne? Slavia neni uražená, jak se nám autor článku snaží namluvit, ale uvažuje logicky. Chtěl bych vidět reakci ostatních klubů, kdyby jim někdo nabídl za přenos takouvouto částku. Zajímá mne ovšem jiná věc. Honduras, kde jak víte již 16 let žiji, je nepoměrně chudší zemí než Česko. Jak je možné, že se tady televizní společnosti, a je jich jak hub po dešti, na kabelovce jich mám kolem třiceti, doslova perou o přenosy a nabízejí možné i nemožné!? Přenosy jsou ze všech ligových zápasů bez výjimky. Přenášejí i přátelská utkání před sezónou. Sponzoři se můžou přetrhnout, aby se objevila jejich reklama, byť jen ve formě textu ve spodní části obrazovky. Televize zaplatí práva za přenosy, podepíše se smlouva, a pak si shání sponzory jak se dá.

Reagovat
alegre

Musim pokracovat bez hacku a carek, nejak se mi to na pocitaci porouchalo...Jiny kraj, jiny mrav? Ale jedna se preci o fotbal a hlavne o divaka. Ono je asi te zabavy v Cesku nepomerne vic nez tady a tak najit sponzora je asi tezsi, nevim. Ale jedna se preci o trzni hospodarstvi a to je zalozeno na reklame! Osobne se mi zda, ze CT je lina jak ves, spoleha na penize ze statniho rozpoctu, tedy od Vas, dañovych poplatniku a tech kteri jeste navic plati mesicne castku za moznost mit na TV kanaly CT. Je to tak jednodussi, nezajem. Jinde by se asi zeptali, o kolik si myslite ze prijde mene divaku, spocitali ztratu na vstupnem, zaplatili, sehnali sponzory a hura, vyzilat se muze! A vratim se k tomu, co jsem jiz jednou psal. Moc TV prenosum nerozumim, ale v Hondurasu to resi nasledovne: Pul hodiny, nekdy mnohem drive, pred zapasem zacne jakesi "predsali", kde jsou rozhovory, zabery z predeslych zapasu, atd. A kdyz rozhodci zapiska zacatek zapasu odstrihnou prenos pro mesto a jeho okoli, kde se hraje. Ti, kteri to maji na stadion 100 a vice kilometru se v klidu divaji, ti kteri ziji "za rohem" maji smulu. Prenos pro ne zacne treba az 15 minut pred koncem, nebo kdyz se stadion zaplni a domaci daji pokyn, ze je vse v poradku, divaci prisli, muzeme vysilat pro celou zemi. Zaverem chci napsat vsem, kteri nadavaji Slavii do zidu a Sparte do rudejch bolseviku: Jsem sesivanej jiz skoro 50 let. Nemam rad Spartu! Ale to Vase vzajemne hecovani plne sprostych urazek, je prinejmensim trapne a vypovida o Vasi..., vite o cem, ze? Hecovat se da s usmevem, vtipne, bez urazek. Ciao, hasta pronto, na shledanou!

Reagovat
smazaný uživatel

Máte v tom Hondorasu nějaký sport, který by se alespoň z části vyrovnal fotbalu?

Reagovat
alegre

Ne, ani nahodou! Basketbal hraje 5 klubu, najaky ten baseball na amaterske urovni, box, tenis, stolni tenis, volleyball, plavani, atletika, ale to je vse asi tak vykonostne jako u nas skolni okresni prebory. Bez urazky! Na Panaamerickych hrach v cervenci 2007, poradanych v Brazilii, Honduras ziskal jednu bronzovou medaili... Ve vzpirani... Startovali 4 borci, jeden z nich se zranil pri rozcvicovani. Dalsich komentaru netreba. Fotbal se tu ji, pije, dycha, zije. To neni sport, to je silenstvi! Budu se znovu opakovat: myslim si, ze nikde jinde na svete nevysilaji utkani reprezentaci v primem prenosu a druhy den ze zaznamu, mluvim o ROZHLASOVEM prenosu! A lidi to poslouchaji, znaji samozrejme vysledek, a stejne pri golu rvou a pri zmarene sanci se chytaji za hlavu! Prenos z ligy, o repre ani nemluve, prenaseji vsechny rozhlasove stanice s celostatnim rozsahem! Ve stejnou chvili, jasne! On by stejne nikdo jiny nic neposlouchal!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidíš, v Česku není fotbal vyloženě jedničkou, proto nepřipadá v úvahu, aby byl tolik prosazovaný na úkor jiných sportů.

Reagovat
alegre

Ale tady preci nejde o prosazovani na ukor jinych sportu! Tady jde o to co jsem napsal vyse! Slavia ani Sparta do LM asi nepostoupi, jsou to mozna jedine zapasy na klubove urovni, ktere za cely rok je mozno vysilat, Zilina, mozna Ajax, Arsenal a sbohem a satecek. Jde o to, ze by Ceska televize mela sehnat sponzory tak jak to delaji jinde na svete. Klub ma ty sve, televize musi hledat dalsi. Ja mam porad v rozhlase, turistika, atd. Platim 150,- dolaru za hodinu, kazdych 15 minut meprerusi vysilani a daji tam reklamu, kterou si sehnal majitel stanice. A ja si musel sehnat vlastni sponzory, ti mi plati asi tak 2 tisice za mesic... Vydelam z toho polovinu. Stejne tak trzne, ne "socialisticky" by se mela chovat Ceska televize. A k Tve odpovedi: jaky sport bude vysilat Ceska televize v dobe konani zapasu Slavia - Zilina? Neco ze zaznamu? Nebo o motylcich a brouccich...? Nevim, postoj statni televize zavani starobou. Jak to rikal neboztik Husak: socialisticky pracovat a kapitalisticky zit, sen kazdeho obcana Ceskoslovenske socialisticke republiky...

Reagovat
alegre

A jeste k Tve poznamce o Otovi Cernem a jeho neprofesionalnimu pristupu: ja jsem nejed vtipnou kasi a nejsem zadny superman. Ale jednoho jsem si pri mych navstevach v Cesku vsimnul. Vetsina mych vrstevniku, tedy lidi, kteri maji dnes 45 a vice, nema schopnost zit s dobou. Nezmenili se, maji porad ono socialisticke mysleni. Libi se jim, ze muzou volne cestovat, koukat na porno, koupit si veci ze "zapadu", atd. Ale to je vse. Pripadaji porad ony loutky, ktere za provazky pripevnene k rukam a noham vodi po svete UV KSC... Pri jednanich nechteji pristoupit na zmeny, tesi se do duchodu. Ja nebyl jiny, ale v roce 1992 kdy jsem do Hondurasu prijel, mne zivot hodil do vody mezi zraloky, nikdo me za rucicku nevodil, musel jsem se postarat sam o sebe. I proto si pri jednanich rozumim mnohem vic s tou novou "krvi", ktere je o 20 - 25 let mene nez mam ja. O holkach ani nemluve, ty muzou byt dokonce o neco mladsi!!!

Reagovat
HOST*

neni statni...

Reagovat
alegre

Kdo neni statni? Ceska televize? Nevim, ale zda se mi, ze bere penize ze statniho rozpoctu, nebo se mylim?

Reagovat
HOST*John

jasne, bere je ze statniho rozpoctu, ale neni statni. nerozebiral bych jak funguje a jaky na ni ma stat vliv, to je samozrejme neco jineho. CT je verejnopravni televize, ktera se ridi "Zakonem o CT" a nepodleha statu. Je zavisla na svych koncesionarich, ale ne primarne na statnim rozpoctu. Alespon na venek nemuzem rict, ze je statni. Statni TV jsou treba ruske Vesti, RTR, jsou uplne ovladane statem... To je ale vedlejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
HOST*kuk

Vysvetli smajliky? Dotaz byl: CT neni statni?

Reagovat
smazaný uživatel

A jsme zase u toho. Čt měla zájem vysílat Slavii, ale priorita Doležala byla jiná. Se Spartou šla domluva jako po másle. A troufám si tvrdit, že Slavia už v třetím předkole neodolá a zápas se vysílat bude, uvidíš, tímhle odmítáním si totiž jdou jenom sami proti sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na Panaamerickych hrach v cervenci 2007, poradanych v Brazilii, Honduras ziskal jednu bronzovou medaili... Startovali 4 borci, jeden z nich se zranil pri rozcvicovani."

Tak tohle mě uzemnilo

Reagovat
alegre

Ja mam tech perlicek plnej pytel! Tak jeste jednu: OH 1996 Atlanta, prisel jsem k televizi uprostred prenosu z plavani. Rev jak ve lvi kleci, oblibeny komentator Salvador Nasralla se zase jednou predvadel: Valle, nas reprezentant Valle, stribrna medaile z OH na dosah, jak jsem v tuto chvili hrdy na naseho krajana, posledni 3 bazeny (bylo to na 1 500 m) a mame stribro, na zlato to jiz neni, protoze prvni plavec se jiz blizi k cili, ale bij o stribro bude jeste moc a moc vyrovnany, blablabla..., nebudu unavovat dalsim komentarem. Ja s hunou dokoran, neveril jsem vlastnim ocim, nejak jsem si t ov hlave nedokazal srovnat. Ale rozsvitilo se mi v pravy cas. V bazenu byli jen 3 plavci, tedy v tuto chvili jen dva, ten prvni jiz sedel na jeho okraji. Jednalo se o jakousi dodatkovou plavbu tech tri pozvanych, tak jak to MOV vzdycky dela, aby se na OH dostali ti, kteri maji casy o parnik vzadu. Vitez skoncil celkove 33, slavny hondurasky plavec Valle 34 a nejakej Palestinec 35. Po skonceni tohoto zavodu nastoupili ostatni k rozplavbam o postup mezi 16 a pozdeji 8 nejlepsich...

Reagovat
smazaný uživatel

To mi něco připomíná. Vedení čmfs jako by se taky uklidňovalo, že má nejlepší soutěž

...V Tuzemsku.

Reagovat
HOST*

Pane Hodr, fakt se Vam zda, ze se autor clanku snazi neco namluvit? Titulek je zrejme trochu zavadejici, ale clanek je pravdivy, nebo v Hondurasu na danou kauzu panuje jiny nazor?

Reagovat
alegre

Pne host* , davam Vam za pravdu: titulek je zavadejici, clanek je pravdivy. Malinko jsem se nechal unest "vasni" !

Reagovat
alegre

Pane..., samozrejme!

Reagovat
HOST*Igor Mahal

Vileme, omlouvam se Vam za toho "Hosta". Zdalo se mi, ze jsem prihlasen, bohuzel jsem nebyl. Jako jeden z mala jste vzdy vecny a Vase prispevky jsou psane z nahledem, proto kritiku od Vas by si clovek mel brat k srdci. Na druhou stranu 50 let ve dresu Slavie je dosti padny argument pro jakoukoliv kritiku...

Reagovat
alegre

Igore a není přiznání polehčující okolnost? Já fakt za to nemůžu, 50 let to ještě není, stalo se někdy na jaře roku 1959 a jak jsem tady jednou psal, přišel jsem k tomu jak slepej k houslím. Spletl jsem si tehdejší "Slavoj Žižkov", dnešní Viktorku, se Slavii, tehdejším Dynamem. A protože jsem kluk paličatá, tak jsem kvůli všem Sparťanům v rodině Slavii zůstal věrný! Dneska jsou všichni po smrti, mám 3 kluky, jeden fandi Bohemce, druhý Hradci, ale oba se mnou na Strahov vždycky jdou a "chrání mi záda"! Říkají, že Slavia je jejich druhý nej... klub! Až ten nejmladší se mi povedl, je sešívanej! Trpěl jsem, trpím a trpět budu, jak se Slavii, tak se všemi "nepřáteli"!

Reagovat
HOST*Igor Mahal

Samozrejme, je to v poradku. Naopak, clovek, ktery dokaze mit rad jeden klub tolik let, je opravdovy fanousek, a je jasne, ze si se svym tymem prozil spoustu peknych i horsich chvilek... Memu srdci je nejblize Dynamo Kiev, protoze jde o klub meho detstvi, jinak jen fandim dobremu fotbalu... S uctou I. M.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze se slavii je to kazdymu jasny nemaj prachy a tak zdrazili vstupny fotbal se nevysila protoze chteji aby prislo co nejvic fanousku a oni natom vydelali balik, jsem zvedavej jak to bude se zapasy ligy ajiny matchi tohoto roku. jsou to zlodeji a to ze dostali nabidku jen par tisic korun je jen vymluva , jelikoz kazdej spravnej klub by udelal pro fanousky cokoli hrajou jen pro sebe.

Reagovat
HOST*LOX

Slavie=fotbalový Rolling Stones ubozaci

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem jeste ja zapomel jsem pripomenout ze slavia kdyz nedokaze dostat fanousky na stadion tim jak dobre hraje tak to musi udelat takhel vyderacsky

Reagovat
alegre

Tva cestina vypovida zcela jasne o tve inteligenci. Slatanina, nic vic, bez hlavy a paty, ani nevis o cem mluvis a pises. Najdi mi nejaky spravny klub, ktery pro fanousky dela mozne i nemozne? Vstupne zdarma, klobasa a pivo, votrok, kterej ti bude drbat zada... Kolikrat do roka jdes na fotbal, vyplaznes stovku za vstup? A na jaky cesky, moravsky nebo slezsky superklub chodis? Tve nazory jsou "opravdu" revolucni, stejne jako tva ponekud nepresne psana prezdivka, ze ERNESTO "CHE" GUEVARO?

Reagovat
HOST*skaj

Na SLAVII obcas chodim, ale na tribunu, kde sedi priznivci jejich souperu. Chtel bych zduraznit, ze penize neplatim nejen zato, ze uvidim atraktivniho soupere, ale meli by byt take adekvatni nabizenym sluzbam, zazemi, atd.

Jen pro uplnost. Z tribuny za 300 Kc koukate tak z pul kilometru na travnik, ve vyhledu Vam cloni banda tezkoodencu. Posadit na sedacku se nelce, vsude je nasrano od vselijake haveti, ktera nad stadionem poletuje. K nejblizsimu stanku je to dobrych 200 metru, pokud se chcete dojit vychcat, tak pocitejte, ze Vam to zabere minimalne 5 minut a budete muset bezet nekam za stadion, pokud nechcete chcipnout smrady pri chcani do okapu.

Ale pan Smicr a jeho banda kudrlinatych zrzounu, to je ta ta tecka v zaloze, Vam to urcite kompenzuje.

Reagovat
HOST*

Jeste bych dodal, ze si rad zpriplatim, pokud tomu budou adekvatni podminky.

Reagovat
smazaný uživatel

nemají prachy, aby zaplatili všechny ty nové hráče, takže je to logický, průměrný fanoušek z Moravy ( ) to bez přenosu přežije, ale jsem zvědavý, co jim na to řeknou sponzoři... snad se tady z toho nestane tradice

Reagovat
smazaný uživatel

Že je stáli těch peněz, ti hráči...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže za nocleh a pivo s klobásou u nich asi nehrají, že, to je jejich tradiční problém, že dluží hráčům na výplatách, teď jim nevyšel prodej Šventa, tak se to snaží honit, kde se dá, stejně asi ještě někoho budou muset prodat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem myslel, že s platy "nemá Slavia žádný problém."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak musíš uznat, že poslední roky to jde. Sem tam nějaký zdržení, ale to je všude. Co bylo pár arbitráží, tak to byly pozůstatky po Leškovi a pár Csaplárových hochů.

A náklady na přestupy se toto léto rovnaly 0Kč až 1 milion zisk. Všechny smlouvy jsou postaveny na bonusech tak, aby si hráči na sebe vydělali. Při žádnym přestupu nemusela Slavia s nikym závodit a nabízet přemrštěné smlouvy.

Merenguesi, Doležal to řekl jasně - pokud se postoupí do 3. předkola, je vše OK, pokud ne, musí jednoho hráče prodat. 50-70 mega v trapu by nasralo jakýkoli český klub.

Reagovat
smazaný uživatel

já plně souhlasím s tím co vedení udělalo, já osobne v jejich situaci bych k tomu asi nemel odvahu, ale je to podle me dobře co udelali, pokud pan Černý tvrdí že slavia mohla o cene jednat.. ano, mohla.. ale já bych se za takovou nabídku taky urazil a pánum do ČT bych možná poslal že prava prodám jiné TV, a dokonce myslím že jsem nekde četl, že by se to vysílalo jen na ČT4, takže by stejne většina z vás videla hovno, protože když nemáte na to jít jednou ročne na fotbal za 600Kč, tak asi nemáte ani ČT4.. proste kdo chce, tak Slavii uvidí a že se zdražilo vstupný jsou jen výmluvy.. a že prej je to o cenách?? jestli ano, tak proc není plnej dům ani když je zapas zadarmo, ty lidi co chtěj zapas vidět, tak za nej daj klidne i ty 200,-(za ligu) na repre taky stojí listek nehorazny prachy a hrajou hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, uprostřed týdne si určitě najdu čas a z Ostravy na Strahov zajedu. Mám to, co by kamenem dohodil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak proc tu kritizujes cenu vstupenek, když v tvem pripade ta cena nehraje zadnou roli???

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš hledat souvislosti.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale asi fakt nechápu jakou jinou souvislost bych mel hledat. chápu že te hodne sere, že ten zapas není v CT protože si z Ostravy. ale pak nevím proc tu kritizujes Slavii, že za 1000Kč to nevysilaj na CT4, ale Slavia z toho že to uvidís nic mít prakticky nebude( krom tech 1000kč) a jako argument tu predhazujes a kritizujes (nebo spíse prikyvujes na clanky, který to přimo tvrdí), že je cena vstupenek hrozne vysoká ..ale u tebe i kdyby to bylo gratis, tak neprijedes, protože to más " co by kamenem dohodil" tak kde jinde hledat souvislousti.. pokud ti vadí, že to neuvidís, tak proc kritizujes Slavii a ne CT, že nenabídla víc? proc kritizujes ceny na stadionu, když bys stejne neprijel?

Reagovat
smazaný uživatel

O tisícovce se už radši nezmiňuj, třeba si ji odmysli.

Slavia má jasnou prioritu, "přilákat" diváky na Strahov. Utkání by se vysílalo jedině v přípradě, že by finanční nabídka čt převýšila předpokládaný výtěžek ze vstupného. (Což je utopie.) Vyjádřil jsem svůj názor, což v internetové diskusi myslím není trestné, vstupné je nadsazené, ceny za 2. předkole proti MŠK ŽILINA (největší úspěch 1. kolo Poháru UEFA) nejsou adekvátní. Proto se nedivím, že to listky nejdou zrovna "na dračku." Přestože, Doležal tvrdil, že chce přilákat co nejvíc diváků, pod záminkou výborné sportovní atmosféry strahovského stadionu...

Sponzoři Slavie z toho očividně taky radost nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom za jakých ekonomických podmínek by se zapas vysilal o tom by se dalo polemizovat, nicmene klidne mužes mít pravdu, na druhou stranu jednání CT je fakt vrchol.. chápu tvoje rozhořčení, taky me to nastvalo, protože do prahy jet nemužu.. ale podle me 300 za lístek v praze není predražený a podle me to řekl Doležal dobře, ty nejdes na soupeře, ale chces videt jak Slavia postoupí.. ale je dobře ze se tahle diskuze vrací k naký konstruktivní diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Půl dne nebo den dovolené. Takhle to dělá spousta fandů už léta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne neutrálních. Když nejde o vyloženě atraktivní zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale vedení klubu musí koukat na svoje fanoušky, neutrální pro něj nemůžou hrát moc velkou roli... Fanoušci chtějí posily a výsledky, to je s prodáváním práv za 1000Kč jaksi nemožné.

Reagovat
HOST*skaj

Ono je to i pro Prazaka co bys kamenem dohodil. Je to v uplny prdeli, na kopci. Jedou tam autobusy z Andela pred kteryma po utkani stoji banda kretenu, kteri si potrebuji zaspasovat se souperovymi fanousky. Je to tam fakt SUPER !!!

Reagovat
HOST*kuk

Tak se projdi z Belohorsky! Ono ti tech par kroku neuskodi! Ja fakt nechapu, co porad s tou vzdalenosti Strahova mate, bando lina prazska! Chcete mit Metro az do postele, co?

Reagovat
smazaný uživatel

to je argument.. gratuluju takže dalsí kdo kritizuje cenu, ale o ní mu vlastne nejde..

Reagovat
HOST*kuk

Šéf sportu ČT: Ani Sparta nechce za přenos, co Slavia :

Na vysílání zápasu Slavia - Ajax se už ovšem podařilo dohodu najít, uklidňoval fanoušky Slavie Černý. :lol::

Reagovat
HOST*kuk

S fanklubem do Amsterdamu!

Publikoval : Richi - Monday, 06.08. 2007 - 16:40:38 (1431 čtenářů)

Téma: Fanklub

www.slávistické noviny.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a nejezdí tam náhodou bus z Dejvický? Já že když tam měla ČVUT-ka Open Air, tak tam jel ( pravda, pro tisíce lidí dva autobusy, to byla zábava ).

Reagovat
HOST*sterda

Trapák Černý prostě nabídl tisícovku, to ať tady nikdo neukecává. Druhá věc je ta, že by to šlo na ČT4, tam za přenos dají mnohem menší peníze, než na dvojce, která je celostátní. Podle mě je dohoda stále možná, ale musí nabídnout nejméně 500.000 kč a hlavně to musí jít na ČT2, jinak ať ani nezkoušejí jednat.

Reagovat
HOST*skaj

Cerny je sikovny manazer, nechal si dostatecny prostor pro vyjednavani

Reagovat
smazaný uživatel

Však Doležal říkal, že mu jde o to, aby se na Strahově vytvořila ta správná divácka kulisa, tak proč se oháníte pořád tou tisícikorunou?...

Reagovat
HOST*sterda

A proč by jsme se neoháněli, když to jsou jasná fakta? Černý akorát kecá televizním divákům, nic víc. Ještě aby řekl, že ten přenos nechce, to by ho půlka republiky vyhnala.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč kecá? Je připraven jednat a čt4 sport by to utkání z fleku odvysílala, ale když Doležal nechce...

Reagovat
HOST*sterda

I kdyby ČT nabídla nějakých 300.000 Kč, tak je to málo. Když to půjde na ČT4 (kde dávají za přenos vzhledem k sledovanosti ještě méně), tak to nemá smysl. Ať to dají na ČT2, řeknou kolik nabídli Spartě, že se tak rychle dohodli a hend se bude lépe jednat. Jde o hodně důležitý zápas, potřebujeme fanoušky na stadionu, nikoliv v hospodách, ale já si pořád myslím, že během odpoledne dojde naoko k dohodě. Ti, kteří na Strahov chtěli, už budou dávno rozhodnutí, ti kteří nechtěli, se podívají na TV přenos. To bude tím nejlepším řešením.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda bude. Ještě jsem totiž neviděl Slavii v akci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodatek. Proč Slavia alespoň neumožní divákům sledovat to utkání na čt4 sport? Stejně ji hodně lidí nechytá, takže by se návštěva výrazně nesnížila.

Reagovat
HOST*sterda

Tady jde o to, že když to bude na ČT4, částka za přenos bude spíše symbolickou almužnou. Navíc bych zajíce počítal až po honu, stále je ve hře varianta, že se vysílat bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta šance je tak 1%. Moc času jim nezbývá.

Reagovat
HOST*

Blbost, já to vidím na 40% ano a 60% ne...

Reagovat
HOST*sterda

Moje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš očividně optimista. No já budu jen rád, když se dohodnou

Reagovat
HOST*sterda

Já budu rád taky, protože zítra to nestíhám, mám zápas a na TV přenos bych to měl akorát.

Reagovat
smazaný uživatel

V ČT4 to mělo jít původně... Víš jak - v PL si hoví, jak se zvýšily prachy za přenosy, vlastně všude na západě poplatky od TV hrajou velkou roli v rozpočtech. U nás to je almužna, teď ještě taková směšná částka. A to na nás při přenosech nonstop svítí znak nějakýho patoku jménem Gamrinus ( Pilsner Urquell, Svijany a Louny rulez ), střídá se v rozích reklama za reklamou a ještě jim každej měsíc musíš poslat prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejně dvojka. Žilina nemá na přenos uspůsobený stadion, Slávie zase přenos nechce umožnit.

Reagovat
HOST*sterda

To já zas budu nadšený, až Sparta - Arsenal půjde bez zvuku po projevu vašich magorů na stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Trefa.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že k to mu nikdy nedojde. ČT to sice tvrdí, že to vypne při rasizmu, ale to jsou jen keci, aby vypadali dobře.

Reagovat
HOST*sterda

Tak u Sparty se to určitě nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nestane ať bude hrát kdokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

To je možná pravda, ale pokud se tak ti sparťanští chují opět projeví, vypnu si ten zvuk sám.

Reagovat
smazaný uživatel

A možná i obraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Já je nechápu zvlášť, když má Sparta v kádru Silvestreho, který je hodně oblíbený ač je černoch.

Reagovat
HOST*sterda

Je oblíbený mezi normálními fanoušky, ale v tom vašem kotli primitivů oblíbený není a nebude, "nemá přeci tu správnou barvu".

Reagovat
smazaný uživatel

I v tom kotli je oblíbený. Na Silvestreho nikdy nehučeli.

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
smazaný uživatel

Loni jsem byl na spoustě zápasů na Letný, v většině alespoň na část zápasu Ludva nastoupil a žádné negativní reakce jsem z kotle nepostřehl!

Reagovat
HOST*sterda

Když přišel do Sparty, tak v prvních zápasech na něj kotel bučel.

Reagovat
smazaný uživatel

když říkáš...

Reagovat
Shevchenko

Nechci se nijak zastávat Sparty, ale aby kotel hučel nebo bučel na vlastního hráče ?

Reagovat
HOST*sterda

Jo, pamatuji si to moc dobře. Navíc byly k dispozici linky i na fórum těch magorů, kde mu nadávali do všeho možnýho, slovo "opice" tam bylo jedno z nejméně urážlivých.

Reagovat
smazaný uživatel

Při kvalitě komentáře pánů Čapka a Bosáka by to bez zvuku byla spíš výhoda.

Reagovat
HOST*CeceFCB

Esteze mame na Slovensku Merciaka.

Reagovat
alegre

Diskuze o Slavii překonala poKAKAnej Real! To tu ještě nebylo!

Reagovat
HOST*John

Protoze Slavia prece neni pokakana...

Reagovat
smazaný uživatel

Ota Černý není žádnej génius, to je o něm známý. Jako sporťák vždy dělal tu nejpodřadnější práci a tak se do sportovní redakce dostal přes politickou tlačenku. Ale s panem Doležalem si může podat ruku. Slavia chce od začátku hrát bez TV, aby naplnila stadion. Dobře, je to volba Slavie. Ale nechápu, proč pak před fanoušky z jinejch koutů republiky házej vinu za "nepřenos" na ČT.

A nehorázná suma 2 mega mi spíš přijde, že si Slavia potřebuje přivydělat na plat Vladimíra Šmicra nebo na nákup několika set sedaček na novej stadion...

Jinak se musím smát posedlosti Doležala k Šmicrovi. Bere ho jako "legendu", která všechno vytrhne. Šmíca je velkej sympaťák a chytrej člověk, ale to je nereálný. Je prostě za zenitem a navíc zdravotně je na tom prachbídně. Chápu, že se stal reklamní tváří "nové" Slavie, ale jejím nejlepším hráčem bude jen těžko. A už vůbec ne spasitelem. Jinak Slavii přeju, aby se dostala dál, už kvůli koeficientu...

Reagovat
HOST*Sparta

co byste chtěli vždyt je to Slavia

Reagovat
HOST*Balu

Ja by som sa chcel spytat tych, ktory tu vykrikali ake su naSlovensku podmienky a ako sme zaostaly ze prenos nedavala nasa TV, ze ZA nema ani stadion a pod,.... kde su??? Ako vidiet ani u Vas to az tak ruzove nieje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele