UEFA se dohodla s Liverpoolem, odškodní fanoušky za finále LM 2022

23.03., 14:46
Aktuality
Fanoušci Liverpoolu se nedostali na finále LM 2022. (© Profimedia)

Evropská fotbalová unie UEFA se dohodla na konečné podobě odškodného s fanoušky Liverpoolu, kteří ji zažalovali po finále Ligy mistrů v roce 2022 v Paříži za osobní újmu. UEFA o tom informovala v oficiálním prohlášení s tím, že přesné podmínky vyrovnání jsou důvěrné.

Finále na pařížském Stade de France před dvěma lety provázely problémy u vstupů a zápas Liverpoolu s Realem Madrid začal s více než půlhodinovým zpožděním, protože před stadionem uvázly tisíce fanoušků. Francouzská policie podle záběrů z místa použila v napjaté situaci slzný plyn.

UEFA nejprve z problémů obvinila příznivce Liverpoolu, kteří podle ní způsobili u vstupů chaos. To ale následné vyšetřování nepotvrdilo a UEFA se vloni za nařčení omluvila. Slíbila fanouškům vrátit vstupné, řada z nich se ale obrátila na právníky.

"Fanoušci Liverpoolu, zastupovaní Pogustem Goodheadem a Binghamem Longem, obdrží jistou částku jako kompenzaci za problémy a komplikace, kterým čelili," uvedla UEFA v prohlášení.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
fenixLFC

povedat ze vysetrovanie nepotvrdilo vinu fans liverpoolu nie je dostatocne presne a posobi ako eufemizmus. vysetrovanie totiz ukazalo ze vina lezi na UEFA (kedze ta sa rozhodla delegovat zodpovednost za bezpecnost na parizsku policiu a francuzsky zvaz) a ze UEFA spolu s francuzskou policiou sa snazili hodit svoju vinu na inych (fans liverpoolu). dalej tvrdi ze bolo obrovsykm stastim ze cela situacia skoncila bez obeti na zivotoch. tie vypovede svedkov aj pred vysetrovanim neboli dvakrat prijemne, najma ked si clovek uvedomi ze medzi ludmi v dave boli aj ti co prezili hillsborough...

ked si clovek este spomenie ako aj tu na EF mali miestni "taliani" a "spanieli" hned jasne ze to je vina fans liverpoolu bez toho aby vedeli co sa vobec deje, tak je to len dalsie potvrdenie toho ako rychlo sa robia zavery podla nevrazivosti

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kucka

Reagovat
eder

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bowie

Reagovat
81Tomas

Reagovat
Kinky7

souhlas

Reagovat
Hollo

ked beries do uvahy vseobecne znamy nazor na eng. hooligans / fans a co maju za sebou , pak to neni nevrazivost

Reagovat
danielfc

Reagovat
Igner Farnsworth

UEFA=močky

Reagovat
eder

Ach, ano.

Reagovat
vceradnesazitra

Scouseři, takže já mám jasno...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele