UEFA: KROK DO FINÁLE

05.05.2005, 13:57
Aktuality
Parma chce dát v Moskvě alespoň jeden gól a Sporting zase sní o přerušení série neporazitelnosti nizozemského Alkmaaru na vlastním hřišti. Ale jedno je jisté: CSKA postupuje při výhře, a doma to umí, Alkmaaru stačí 1:0 a bude rovněž ve finále. A ještě k tomu se o tento Pohár bude hrát na stadiónu jeho dnešního soupeře!


AZ Alkmaar - Sporting Lisabon (1:2)

Oba týmy v lize vyhrály, Sporting 3:0 nad Bragou na její půdě, Alkmaar vyhrál v Casino Eredivisie nad Groningenem 2:1. Branky Sportingu dával Mauricio Pinilla, ten se ovšem na tréninku zranil a proti Alkmaaru nenastoupí! Ale ani trenéru Co Adriaansemu na straně domácích nebudou k dispozici vyhlášení střelci, Michael Buskermolen a Olaf Lindbergh nehrají pro akumulaci žlutých karet. Do kádru se vrací Barry Opdam, nerozhodnuto je o startu Kewa Jaliense. Sporting bez Pinilly, dal také vítězný gól v prvním semifinále, se bude spoléhat na dvojici Douala - Liedson. Právě oni, společně s Rochembackem, v sobotu odpočívali.

Alkmaar: Timmer - Jaliens, Landzaat, Ramzi, De Cler - Van Galen, Perez, Vlaar - Nelisse, Wisse, Huysegems.

Sporting: Ricardo - Miguel García, Beto, Polga, Rui Jorge, Custodio - Rochemback, Sá Pinto, Joao Moutinho - Douala, Liedson.

Rozhodčí: Claus Bo Larssen (Dánsko).


CSKA Moskva - AC Parma (0:0)

Parma si jede pro postup a ten ji přinese buď výhra, nebo jakákoliv remíza od 1:1. Ale nastoupí bez hvězd, tedy alespoň v úvodu zápasu. Parma neprohrála v evropských pohárech od 25.11.2004 (1:2 se Standartem Lutych). Domácí se připravovali na toto utkání celý týden, v lize měli volno a chtějí hrát mnohem agresivněji, než tomu bylo v prvním souboji. Valerij Gasajev je s kolektivem fotbalistů mimo město, do Moskvy přijeli pouze ve středu odpoledne, proběhnout se po trávníku stadionu Spartaku, kde se bude utkání hrát, a zúčastnit se tiskové konference. Očekává se velký nápor "moskovitů", trojice Daniel Carvalho, Vágner Love a Ivica Olic budou plnit ofenzivní úkoly, podporovat by je měl ze středu pole Jevgenij Aldonin. Hra celého týmu je závislá na dvojici Jurij Žirkov - Chidi Odiah, těm se ale v Parmě moc nedařilo.

Pietro Carmignani má starost zejména s udržením se v italské Serii A, kde je Parma stále v pásmu sestupu. Jaká bude nakonec sestava tohoto celku? Nechá opravdu trenér sedět několik fotbalistů základního kádru, který porazil o víkendu Livorno 6:4, a postaví, jak je jeho "pohárovým" zvykem, mladé naděje? Budou hrát Morfeo a Gilardino? Alberto Gilardino, nejlepší střelec Parmy, do Moskvy odletěl, ale nastoupí jen v nouzi nejvyšší. Připomeňme jen, že Livornu dal 4 branky! Je nejlepším současným střelcem Seriie A, společně s Montellou z AS Řím, a má o něj zájem Real Madrid... V sezóně 2002/03 se oba soupeři utkali ve stejné souteži, zápas v Moskvě skončil nerozhodně 1:1... Dnes by to Parmě na postup stačilo!

CSKA: Akinfjejev - Ignaščevič, V. Berezuckij, A. Berezuckij - Odiah, Rahimič, Aldonin, Žirkov - Carvalho, Olic, Vágner Love.

Parma: Frey - Cardone, Bovo, Bonera, Camara - Bolaño, Morfeo, Bresciano, Simplicio - Pisanu, Furlan.

Rozhodčí: Alen Hamer (Lucembursko).

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eurosport by mal dávať Alkmaar-Sporting večer o 21.00.

Reagovat
HOST*Peca

No CSKA dá Parmě 3:0 a myslím, že by makaronům nepomohlo ani kdyby hráli všichni hráči ze základu. Ikdyž Alkmaar uhrál v prvním zápase dobrý výsledek, tak přeci jen věřím spíš Portugalcům(ikdyž bych to Alkmaaru přál), ten výsledek byl dost nečekanej, protože Holanďanům dochází v poslední době dost dech a mají taky dost zraněných. No uvidíme. Finále stejně nic moc atraktivního ať postoupí kdo postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Sporting-CSKA

Reagovat
HOST*alegre

A je to, opravdu 3:0!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý odhad.

Reagovat
HOST*

Madarsky SPORT1 to dava LIVE. Ted je stav 1:0 pro CSKA

Reagovat
HOST*deve

TAK HOSI PROBUDTE SE 18.KVETNA NAM ZACINA POHAR UEFA CSKA MOSKVA-SPORTINGU VSADTE SI PRO VYHRU

CSKA MOSKVA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele