Upamecano se soustředí na Lipsko, budoucí přestup ale nevylučuje

10.04.2018, 12:54
Aktuality
RB Lipsko sází na talentované fotbalisty a jedním ze stabilních článků sestavy německého vice-mistra je i Dayot Upamecano. Devatenáctiletý obránce si vedle chvály stihl vysloužit pozornost zahraničních klubů a o jeho služby má velký zájem například Manchester United...

Upamecano vyrůstal v domovském Valenciennes a do Německa přišel loni v lednu za deset milionů eur ze spřáteleného Salzburgu. Už v závěru loňského bundesligového ročníku se zapracoval do základní sestavy a letos přidal 24 startů a v nich jednu branku, vedle toho pravidelně sbírá starty i v Lize mistrů a Evropské lize.

Upamecana si také už vyhlédl Manchester United a v případě realizace transferu z bankovního účtu anglického celku zmizí hodně vysoká suma, Lipsko by si totiž za hráče představovalo odstupné sto milionů eur.

"Když jsem byl mladší, snil jsem o tom, že si jednou zahraji za Real Madrid, Barcelonu nebo Manchester United," prozradil Upamecano.

"Abyste se dostali na takovou úroveň, musíte udělat spoustu práce a já jen doufám, že nadále půjdu stejným směrem. Na své dosavadní úspěchy jsem pyšný. V tuto chvíli jsem hráčem Lipska, ale snad mě čeká ještě dlouhá budoucnost," nechal se dále slyšet talentovaný fotbalista.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tom Manchesteru si ho celkem dokážu představit, navíc nikdo jinej za nej takovou raketu asi nedá

Reagovat
janinho

to meno pocujem 1.krat... vie ho niekto popisat? cim ten chlapec vynika ze by mal stat 100 mega?

pripadne ho prirovnat k nejakemu znamejsiemu stoperovi...

dikes.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej černej Semih Kaya

Reagovat
smazaný uživatel

Cena sa odvíja od pomerov na dnešnom chorom trhu. Chlapec už v 19 rokoch patrí medzi najlepších stopérov v BL, pritom má stále veľký priestor na zlepšovanie. Na stopéra je pomerne rýchly, hbitý, výborný vo vzduchu a má dobrú rozohrávku. Zmluvu má na ďalšie 3 roky, Leipzig teda nie je tlačený k predaju. Ak nadviaže ďalšiu sezónu na súčasné výkony a bude sa pomaly zlepšovať, tak tá cena nie je až tak nereálna.

Reagovat
janinho

no pozeram ze uz v 18tich mu Leipzig dal zmluvu na 4 mil. rocne, tak musel byt fakt velky talent. 4 miliony tusim Hamsik nezarabal po cely cas v Neapole.

ale ten trh sa za posledneho 1,5 roka dokurvil neuveritelnym sposobom... nechcem vediet co bude s futbalom ako takym ak to takto bude pokracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa to už tiež dosť hnusí, ako sa z toho stal čistý biznis a miliardy tam lietajú akoby sa vôbec nechumelilo, som zvedavý, čo z toho bude.

V Leipzigu to s mladými vedia skvele, čo kúpia, to sa im rýchlo znásobí a tie talenty u nich idú hore, ako Keita, Werner, Augustin či práve Upamecano. Skvelá robota od manažmentu, cez Hassenhutla až po trénerov...

Reagovat
r.mrazik

radeji at dostane sanci Axel a Mensah...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kardous

Reagovat
LeonardoUžoa

Treba vcera byl priserny.

Reagovat
Rudnevs

OT: Po zostupe by v Kölne nemusel ďalej pokračovať tréner Ruthenbeck. Nahradiť by ho mohol podľa médií Markus Anfang z Kielu, ktorý je rodák z Kölnu a mimochodom taktiež rodina s Ruthenbeckom - stará mama Anfanga je sestra Ruthenbeckovho starého otca.

Veh vravel, že i keby s nimi nepokračovali pri prvom tíme, tak majú Ruthenbeck, McKenna a Daun (asistenti) zaistenú prácu v U19. Agent Kosicke však už údajne pre prvch dvoch menovaných zháňa prácu v Anglicku. Daun by mal v tom prípade prebrať U19 ako hlavný tréner.

Anfang v prípade postupu do BL môže odísť z Kielu bez toho, aby za neho Köln zaplatil odstupné. Už sa špekuluje, že v Kieli by ho mohol nahradiť Christian Titz, ktorý síce trénuje HSV, ale či tomu tak bude i v budúcej sezóne zatiaľ nie je vôbec isté.

A Köln získa do obrany Lasseho Sobiecha, oficiálne to ešte neni, ale už je oficiálne, že odchádza zo St. Pauli, navyše sa už nedávno v nejakom rozhovore vyjadroval, že FC je veľmi sympatický klub... To by bola skvelá posila, Lasse je jeden z najlepších stopérov 2. BL a môj obľúbenec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele