UEFA: PRVNÍ SEMIFINÁLE

29.04.2005, 11:57
Aktuality
V semifinálových zápasech poháru UEFA si žádný z týmů nezajistil výhodu pro odvetu. Sporting Lisabon doma porazil nizozemský Alkmaar 2:1 a Parma hrála s CSKA Moskva bez branek. Odvety jsou na programu příští čtvrtek.


-    :

Lisabonský Sporting šel do utkání jako favorit proti překvapení soutěže Alkmaaru. Sporting se mohl pochlubit vyřazením Feyenoordu, Middlesburgh nebo Newcastlu. Alkmaar zase Šachťaru Doněck nebo španělského Villarealu. Po celý průběh zápasu domácí plnili prognózy odborníků, když kontrolovali hru držením míče á-la Barcelona. Hosté spoléhali hlavně na rychlé brejky.

V úvodu měl několik šancí Sporting, avšak žádnou z nich neproměnil, a tak přišel trest. Ve 36. minutě si na centr zleva naběhl Landzaat a jeho hlavička mířila přesně k tyči, kde Ricardo neměl šanci. Hosté se však radovali jen minutu, když si střela kamerunského útočníka Doualy krásně našla cestu do brány.

Stále však byli na koni hráči Alkmaaru, jelikož remíza 1:1 by pro ně byla velkým úspěchem. Při životě je držel skvělý brankář Timmer. Sporting hrozil hodně ze vzduchu. Nejprve hlavička Custódia mířila vedle a chvíli na to Liedsona vychytal Timmer.

Ve druhém poločase přišel na hřiště teprve osmnáctiletý Moutinho a hned skvěle vyslal Liedsona, který mířil jen těsně vedle. Další šanci spálil Douala. Sporting spasil až střídající Pinilla, který výstavním kouskem ze 30 metrů výrazně změnil situaci do odvety. V ní stačí Alkmaaru vyhrát 1:0, což se vzhledem k velké síle v domácím prostředí může stát.

NÁŠ TIP: Odveta je otevřená, ale postoupí asi Sporting


-    :

V Parmě čekali diváci na gól marně. Trenér domácích nechal odpočívat kvůli hrozícímu sestupu několik pilířů sestavy. I přes to se hosté, favorité tohoto dvojzápasu, nedokázali prosadit. Celkově to byl zápas bez šancí, jak si ostatně diváci na stadionu Ennia Tardinniho zvykli z ligy. Ojedinělé pokusy hostů zničila buďto obrana nebo špatná koncovka. Neprosadil se ani kanonýr Olič. Parma hrála možná s nejmladším týmem v historii. Většině bylo kolem dvaceti, někteří sotva překročili práh dospělosti.

NÁŠ TIP: CSKA Moskva doma nezaváhá a postoupí

Autor: Petr Vaněček x

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Všetko je otvorené,výsledky nič nenaznačili,som zvedavý,či to CSKA zvládne.Rusi už dlho neboli tak vysoko...

Reagovat
HOST*yarda

Rusáci jsou zřejmě odpočinutí, takže to bohužel vidím na Alkmaar - CSKA, ač by se mi zamlouval pravý opak

Reagovat
sansiro

Tady jde videt, ze Uefa nema zadnou uroven, kdyz Parma (ktera je na sestup ve sve lize) dosla s juniorkou do semifinale.

Reagovat
exmafie

Tady nelze než souhlasit,pokud by se Pohár UEFA zrušil, fotbal by o nic nepřišel...

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting - CSKA, vyhraje Sporting, a s tou úrovní je to relativní, myslím, že UEFA je dobrý pohár, dá se na to dívat, není to tak takticky svázané jako LM a to je jeho výhoda

Reagovat
smazaný uživatel

░█▀▀░

░█▀▀░

░▀▀▀░

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele