UJFALUŠI: BYLO TO DIVNÉ

13.02.2007, 22:39
Aktuality
Stejně jako většina jeho kolegů, ani Tomáš Ujfaluši nebyl nijak nadšen absencí fanoušků v hledištích italských fotbalových stadionů. Český obránce jednu takovouto zkušenost již měl, přesto by jistě byl rád, kdyby dalším zápasům Serie A přihlíželi ti, pro které se fotbal vlastně hraje...

"Bylo to divné. Na naše domácí zápasy chodilo průměrně třicet tisíc lidí, teď tam bylo prázdno. Už jednu takovou zkušenost mám, takže jsem na to byl připraven, ale není to fotbal. Fotbal je pro fanoušky," řekl český obránce po výhře 2:0 nad Udinese.

Fiorentina, podobně jako jiné týmy, jejichž stadiony nesplňují bezpečnostní opatření, doplatila na dlouhodobě špatnou situaci calcia, která vyvrcholila minulý pátek. Po utkání Catanie s Palermem došlo k výtržnostem domácích fanoušků, jež si vyžádaly smrt jednoho policisty a zranění dalších více než sta osob. Tamní svaz okamžitě zrušil víkendové kolo, po několikadenních jednáních pak sice znovu roztočil kolotoč Serie A, v mnoha případech ovšem bez fanoušků.

"Všichni chápeme nutnost těchto kroků," souhlasí Ujfalusi s tímto rozhodnutím.

Fanoušci Fiorentiny sice nemohli vstoupit na stadion, přesto se nenechali otrávit a svůj tým i tak přišli povzbudit. "Tisíce jich byly před stadionem. Nechovali se agresivně. Během zápasu jsme je slyšeli, povzbuzovali nás a oslavovali, když jsme dali gól. Ale stejně není normální, když fanoušky slyšíte, a přitom nevidíte," smutní dále Ujfaluši.

Českému reprezentantovi může dělat radost fakt, že duel s Udinese byl zřejmě posledním na stadionu Artemia Franchiho, na němž chyběli diváci. "Vedení klubu chce učinit kroky, aby na další zápas mohli přijít majitelé permanentních vstupenek. Máme přibližně dvacet tisíc prodaných permanentek, možná více, neznám přesné číslo. Znamená to instalovat turnikety a vylepšit i vybavení uvnitř stadionu. Všechno bude hotové, aby lidé mohli přijít, alespoň tak to bylo řečeno nám hráčům," říká Ujfaluši.

Fiorentina má na dokončení úprav necelé dva týdny, svůj další domácí zápas sehraje příští víkend, kdy doma přivítá Empoli.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele