Udrželi jsme první místo, bod je ale málo, řekl Černý po remíze s Albánií

08.09.2023, 10:04
Aktuality

Záložník reprezentace Václav Černý po remíze 1:1 v kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Albánii neskrýval zklamání. Podle jediného českého střelce utkání si národní tým nevypracoval dostatek šancí, domácí remízu považuje za ztrátu. V rozhovoru s novináři nicméně připustil, že pozitivem je alespoň udržení vedoucí příčky ve skupině E.

"Bod nebereme, je obrovská škoda, že jsme to nezvládli. Vytvořili jsme si méně šancí, než jsme chtěli, nebyli jsme tolik nebezpeční. Z mého pohledu jsme celkově měli zápas pod kontrolou, ale po gólu jsme to nedotáhli," mrzelo Černého.

Albánie vstoupila do zápasu aktivně a příliš nepouštěla favorita do šancí. Jako první zahrozil ve 12. minutě právě Černý, jeho střelu zpoza vápna ale brankář Etrit Berisha zneškodnil. "Ze začátku jsme se trochu hledali, věděli jsme, že budou houževnatí. Hrají na brejky, z nich umí zlobit," uvedl Černý na adresu soupeře, kterého v hledišti pražského stadionu v Edenu podporovaly tisícovky albánských fanoušků.

Pětadvacetiletý záložník otevřel skóre v 56. minutě po Součkově sólu a následné přihrávce za obranu. "Skvělá utajená přihrávka, takových tam dnes bylo málo," pochválil střelec branky, jehož trefa byla kvůli odmávanému ofsajdu uznána až po intervenci anglického videorozhodčího Darrena Englanda.

"Stoprocentně jistý jsem si nebyl, na hřišti se to vždy odehrává rychle. Můj poslední krok před přihrávkou byl zpátky, abych si postavením pomohl, ale neměl jsem pod kontrolou, jestli jsem v ofsajdu. Hlavně jsem se snažil dát gól," popsal Černý. Záložník Wolfsburgu navázal na dvě branky z posledního kvalifikačního duelu na Faerských ostrovech (3:0). "Jsem tady od toho, abych sbíral góly a asistence. Samozřejmě bych to ale vyměnil za tři body," podotkl.

V 66. minutě srovnal výstavní ránou Nedim Bajrami. Albánie tak po čtyřech z osmi kol ztrácí na český tým stále bod, o dva body zpět je třetí Polsko. Výběr kouče Jaroslava Šilhavého navíc čekají odvety s oběma konkurenty venku.

"Chtěli jsme dnes vyhrát a ulehčit si situaci ve skupině. Na druhou stranu jsme pořád první. To je pozitivní, stále máme všechno ve svých rukou. Pořád jsme tam, kde jsme chtěli být," řekl Černý, který odehrál 70 minut, než ho vystřídal Adam Hložek.

V dalším utkání kvalifikace čeká Šilhavého svěřence 12. října venkovní odveta v Albánii. Ještě předtím nastoupí Češi tuto neděli k přípravnému zápasu proti Maďarsku v Budapešti, kde budou hájit letošní neporazitelnost.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
nani92

1. místo

Reagovat
JacoBee

Pokud to Euro dáme, tam to bude trapas.

Reagovat
kattos

To se říkalo i na euru 2012, euru 2020 a jak to tam dopadlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele