Umím si představit návrat do Bayernu Mnichov, řekl Pizarro

14.04.2020, 14:58
Aktuality
Claudio Pizarro po skončení letošní sezóny uzavře aktivní hráčskou kariéru, nadále by však měl působit ve fotbale. Zkušený útočník se přitom nebrání návratu do Bayernu Mnichov...

Jednačtyřicetiletý kanonýr působí na nejvyšší úrovni 24 let, přičemž dvakrát oblékal dres Bayernu Mnichov, se kterým vyhrál celkem 16 trofejí, včetně Ligy mistrů v sezóně 2012/13.

Bývalý útočník Chelsea, jenž největší část své kariéry strávil v Brémách, se po skončení sezóny nebrání návratu do Allianz Areny. "Bayern Mnichov má zájem, aby se tak stalo, a mě nabídka zajímá," vysvětlil Pizarro. "Ale momentálně mám před sebou práci ve Werderu, rozhodnu se, až bude po sezóně," řekl směrem ke své další budoucnosti.

Bundesliga by mohla být jednou z prvních soutěží, která se po přerušení kvůli pandemii koronaviru znovu rozběhne, neboť kluby z Německa se již začaly vracet do přípravy.

Podle Pizarra by přitom návrat k fotbalu mohl být pro fanoušky vítaným rozptýlením. "Není jednoduché trénovat individuálně," uvedl Pizarro. "Je to jiné než být na hřišti s týmem. Týden už se však připravujeme v malých skupinách s míčem," pochvaluje si bývalý reprezentant Peru.

"Věřím, že budeme znovu hrát. Máme před sebou těžkou situaci, kterou potřebujeme zvládnout," doufá Pizarro, jehož Brémy jsou aktuálně předposlední a na přímou záchranu ztrácí osm bodů. "Plně se soustředím na Werder. Chceme se zachránit," uzavřel.

Autor: Jiří Vojík / onefootball.com

Komentáře (65)

Přidat komentář
Kongo

Škoda, Werder mám rád, ale jsou ty časy jejich slávy někdy kolem roku 2005.Klose, Klasnic, Valdez to byly mašiny na góly. V záloze Frings, Borowski, Micoud. V obraně třeba Naldo. Tehdy to byla docela ofenzivní mašina. Celkově mi přijde, že v Německu se to to dost otočilo. Kolem roku 2005 hráli dost vysoko týmy jako Brémy, Stuttgart, Hamburk, Schalke špičku, i když ti možná o něco déle. A teď jsou úplně v háji.

Reagovat
Rudnevs

Tieto kluby na vrchole veľmi chýbajú, hoc Schalke tam bolo ešte relatívne donedávna. Každopádne stále sú to veľké kluby s velkou fanúšikovskou základňou, akurát sa tam musia veci začať robiť koncepčne, ale aj tak je väčšia šanca, že sa späť medzi špičku bundesligy dostane trebárs Stuttgart s veľkým zázemím a potenciálom než taký provinčný klub typu Mainz alebo Augsburg. Inak do Werderu potom prišiel ešte trebárs Diego, to bola tiež veľká hviezda.

Teraz naposledy som čítal, že majú dosť nevýhodne nastavené tie výkupky, čiže pokiaľ nespadnú, budú musieť vyplatiť za Topraka, Bittencourta a Selkeho dokopy okolo 26 mio. €.

Reagovat
Kongo

Ajooooo ještě Diego, to byl tehdy kup jako prase. To už by si teď nejspíš nemohli dovolit takového hráče. Jak vůbec dopadl Diego? Si pamatuji jak to byl veliký objev a talent, tehdy to byl objev když hrálo tuším Porto proti Once Caldas?

Reagovat
Pharrell

Diego teď hraje v Flamengo RdJ , úřadující mistr Brazílie a Jihoamerické LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Diego a jeho legendární tričko do V s hlubokým výstřihem?

Reagovat
Pharrell

Jj je to on.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl chvíli v Juventus, nebo?

Reagovat
Pharrell

Jj chvíli tam. A i v Atlético , 2x hostoval.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze je ve Flamengu, kde uz jen strida

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

a co ten Heindenheim ve 2. bundeslize? Díval jsem se, že jejich kompletní soupiska jsou domácí hráči a na postup neztrácí moc. To by bylo hodně zajímavé, něco jako Bilabo ve Španělsku. Máš o nich jako znalec německého fotbalu víc informací?

Reagovat
smazaný uživatel

Heidenheim a Bilbao blbý překlepy

Reagovat
Rudnevs

Majú v kádri Kerschbaumera, to je Rakušan. To s tými Nemcami tam neni žiadne pravidlo ako napr. v Bilbau. Skôr je to taký typický maličký provinčný klub, ktorý sa dostal hore vďaka dlhodobej práci a kontinuite a bla bla bla, tréner sa narodil 100 metrov od štadióna a trénuje ich už 12 rokov alebo koľko, rovnako dlhú dobu je tam aj ich kapitán a tak podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

jo pravda přehlídl jsem jednu vlaječku, i tak je to sympatické díky

Reagovat
smazaný uživatel

Diego byl nejlepsi. Neskutecnej hrac. Mel jsem jeho dres.

Reagovat
Josifek

Takovej klasickej brazilec. Měl jsem radši Micouda..

Reagovat
Kily

za mě taky jednoznačně Micoud

Reagovat
smazaný uživatel

Micoud byl dobrej, ale Diego ve svým primeu lepší.

Reagovat
Kily

mě Micoud bavil už v Bordeaux, Diego pak byl určitě lepší, navíc se dokázal vypořádat s prodejem Kloseho a s ním v týmu vypadal jako výborný útočník i Almeida. Na druhou stranu jsem se nikdy nezbavil dojmu, že do toho ve Werderu nedával sto procent

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Na první pohled se z toho stala liga dvou týmů - Dortmund a Bayern. Možná ještě ten Hoffenheim pozlobil, Lipsko teď nastupuje. Ale ty Brémy jsem měl taky rád, dobře se na ně koukalo. Wolfsburg byl taky zajímavej jeden čas.

Reagovat
Recoba Inter

M'Gladbach taky nehraje špatně.

Reagovat
Rudnevs

Nejde ani tak o Werder ani o Bundesligu, je to globálny proces. Čím viac peňazí je vo futbale, tým viac sa roztvárajú nožnice medzi top klubmi a ostatnými klubmi. Teda aspoň v tých top európskych ligách, kde prúdia tie najväčšie peniaze. Tým pádom je väčšina top líg už len liga jedného/dvoch tímov a množia sa tu sérioví majstri ako Juve, Bayern, PSG.

Osobne sa mi tento stav nepáči. Uvidíme, ako sa to vyvinie po Corone. Každá kríza ponúka príležitosť niečo zmeniť.

Reagovat
Gazdo

Uplne jednoducho by sa pritom tomu dalo zamedzit tym ze by sa viac dbalo na odchovancoch. Rozhodne by som nezavadzal platove stropy ako niektori chvu predsa len futbalisti su zamestnanci v tomto ako kazdy iny a zarabaju len tolko kolko sami dokazu vygenerovat penazi. Ale keby sa napr zaviedlo ze v klube smie byt dajme tomu max 5 hracov ktori nehrali za dany klub pred dovrsenim 16 rokov tak by to zrazu tak vsetko zdramatizovalo ze az. Zrazu by si bohate kluby rozmysleli koho kupovat aj ked penazi by bolo ale neboli by miesta. Futbal by sa stal opat nepredvidatelnym a vdaka koncepcnej praci by mohol dajme tomu aj ten Werder za par rokov byt tam kde je

Reagovat
Rudnevs

To by bolo fajn, no...

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozná sračka tohle, promiň ...Bayern po desítky let buduje značku, finančně pracuje možná jako nejlepší klub na světě. Ale jen proto, že kraluje a že zaslouženě vyhrává díky parádní práci celýho klubu, tak uděláme omezení, aby na tom byl bit? Super nápad..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně zrovna v Německu se objevují trenéři jako Klopp nebo Nagelsmann...BVB se dostalo na špičku. Lipsko se dostalo vysoko. Schalke hrálo před pár lety SF v Champions League. A i další kluby umí zahrát kvalitní fotbal. A chce někdo Bayern omezovat? To že ten titul v BL nakonec urvou, nebo ho uhráli s náskokem neznamená, že to mají zadarmo, nebo to za pár let nemůže být opačně. I Bayernu stárnou hráči. A tak jako tak do Bayernu budou ostatní hráči rádi přestupovat, protože mají úžasný stadion, jedny z nejlepších fanoušků, špičkové podmínky pro trénink a růst hráčů a hrát za Bayern je pro spoustu Němců i dalších prostě sen. A stačí se podívat, jaké problémy měl Bayern před návratem Heynckese. Jen ať si to každý klub hezky odpracuje. Je radost se na to dívat s ohledem na roky zpět.

Reagovat
Gazdo

Ale ja Bayern uznavam pozri sa mi do oblubenych. Mne sa paci to ako Bayern robi futbal ale vdaka sucasnemu modelou ktory panuje mu stacilo robit dobre pracu pred par rokmi a teraz uz ma taku financnu silu oproti zvysku BL ze sa ho bude dat iba tazko zosadit. Zo vsetkych velkoklubov robi momentalne prave Bayern najsympatickejsie futbal. To co som pisal ja nebolo mierene voci Bayernu ale voci futbalu ako takemu. Vdaka tomu modelu by sa v klude opat Ajax mohol dostavat pravidelne do finale LM obcas by mohol prekvapit aj nejaky iny klub z inej ligy. Takto su peniaze sustredene do 5 lig a ked sa nejaky iny klub dostane do stvrtfinale LM tak uz sa jedna o prekvapenie

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax před nedávnem v LM...Lipsko...Monaco ještě docela nedávno...Bayern má jedinou výhodu, že si může dovolit koupit hotového hráče z takového klubu. Na druhou stranu pokud usnou na vavřínech a odejde jim generace, ani MC a PSG nemají peníze, že si v jedné sezoně obmění tým. Mohou v pohodě na několik sezón klesnout. Ajax může mít čínské majitele a přesto nebude lehké do něj dostat TOP hráče, když úroveň ligy je mnohem horší než třeba ve Francii. A pokud ty týmy budou odchovávat mladé..vždy tu bude Bayern, co je může koupit, ale ten klub je může v LM vykopnout. A jak jsem psal výše. I kluby jako Bayern, PSG nebo MC potřebuje koncepci a peníze jim úspěch nezaručí. Hlavně zavádět fotbalové stropy v Německu by bylo docela nefér vůči ostatním soutěžím. A nedovedu si představit, jak na toto budou svazy v Evropě kývat. To není NHL. Takhle je to nastavené skvěle. Za pár let se to může otočit a Bayern se může dívat na záda někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě..jen řikám, že je prostě nefér udělat nějaký omezení a naprosto tim znehodnotit někalikaletou práci nějakých klubů jen proto, aby měli šanci i ostatní

Reagovat
Gazdo

Nevravim ze instantne zaviest take pravidlo. Samozrejme by to bola vrazda. To by sa muselo postupne riesit a obmedzovat a timy ktore pracovali a pracuju doteraz koncepcne dobre by tak podla mna robili aj nadalej

Reagovat
mistr129

No a teď si vem, že nějakému klubu odchovanci utečou, tak se jako zruší nebo co?

Reagovat
Gazdo

Tak samozrejme by to platilo dajme tomu iba pre 2 najvyssie sutaze v danej krajine (kedze zvysok by si aj tak nemal za co nakupovat) a take timy uz maju take akademie ze uz by to mali utiahnut. Ked by nastala situacia ze by nejakemu klubu odisli vsetci odchovanci naraz (coz je nerealne ale tak ok) tak ten klub si tym padom nic ine ako zrusenie ani nezasluzi kedze odchovanci by sa len tak nerozhodli naraz potopit klub. Fungovalo to v minulosti a zrazu ked je futbal ovela vacsi sport tak to fungovat nemoze?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč hráči volají po platových stropech. Stejně by to špičku jako MC, Bayern, Juve apod. neomezilo. Maximálně by to trošku zmírnilo rozdíly. Na druhou stranu se podívej na výsledky BVB? Kde bylo před Kloppem a dnes. Na Atletico. Kde je dnes a kde před Simeonem. Pokud ten klub dá dohromady realizační tým a začne makat, může se klubům jako Juve, Bayern apod přiblížit. Akorát je to práce na roky. Ale i dnes je BvB v takové pozici, že si přivedou kanonýra a talent jako je Halland. Jak se mluvilo o tom, že se bude rozprodávat kádr Atletica a udrželi Oblaka. Griezmann je držel dlouho a hráli finále Champions League. Na druhou stranu vstupy šejků do MC a PSG, co to řeší? PSG je hegemon, protože ve Francii ani za éry OM nebo Lyonu konkurence prostě nebyla. A MC? Spíš ostatní kluby šly za ty roky dolů. Chelsea si to posrala šílenou přestupovou politikou a střídání koučů. MU šlo dolů po éře SAFa. Arsenal byl Arsenal. Ale ani MC není žádný neporazitelný tým, který by válcoval. Ano, tituly v PL mají, ale titul v CHL ani jeden. Až za Pepa dostali tvář. Já oceňuji každý klub. A radši budu sledovat práci, jakou odvádí BVB a Atletico, než vymýšlet klacky pod nohy klubům, co jsou na vrcholu. Hegemonii v Itálii nemá Juventus zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

sry...fanoušci volají po pla. stropech

Reagovat
TheTopFootbaler

No, hlavní problém je v tom, že by to problematicky fungovalo, když se ti v lize každý rok změní dva nebo tři týmy. A hlavně by to muselo fakt celkem nepříjemně zaříznout silný týmy, aby to k něčemu bylo. Bylo by skoro nemožný to zavést.

Reagovat
mul

podľa tohto vlákna https://twitter.com/swissramble/status/1249951316824281093?s=21, ktoré rozoberá príjmy klubov v PL , tak rozdiel medzi TOP 6 a zostatkom ligy bude financne este viac vyrazny. Otazne je, ci sa daco podobne bude dat aplikovat na kazdu ligu.

Reagovat
Recoba Inter

Jediný kdo se tam z těchto klubů, co hráli vrchol v letech 2002-2010 udržel je Leverkusen.

Reagovat
Rudnevs

Bayern nič?

Inak áno, Leverkusen sa zatial celkom drží, tých mám celkom rád, snáď nepríde podobný pád ako v prípade Werderu a spol. a mohli by mať opäť tak podarené obdobie ako na prelome storočí, vtedy to bol skvelý tím.

Reagovat
Kongo

No mohli by zopakovat na ČT sport finále Real - Leverkusen, za mě po tom finále AC - Liverpool druhé nejlepší finále, co tak sleduji fotbal. Zápas o spoustě šanci, Iker tam měl hodně zajímavých zákroku a hkavne krásný gól Zidana.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Bayern BvB bolo najlepšie finále .. lepšie ako Livepool AC

Reagovat
Recoba Inter

No to nevím, ale máš svým způsobem pravdu...bylo super

Reagovat
Pharrell

NEJ finále LM bylo : Real-Liverpool 3:1 nebo Real-Juve 4:1

Karius knows

Reagovat
Recoba Inter

Bayern je automatika, ty nikdy nic nepoloží

Reagovat
Yanek

Reagovat
Kily

Werder byl tehdy super, do zápasů chodil s tím, že soupeře prostě přejede ofenzivní silou a dařilo se mu to, jeho zápasy jsem strašně rád vyhledával a moc si je užíval

Reagovat
smazaný uživatel

Trénuje teď Schaaf někoho?

Reagovat
Rudnevs

Je technický riaditel Werderu.

Reagovat
Pharrell

Guerrero-Pizarro-Farfán : nejlepší útok Peru všech dob ..

Reagovat
Seydou Doumbia

A Farfán-Huntelaar-Raul nejlepší útok Schalke všech dob

Reagovat
Pharrell

přesně !!

nehráli náhodou spolu v sezóně 2010-11? kdy ničili Inter v LM a došli až do semifinále

Reagovat
Seydou Doumbia

Tvou hlavu bych chtěl mít, je to tak Dokonce je Lyon měl ve skupině...doma Lyon vyhrál 1:0, venku dostal trojku. Ale to byla doba, kdy jsem spoléhal jen na čt sport a čekal co dají do tv, protože jsem jiný zdroj sledování těchto duelů neměl.

Reagovat
Pharrell

Ano , tehdy měli ve skupině Lyon a Benfika.

Ale ani v semifinále proti MU nehráli vůbec špatně.

Reagovat
Rudnevs

A vyhrali DFB Pokal. Ale v lige to bolo trápenie, celkovo to obdobie pod Magathom nebolo nič moc, priviedol pocitovo asi tak 40 hráčov, tak bolo jasné, že pár z nich sa presadí (ako trebárs Uchida, Raúl, Huntelaar a Papadopoulos), ale celkom rozbil rozpočet a bolo tam aj dosť failov ako Plestan, Edu, Charisteas, Karimi, Avelar, Deac, Mineiro, Hao, Baumjohann, Kluge a podobne. Proste nakupoval dosť bez romyslu a konceptu, navyše jeho metódy a prístup k ľuďom sa už vtedy začínali ukazovať ako zastaralé.

Reagovat
vladino10

Eduuu, give me five

Reagovat
Wat

Vždycky si u zmínění téhle trojice vzpomenu na legendární asistenci Jurada na gól Raúla. Fantazie.

https://www.youtube.com/watch?v=Pk0Pa76QVOk

Reagovat
Seydou Doumbia

neskutečný

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Guerrero-Pizarro-Farfán : nejlepší útok Peru všech dob ..

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Spalovač šancí

Místo Lewandowskiho úplně v pohodě

Reagovat
Zark

vzít si od toho cucáka svoje místo zpět

Reagovat
Recoba Inter

že cucáka

Reagovat
raduinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele