Šilhavý: Je to škoda, mohli jsme si udělat výhodu, první půle mě také zaskočila

08.09.2023, 08:53
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© twitter.com/ceskarepre_cz)

Trenér Jaroslav Šilhavý litoval, že čeští fotbalisté ve čtvrtém utkání kvalifikace mistrovství Evropy jen remizovali doma s Albánií 1:1 a nevyužili velkou šanci v polovině skupiny výrazně nakročit k postupu na šampionát v příštím roce. Kouč národního mužstva cítil, že jeho svěřenci měli v Edenu jednoznačně na vítězství a ztratili dva body. Na tiskové konferenci připustil, že byl zaskočený z výkonu v úvodním dějství.

"Jednoznačně ztráta dvou bodů. Jsme zklamaní, kluci v kabině mají hlavy dole. V druhém poločase jsme naši hru zlepšili, bohužel krátce po vedoucí brance jsme po naší chybě nabídli soupeři gól, kterým nám vyrovnal. My už to pak nestačili znovu otočit na svou stranu. Je to škoda, protože dnes jsme měli vyhrát," uvedl Šilhavý.

Jeho tým se sice nadále drží bez porážky v čele skupiny, druhá Albánie ale stále ztrácí jen bod a třetí Polsko se přiblížilo na dva body. Přímo na šampionát v Německu postoupí první dva celky z každé skupiny, o zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

"Bohužel dnes máme jen jeden bod, ale kvalifikace jede dál, bude se to nějak vyvíjet. Albánie teď hraje s Polskem, my pak jedeme do Albánie. Takže to může napovědět. Pak budeme mít další tři zápasy. Je to škoda, mohli jsme si udělat výhodu," litoval Šilhavý.

Nelíbil se mu výkon z bezbrankové první půle. "Taky jsme z toho byli zaskočeni. Připravujeme se na zápas, věděli jsme, o co jde, že je to pro nás důležitý zápas. A nastoupili jsme nervózně, bez pohybu, málo soubojů. První poločas nám vůbec nevyšel. Jsem rád, že se to potom druhý poločas zlepšilo a předvedli jsme lepší výkon," uvedl Šilhavý.

Domácí poslal v 56. minutě do vedení Václav Černý, ale už za 10 minut po chybě Alexe Krále před vlastním vápnem srovnal střelou do horního rohu Nedim Bajrami. "Nechci teď někoho trestat, ještě jsem to neviděl úplně přesně. Ale pravděpodobně ztráta míče Alexe a soupeř toho skvěle využil. Trefil to výborně. Nepřišlo mi, že by Alex hrál vyloženě nějak špatně. Že udělá chybu, to se stává," podotkl Šilhavý.

V neděli jeho svěřenci zakončí zářijový program přípravným zápasem v Maďarsku, kam odcestují v pátek. "Ještě nevím, jaký je zdravotní stav hráčů (po dnešku). Určitě bychom chtěli prostřídat tým. Ale byť to není zápas o body, určitá prestiž tam je. Budeme to chtít odehrát konfrontačně. Maďaři jsou ve velmi dobré formě, mají zajímavé výsledky. Nemůžeme nic podceňovat," dodal Šilhavý.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Uz tahni dinosaure a vezmi vsechny svoje slavisticky kone s sebou , hlavne Krale.

Jak muzes vubec dat na hriste Jurecku, kterej je totalne z formy?! Se divim, ze jsi tam nedal svyho nejlepsiho kamose Masopusta

Reagovat
emisarpravdy

To blázníš? Ani jeden z nich za Šilhavky ve Slávce nebyl takže slávistický koně možná, ale svým fakt ne. Jinak samozřejmě Šilhavka otřes. Myslel jsem, že ty střídání jsou žert.

Reagovat
Sosi

tak on to asi nemyslel tak, ze by je ve slavii trenoval...

Reagovat
GrimeBaller98

Masopusta mel v Jablonci ne?

Reagovat
emisarpravdy

*svý

Reagovat
OTASi

Reagovat
verv

Číst rozhovory s ním bolí snad ještě víc, než sledovat jeho fotbal.

Reagovat
Lemond Laws

A co teprve ty rozhovory poslozchat..to je utrpení

Reagovat
deiw

Dlouho sem se ho zastával, pro repre toho udělal hodně a řekl bych, že od Brücknera to byl v nároďáku nejlepší kouč, ale tuhle kvalifikaci už evidentně přesluhuje. Počítám, že ji ještě nejspíš i dojede, nicméně pro tu další už by to chtělo novou krev. Ideálně pokud by to byl cizinec, někdo s podobným životopisem jako Priske.

Reagovat
emisarpravdy

Cizí kouč neee

Reagovat
Fakt

Tak koho jiného?

Reagovat
emisarpravdy

Ivan Hašek

Reagovat
Marisic

Reagovat
ACSeRw!n

nebo Jezek

Reagovat
smazaný uživatel

Máčala

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
smazaný uživatel

Not this shit again

Reagovat
smetos

Rada

Reagovat
sound la

Veselý

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Dron

Reagovat
Hasan Šáš

Látal

Reagovat
Igli

Hřídel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
St. Pauli

Vzdycky jsem si u repre pral ulicnika Ulicneho.

Reagovat
deiw

Proč ne?

Reagovat
emisarpravdy

Nepochopí specifickou českou kabinu.

Reagovat
vestinustarychdubu

Jestli to myslis vazne, tak jestli radsi koukas na impotentni fotbal nejakyho vyslouzilyho strejce, co ten flek dostal za zasluhy, tak budiz, hrajme si na specifickou ceskou kabinu.

Reagovat
Luka3enko

Určitě si dělá prdel. Stejně většina našich hráčů v repre hrají v zahraničí a když k tomu připočteš Spartu která má zahraničního kouče, tak jsou tam jen slávisti a plzeňáci, kterých tam dohromady i se střídačkou bylo 6 .

Reagovat
Salfovic

Zejména těch plzeňáků tam bylo hodně.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
0:1

Reagovat
romeo351

Reagovat
Blasphemer

To jak to dal dohromady je obdivuhodný, ale už je čas se posunout.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Cafú

Tak mě se teda repre trochu víc líbila za Vrby, než za Šilhavky, ale to už je věc vkusu. Souhlasim ale, že to chce novou krev a protože Trpišovský asi k repre nepůjde, budeme muset hledat zahraničního trenéra. A klidně bych tu výměnu udělal co nejdřív.

Reagovat
smetos

Diky za ctvrtfinale eura a zabalte to

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neon

Reagovat
OTASi

Reagovat
Nuno čomes

Prestiž v neděli tam je, takže Souček 90 min. Kéžby nehrál ani minutu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
shitcool

Co to ten pterodaktyl plácá za hovna? "... bude se to nějak vyvíjet. Albánie teď hraje s Polskem, my pak jedeme do Albánie. Takže to může napovědět. Pak budeme mít další tři zápasy ..."

Co kurva uděláš s tím, že hrajeme vypuštěnou vanu? Že zkurvíš na co šáhneš? Že ses za 50 let nenaučil střídat? Že nevidíš, že ti záloha hraje bačkoru?

Rozpis zápasů a že se to bude nějak vyvíjet se dovtípíme sami, s tím nemusíš lízt do televize ty mamrde

Reagovat
Nuno čomes

To jsou takové obecné kecy, které bys čekal od chlapů v hospodě u piva. Taky ví, že Albánie bude teď hrát s Polskem a my pak jedeme do Albánie. Taky ví, že pak budeme mít ještě další tři zápasy. Takže jo, bude se to nějak vyvíjet no.

Tvl takováhle komunikace Prostě ne, ne vole. Ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi v hospode to prave pojmenujou spravne, on ze sebe blije cokoliv a doufa ze to reporter ukonci. Vcera to slo videt.

Reagovat
ratusek

Situace se buď zlepší, nebo zůstane stejná, nebo se zhorší. Jan Blatný

Reagovat
Sosi

Reagovat
Moshe Dajan

a za tohle bere kolik? 600k?

Reagovat
naheCZ

On absolutně nezvládá reagovat na zápas. Celej zápas tam nechá trápit se Krále s Provodem, přitom mu na lavičce sedí Sadílek, který má skvělou formu, kterou si vysloužil zasazení do sestavy měsíce nizozemské ligy. Na levé straně ofenzívy se zase trápí Čvančara, ale zkusit je vyměnit s Kuchtou nebo něco udělat ho nenapadne, až ho vlastně nakonec sundá ve chvíli, kdy by se zrovna nejvíce hodil. Stejně tak sundá Krejčího, který se do šance ve vápně soupeře dostat umí, což vlastně i jednou předvedl, jen ztroskotal na výborném zákroku brankáře. A kapitola sama o sobě je střídání Černého, aneb nejlepšího hráče na hřišti. Mi z toho vychází, že Šilhavka prostě střídá podle nějakého předem připraveného diagramu a střídání Černého je vždy na vrcholu bez nějaké podmínky...

Reagovat
doshcz

Krejci byl i do ty doby jedinej kdo dokazal dat centr do vapna, skoda ze si ho nemohl sam i odhlavickovat

Reagovat
naheCZ

To jsem si v jednu chvíli říkal taky Ale tak nakonec dostal ukázkovej centr od druhého hlavičkáře - Součka

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kucka

Reagovat
Skleepy

Reagovat
kattos

Já to vidím spíše tak, že Šilhavka je dobrý trenér když se hraje z pozice outsidera.

Jenže mě příjde že ten náš tým je ted asi nejlepší od MS 2006 a prostě na to Šilhavka fakt už asi nestačí, nedokáže s tím pracovat, s tou kvalitou, která tam prostě je.

Tohle není první zápas kdy takhle zklamal a Česko bylo favorit...

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
OTASi

Reagovat
Kaspar

Silhavy ukradl Damiaonovi lektvar a prisel sem predvadet ten jejich fotbal z minulosti

Reagovat
Kiss Me Polka!

někdo by měl na silhaveho vypustit emmu, ať se probere

Reagovat
oli9

Já se ho taky zastával ale on neumí reagovat na zápas a hlavně ty kecy okolo... Když vidím že první půle stojí za kokot Čvančara mimo pozici.. Totálně nulový Král a zmatený Provod tak něco změním

A pak stáhne Černého nejlepšího chalupa na place a řekne že to chce okyslicit..

Sundá nejlepšího hlavickare Krejčího s tím že řekne že ho nahradí podhrot... A nechá tam například Krále... prostě ne neumí reagovat. Ti kluci hrát fotbal umí ale ta sestava se nepovedla a rwkcr na průběh už vůbec a to jde za trenérem

Reagovat
Luka3enko

Upřímně si představuju ty tréninky při repre srazech a nedivil bych se kdyby tam ten Barák fakt vybouchnul na šilhavého, jak se spekulovalo. Vem si, že on má v klubu trenéra se kterým se dostali do finále EKL, jako neříkám že to je extrémní úspěch pro Fiorentinu, protože to nedokážu posoudit, ale v repre na něj čeká trenér, který střídá podle šablon jak v manageru a s hráči nesmyslně přesouvá. Současně jeho vyjádření po zápase jsou snad jen troll na fanoušky.

Reagovat
Losinho

Už by měl jít.

Reagovat
ACSeRw!n

on uz jede

Reagovat
Kucka

Když koukám znova na ten Bajramiho gól, jasně, byla to povedená střela, ale bylo to z dost velké dálky a úplně k tyči to nešlo, podle mě to Pavlas mohl mít.

Reagovat
ACSeRw!n

jo stal blbe, o tom zadna

Reagovat
Salfovic

Už jsem se bál, že jsem jedinej, kdo si toho všiml.

Reagovat
jaris7

V Dukle ho tehdy taky rádi nechali jít, protože hra byla šílená a vůbec neuměl reagovat na zápas.

Reagovat
Tomas1234

Konečně jsme byli v tlaku a dostali gól z ničeho. Vlastně z chyby Krále. Tak tam měl vystřídat Provoda a Krále za Sadílka a Hložka. Hložek na místo Čvančary a ten do vápna. Plus Souček už od 70 minuty šlapal vodu.Nezadržoval protiútoky a jen se ploužil. Černýho střídat? To je Franco s asistenty slepý? Podle mě střídá na pokyn někoho mimo a nebo to má předem na papíře. Jurecka tam dal proč? Něco shnilého je v týmu a je to trenér.

Reagovat
Luka3enko

Já hlavně už při té sestavě nechápal proč nastupuje Čvančara nalevo. Nejsem si jistý, že by tam kdy ve Spartě hrál a podle mě hrál střed nebo zprava + kdyby mu tam aspoň dal Zeleného, kterého zná a rok spolu hráli v klubu. Na rozdíl od něj Hložan hrál ve spartě ve 4-2-3-1 vlevo, takže by mu to podle mě sedělo víc. Na druhou stranu copak já vím, znám hovno, licenci nemám, takže asi věděl co dělá, ale nepřišlo mi že by to nějak fungovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten včera ale nasral lidí

Reagovat
Lexi Belle

Prosím jdi. Tohle se nedá.

Reagovat
jsemdement

#Šilhavý ven a s ním i ti, co mu po Euru dali prodlužovák. Banda diletantů co odsunula repre zase o rok zpátky, KOKOTI. Hlavně si dejte kafíčko a nohy do kříže, až budete zase něco podepisovat IDIOTI.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Rezignuj, už jsi toho prokaučoval dost! Postavit vedle sebe Krále a Součka je už na zváženou, ale hodit tam ještě Krejčího může jen retard, který si myslí že ten 3. v tom guláši naopak udělá pořádek?

Reagovat
bartes

Mě nejvíce zaujal ten poslední odstavec. Místo toho, aby zkusil úplně nové hráče nebo náhradníky, tak on půjde naplno proti Maďarům .

Tady máš nechat odpočinout základní 11 a dát tam hráče 2. a 3. sledu, aby se ukázali, klidně zkusit část 21ky

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Po odchodu Jarolíma to zvládl, Euro taky. Ale z toho se žít nedá.

https://youtu.be/-IxTCLcIlPQ?si=Hk3bMvZmi0wmc-7F

Reagovat
romeo351

Tady se to furt zas hromadí argumenty typu: Provod na LB, Čvančara zkraje, stažení Krejčího. Ale nám ten zápas promarnila středová dvojice, která byť je v tom celkem nevinně totálně rozpůlila naši hru. Albánci přesně tohle nasazení, taktiku čekali, připravili se a proto buďme za remíz nakonec rádi. Chápu, že ti tvořivější hráči do středu nejsou, ale takto s tím pracovat by mi bylo stydno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele