Union Berlín vybral nového trenéra, z krize ho má dostat Bjelica

26.11.2023, 12:34, aktualizováno 26.11.2023, 13:50
Aktuality

Union Berlín nevyhrává, v polovině listopadu na jeho lavičce skončil trenér Urs Fischer a dnes bylo oznámeno jméno nového kouče. Německý klub má k lepším výsledkům nasměrovat Nenad Bjelica.

"Získali jsme zkušeného trenéra, který sbíral úspěchy v několika zemích. Má jasnou představu o tom, jakou cestou tým nasměrovat a jaký fotbal bychom měli hrát. Rychle si získal naší důvěru," zdůvodňuje volbu prezident Dirk Zingler.

U kormidla Unionu dlouhodobě stál Urs Fischer a jeho téměř pět a půl roku dlouhé angažmá skončilo v polovině listopadu. 57letý kouč klub z hlavního města dovedl do nejvyšší soutěže a loni s ním dokráčel až do Ligy mistrů. O to větší zklamání představuje probíhající sezona - Union vyhrál první tři soutěžní zápasy, z následujících čtrnácti ale odcházel třináctkrát poražen a výjimku představovala pouze překvapivá remíza v Neapoli.

Dočasným trenérem Unionu Berlín v uplynulých dnech byl Marco Grote a krátké působení zahájil remízou proti Augsburgu (1:1). Jeho pravou rukou se minulý týden stala Marie-Louise Etaová, první trenérka v historii 1. Bundesligy.

Bjelica německé prostředí zná, ještě v dobách aktivní kariéry totiž tři a půl roku oblékal dres Kaiserslauternu. Jako trenér vedl Austrii Vídeň, Spezii, Lech Poznaň, Dinamo Záhřeb, Osijek a naposledy turecký Trabzonspor, z něhož odešel před měsícem a půl.

"Mým úkolem je dostat klub ze složité situace, dodat mu sebevědomí a na tuto výzvu se těším. Chci vidět velmi dobře organizovaný tým, který bude hrát aktivní fotbal. A také hráče, kteří se nebudou bát převzít odpovědnost. Pracovat na tom musíme a také budeme společně," říká Bjelica.

Union měl na seznamu několik kandidátů a jedním z nich byl i někdejší útočník Realu Madrid Raúl, který pro španělský klub aktuálně pracuje jako trenér třetiligové rezervy.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rudnevs

Nene, bude to Nenad Bjelica. Chorvat s dlhoročnou kariérou v Nemecku a Rakúsku. Zvláštne písať tu o Raúlovi, keď je na 90% jasné, že to bude iný kandidát.

Reagovat
Gr8Matador
Reagovat
DidusIneptus

Výměna trenéra většinou pomáhá. Zde to na polepšení nevypadá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Než jsem rozklikl článek tak to vypadalo jako Holoubek

Reagovat
andrew96

I ty prázdné sedačky. Jako z Liberce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele