UEFA zahájila disciplinární řízení s Realem, Barcelonou a Juventusem

25.05.2021, 22:29
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

UEFA se začíná bát o korýtka?

Reagovat
Axelrose

Teď mi řekni - když je nepotrestají, nebo jenom nějakou směšnou pokutou. Co ty ostatní, co odstoupili?

Znovu to založí, protože uvidí, že je UEFA mimo?

Na tohle jsem docela zvědavý.

Reagovat
Lech

Reagovat
Likan7

Když si vezmu co udělali MUfani, tak po tomhle by ten stadion zbořili úplně.

Reagovat
Axelrose

To možná ano, ale mně spíš šlo o kluby.

Ve stylu - nám vyhrožovali vyloučením ze soutěží, etc. a ejhle, ono šlo vlastně jenom o strašení a řeší se to pokutičkou. To jsme tam mohli zůstat, vydělat nějaké prachy a z toho to zaplatit.

Navíc jestli to rezolutně nezatrhnou, za rok, za dva s tím někdo vyleze znovu.

Reagovat
Grahf

No nebolo by to krásne, keby im šupli banány?

Reagovat
TheMally11

zrušit tyhle pakluby!

Reagovat
T..oo..M

Tak určitě. A přitroublým zrušit možnost přispívat do diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tr1p

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je genialni napad!

Vsem banyna a LM bude presne takova, jako kdyby se zalozila Super liga

Reagovat
Kadlitko

Přesně

Reagovat
janinho

uvedom si ze TheMally11 ma len taketo genialne napady ten chlapec je ultimatny dement, to tu uz potvrdil.

Reagovat
milanista9

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rothbard

Co je vlastně víc, kdo má větší sílu, moc, vliv, kdo koho potřebuje? ,UEFA ty kluby nebo ty kluby UEFU?

Reagovat
žrout

To není pouze kluby vs. UEFA, ale taky vs. národní ligy, vs. fanoušci a v neposlední řadě vs. hráči těch klubů. A možná taky vs. někteří sponzoři. A hlavně je to celé nenažranost vs. fotbal.

Reagovat
Benfica

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby UEFA... ať si táhnou do uzavřený umělý ligy vo hovně. Fanoušci,. národní blogy a Evropský ligy napíšou a vyrobí nový příběhy novým velkoklubům.

Jako mě připadá jako kdyby těm klubům co se rozhodli udělat si vlastní ligu nedošlo díky čemu měli šanci stát se velkokluby.

Tahle touha po nikdy neukončeným a neustálým růstu je důvod proč se nedivím že ten vypatlanej komunismus někdo bral vážně, když byli jediný který varovali před neudržitelnou spiršlou kapitalismu která vede jen k naprostý nenažranosti a kolapsu.

Reagovat
Morgue

A tobě nedošlo, že ty kluby chtějí vyskočit z rozjetého vlaku finančního kolotoče? Já sám nejsem proti super lize. Nevidím důvod proč by to němělo fungovat. Fanoušci by chodili na zápasy, protože těžce pochybuju o tom, že přestanou fandit svému srdovému týmu jen proto, že bude v lize s někým jiným než na co jsou teď zvyklí. A položme si otázku. Je to dlouhodobě udržitelné, když se platí nejenom hráčům takové peníze, (teď narážím na agenty, kteří si hrabou kde můžou) údržby stadiónu atd atd? Oproti tomu co dostanou (nedostanou v covidu) od fanoušků a televizních práv? A malou náplast od UEFY za to, že je tam napsaná jejich hlavička a je tam dalších X tisíc žroutů, kteří si chtějí taky něco ukousnout? Nevidím jediné pozitivum z toho, že je někde napsáno UEFA, ba naopak. Poslední dobou naprosto zkorumpovaná a velmi ohnutelná (viz rasizmus) organizace. Proč by si to nemohly řídit samy kluby a dát si vlastní pravidla pokud chtějí? Rozhodně je potřeba změna. V minulosti kluby (z velké části právě tyto kluby) udělaly velkou chybu, že se začali předjánět kdo zaplatí více za hráče. S jídlem roste chuť, jenomže teď zjištujeme, že v kuchyni jídlo došlo... Dle mého odhadu se fotbal ve vysokých příčkách dlouhodobě neudrží. Dávám tomu tak 20 let, pokud se nic nestane. Dotovat to časem nikdo nebude chtít a tak nezbude nic jiného než, že se krám zavře. Ale příjde mi směšné sedět v koutě a naříkat, že potřebujeme ligu tak jak je teď nastavená a Ligu mistrů tak samo. Je to blbost. Jako fanoušci nejsme důležití. Jsme jen platící ovečky a platit budeme dál i když bude Super liga nebo ne. A to, že někdo sedí v křesle a snaží se udělat klub, který je v top class a není v červených číslech se mi zdá jako správný krok. Teda pokud tady nezřídíme kasičku aby ti co nedokáží přenést přes srdce, že by jejich klub hrál v jiné lize, mohli vybírat na něj dotace.

Reagovat
thewall

Měl bych trochu pochopení pro SL, pokud by zakládající kluby uměly hospodařit a samotná SL by vedla k vyšším ziskům. To by znamenalo udržitelnost.

Pokud ale nejsou schopny rozumně hospodařit ve stávajícím systému, tak dolít další peníze z SL znamená jen prodloužení agónie. Za pár let budou zase v obřích problémech a co pak? Galaktická liga s Marťany? Mají dluhovou mentalitu, nakupují za přemrštené ceny a přeplácí hráče. Bez změny myšlení a přístupu ke klubovým financím je SL jen krátkodobým posunem problémů v čase.

Když nějaký předlužený člověk neumí vyjít se svými nadstandardními příjmy, generuje vyšší a vyšší zadlužení, utrácí nadstandardně, tak je řešením mu zvýšit výplatu? Jaká je pravděpodobnost toho, že dříve nebo později bude opět předlužený a bude potřebovat další zvýšení příjmu?

Vycházím z hlavníího argumentu zakladatelů SL, kdy říkají, že bez financí z SL nemůžou ekonomicky přežít.

Reagovat
Morgue

Souhlasím s tebou. Ale vem si, že třeba taový AC si neustále kupuje hráče formou hostování aby se ušetřilo. Což si myslím není španá cesta. Samozřejmě, že se musí změnit spousta spektů, ale politika UEFY aby se hrálo íce zápasů za které se zaplatí není dle mého v LM ta správná cesta. To ostatně potvrzují i vyjádření trenéru a managerů klubů. kterým se to taky nelíbí. Tady vidím spoň snahu vykročit jiným směrem než tím neudržitelným..

Reagovat
thewall

Růst počtu zápasů na klubové i repre úrovni se mi taky nelíbí. Na klubové úrovni se možná budou ty nejsilnější týmy rozšiřovat tak, že budou schopny postavit 2-3 silné jedenáctky. Nepůjde o týmy A a B, ale nutnost k tomu, aby byly schopny odehrát větší a větší porce zápasů (včetně zohlednění repre zápasů klíčových hráčů). Pod značku fotbalového klubu se vejdou minimálně dva týmy a oba budou Áčka. Jen kvůli tomu, že klub třeba bude hrát +80 soutěžních zápasů za sezónu.

Úvahy o MS v dvouletém cyklu? Děs. Další rozšiřování počtu účastníků. Děs.

Ztrácí se vědomí rovnováhy kvality a kvantity, vyjímečnosti a všednosti. Chleba můžu s chutí každý den, pizzu jednou týdně a "vánoční" bramborový salát si opravdu vychutnám jen, když ho mám nejvýše 2x do roka.

Ale to už jsem zabrousil do jiných vod. Uff. Jsem nějaký frustrovaný z toho, že chybí umírněnost a zdravý rozum nejen ve fotbalovém světě. Asi ranní depka

Reagovat
sunakashi

pěkně napsáno...souhlas se vším...

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tr1p

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že UEFa ty kluby, bez něch nějvětších by byla nahraná! Proto taky tak vyváději

Reagovat
Allianz_Arena

Jak vyvádí? Však postupují celkem logicky.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Talker

Nepochybně UEFA v tuhle chvíli.

Aby byla moc na straně superligy, tak by musela zůstat ta původní dvanáctka a ideálně se musely připojit i další týmy (PSG, Bayern, Dortmund a další) a udělat dvacítku.

Já vlastně ani nevím, co ta trojice chce v tuhle chvíli - superligu o třech klubech? Nebo si tam pozvat "druhořadé" kluby? Vydírat UEFA?

Reagovat
Grahf

a myslíš, že na nejaké druhoradé kluby bude niekto v tej superlige zvedavý? Hlavne teda tá banka, čo to chcela sponzorovať. Samotná myšlienka súťaže by šla do kopru.

Reagovat
smazaný uživatel

FU⭐️CK UEFA MAFIA !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juveforever

Superliga bola blbosť ale Uefa má tiež pekne za ušami, tak nech ide s morálkou do prďáka

Reagovat
smazaný uživatel

Jj financni zachrana fotbalu a zatraktivneni sportu jako takoveho .. uplna blbost

Reagovat
bobis21

finanční záchrana vy to tomu Perézovi fakt žerete?

Reagovat
smazaný uživatel

Dan ze solidarity byla povinnosti k ucasti;) kluby z nizsich soutezi by dostavali kazdy rok mnohonasobek toho co dostali od UEFY za celou jeji existenci .. Perezovi nezeru nic je to uskocna mafianka kunda ale poprve v zivote inicioval neco co ma smysl pro fotbal jako takovy a ne jen jeho Real ...

Reagovat
Grahf

však má pravdu, akurát to utnul na konci, má to byť finanční záchrana futbalu v reale, barcelone a juve

Reagovat
bobis21

"jeli jsme s výdaji na doraz a když nám vloni klesly příjmy tak jsme si vzpomněli že vlastně nemáme žádnou rezervu"

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

perez byl zvyklej dělat přestupy do realu za mega částky a když nemůže tak založí superligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Jasně. Vyřaďte je z LM vy šašci. Na to nemáte koule, protože by jim nic nebránilo si tu obdobu LM konečně založit. Takže to bude testrální gesto, pár zápasů bez diváků, malá finanční pokuta a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se v nich ta drzost bere?!

Reagovat
roman1978

Začnu číst novinky a hned dvě jobovky

25.05. Barcelona jednala s agenty Wijnalduma

Nizozemský záložník Georginio Wijnaldum by přece jen mohl v létě posílit Barcelonu. Její vedení zintenzivnilo své snahy o jeho příchod a v úterý jednalo s hráčovými zástupci. Wijnaldum bude v létě volným hráčem. Smlouva v Liverpoolu mu vyprší na konci června.

Sergi Roberto z Barcelony si na rozdíl od spoluhráčů neužívá dovolené, ale pracuje na tom, aby se dostal zpátky do kondice po zranění, které jej vyřadilo ze závěru španělské LaLigy. Devětadvacetiletý fotbalista také čeká na nabídku nové smlouvy od klubu. Ta stávající mu má vypršet v létě 2022. (marca.com)

Reagovat
smazaný uživatel

s tym Wijnaldumom si snad robia srandu. na jednu stranu tvrdia ze maju sportovy projekt a idu omladzovat kader a potom privedu 33 rocneho IP aguera a 30 rocneho zaloznika. Logika nula ale hlavne ze idu zadarmo ci ako ?

Reagovat
Petrinho17

Ty rozumieš tomu že nie sú financie? Zadarmo sú to v podstate svetový hráči. Je dosť rozdiel mať na lavičke k dispozícii Aguera, narozdiel od Braithwaita. Barcelona má v tíme už kopu mladých hráčov ale len na tých sa to nedá stavať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A to má bejt protiargument proč k nám nemá chodit, jo?

Reagovat
Tomik111

To je dost. Těším se až přijde ten pravý čas.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne aby to bolo správne z etického hladiska. zákon už aj tak každý úplne ignoruje.

Reagovat
Csaplárova past

Nakonec pilotní projekt nové soutěže odstartují tyhle 3 týmy a ostatní se časem budou chtít taky přidat

UEFA zapláče ...

Reagovat
LyEX

Ako som bol skeptický voči SL, tak týmito krokmi UEFA si podpíše ortieľ sama, pretože začínam meniť názor a podobne môže začať zmýšľať aj čím ďalej väčšia masa fanúšikov (predovšetkým tých klubov, ktoré sú aktuálne perzekuované) a stratí UEFA jedinú kartu, ktorú má a to bol tlak fanúšikov na kluby. Žiadnu inú nemajú, sú nenažraní, vymýšľajú ďalšie rozšírenia svojich súťaží, ktoré nikto nechce, viac zápasov pre už aj tak vyťažených hráčov, ich disciplinárne konania sa začínajú rovnať monsterprocesom s účelom šíriť ich ideológiu. Ľuďom to prerastie cez hlavu. Ja som za super ligu, ale museli by sa dohodnúť s národnými asociáciami aby nevypadli z domácich líg, ale tam sú tiež ľudia, ktorí žijú z príspevkov pre UEFA, takže by to bol problém, "funkcionáří".

Reagovat
Tomik111

Já jsem proti SL, ale zároveň SL určitě nevznikne, pokud by neměli hrát národní ligy. Což je samozřejmě dobře.

Reagovat
exot12

Klub môže “predať” svoj názov inému podnikateľskému subjektu, ktorý môže hrať SL, národnú ligu a pod. Budú to akože 2 kluby s rovnakým názvom v rôznych ligách.

Reagovat
LyEX

Treba si to po sebe prečítať viackrát a potom asi zmazať, ak sa dá, videl som tu rôzne p...y, ale táto zatiaľ vyhráva.

Reagovat
Tomik111

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA sa mohla ukázať že nechá hrať finále LM vo Wembley ale nakoniec rozhodlo že tam nepustia sponzorov do UK, takže je jasne vidieť čo je pre nich viac.

Reagovat
REPLIKATOR

Za trest všem sebrat ligový titul z poslední sezony!

Reagovat
Zark

to by mohli liverpoolu no, ten jeden z posledních 30 let

Reagovat
Talker

Je fajn, že tam někdo zůstal, alespoň není ta pozornost na všech, ale bude se vinit tahle trojice .

Reagovat
nani92

Conte do Realu

Reagovat
Svatej

to by bylo děsivý kombo

Reagovat
smazaný uživatel

Odchází ale do Realu nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchází?!

Bojí se propadáku v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, chtěj mu prodat klíčový hráče.

Reagovat
stuff

Nemam rad inter, ale bol som rad, ze konecne v serii rastie solidna konkurencia.

Ale nevyzera to s nimi dobre

Reagovat
zoff

Žádné fair play,žádná čistota fotbalu,jen prachy o to jde těm nenažraným hovadům z UEFA.Strach o koryta to je to oč tu běží,a někteří hlupáci jim to věří,hnus!!!!

Reagovat
clinger

a o co jde těm hovadům z Realu, Juve atd? o fanoušky určitě ne

Reagovat
tr1p

a vo co jde tobe ty hovado?

Reagovat
clinger

někdo ti šáhl na modlu či proč hned urážíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
tr1p

Reagovat
tr1p
Reagovat
The Krupy
Reagovat
10

oh nooooooooooooooooo...merry christmas!

Reagovat
The Krupy

A Sarri do Interu? Samé zaujímavé správy

Reagovat
10

aby tam nešel i Paratici...ale na Conteho v Tottenhamu tohle léto bych si klidně vsadil

Reagovat
stuff

Nic lepsie nebude volne?

Reagovat
The Krupy

Napadlo mi to ale je mi to jedno, už som si buchol pivo

Čo by si povedal na Simoneho Inzaghiho u nás? Opäť sa o ňom začína špekulovať.

Reagovat
10

podle mě odchod Paraticiho ještě víc zesiluje šanci na návrat Maxe...

Reagovat
The Krupy

To áno. Plus aj ten Ronaldo by sa mohol baliť.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zark

já se bojím, že to vezme Zidane

Reagovat
stuff

Prosim dalej!!

Reagovat
Furia Ceca

JOOOOOOO

Jenom doufám, že si ho Marota nestáhne do Interu... Paratici pod jeho vedením by podle mě byl zase hodně dobrej.

Reagovat
Furia Ceca

I když asi ne... Paratici Moratu v Juve de facto podrazil.

Reagovat
Furia Ceca

Marottu

Reagovat
10

Inter CEO Beppe Marotta said he has 'remained on good terms with everyone' at Juventus, 'except Fabio Paratici'

Reagovat
Furia Ceca

A co s Nedvědem...?

Reagovat
The Krupy

Snáď pôjde s kamarátom Fabiom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

jsem neuvěřitelný skeptik a po loňském dosazení Pirla čekám už jen ty největší howna v hellu, takže se nebudu divit, kdyby na jeho místo přišel další připosraný nýmand

ale i tak hoši forza juve

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
JuventusFC1897

Slušný blábol

Reagovat
lnterista

Pěkně se to začíná rozjíždět...

Reagovat
Pettirosso

Conte skoncil. Inter mu zaplati €7m (namisto jeho €13m platu).

Reagovat
smazaný uživatel

On je vážně blázen.

Reagovat
RKBoy

na jednu stranu chápem, že chce hrat na určitej úrovni a mat záruky ,že klub bude konkurecieschopný, ale už nás sa ukázalo ,že ten chlap je kolkokrát so svojimi požiadavkami úplne mimo realitu.. nie je náhoda, že už 3. angažmá v rade mal problémy s prestupami.

je to ale škoda.. konečne sa Inter dostal po takej dobe na špicu ,a miesto toho aby sa pokračovalo v začatej práci, sa riešia takéto veci.

čo sa týka dalšieho trénera,Allegri je podla mna nereálny, ten sa rozhodne medzi Juve a Realom.. Inzaghi by bola dobrá volba , S Laziom odvádzal super prácu v stiesenených podmienkach , v Intery bude mat predsa len lepší káder a do budúcnosti potencionálne aj viac na posily,takže som zvedavý čo sním može spravit.

Conte ale predsa len mohol pretrpiet jednu sezonu buz výraznej posily , určite by horišie ako 3. neskončil , a dalšie leto by zas mohol posilnit.. očividne bol posledný klinec do rakvy dost reálny predaj Lukaka, pretože si myslím ,že keby mu aspon zaručili nepredaj doležitých hráčov, tak by šanca že ostane bola vačšia.

Reagovat
sinter

ofic?

Reagovat
Yanek

Hosi vy spite? Donnarumma konci v AC, Conte ven z Interu, Maignan do AC na prohlidku, Paratici pryc…

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Prodat Lautara a podepsat zdarma Depaye. Vydělá se a ušetří. Když se podaří strelit Mario a Vecino, tak se něco nešetří. Kostra Týmu zůstane a může Conte pokračovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele