Učinili jsme největší oběť, řekl šéf UEFA Čeferin o odložení Eura

17.03.2020, 21:19
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
VojtovaChelsea

květen/červen začít dohrát ligy zároven s ev. pohárama - v nějakým klidovým tempu, pak pauza a přestupy, na podzim liga národů, únor/březen euro, pak volno, kvalifikace na ev. pohára a pak začít kolem léta zase domácí soutěže

Reagovat
PJ

A těch 99% fotbalistů, který nereprezentujou a nehrajou poháry, půjde na rok na pracák?

Reagovat
herbage

proč by hráči chodili na pracák? Cca 90-95 % jich má smlouvu do 30.6.2021, kterou neporušili a která je platná, takže pokud budou chodit trénovat a nějak významně ji neporuší, tak problémy budou mít spíše kluby, které nebudou moci tyto smlouvy vypovědět. Což nic nemění na tom, že výše nastíněný scénář je pitomost.

Reagovat
PJ

Jasný, myšleno to bylo tak, že v takovym případě by hromada klubů zkrachovala a ti hráči by na pracáku skončili stejně

Reagovat
herbage

pak by se mohli minimálně soudit, že klub nesplnil své závazky a žalovat je. Třeba se reálně budou ještě lidi skládat na fotbalisty, aby měli na splátky svých vil a supersportů

Ono obecně budou muset být různé kompromisy, protože když zkrachují kluby, nebude mít kdo hrát a TV co vysílat a tam se točí ještě více peněz, takže hráči odkývou, že klubům prominou výplaty za třeba půl roku nebo vymyslí splátkový kalendář, v srpnu začne nová sezóna a pomalu se to vrátí do zajetých kolejí

Reagovat
herbage

myšleno minimálně do 30.6.2021

Reagovat
ondris

"Účel je víc než zisk, to byl náš hlavní princip" Jo, to je hlavní princíp uefa i fifa dlhodobo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

" Ale uděláme vše, abychom zajistili, že zásadní financování mládežnického a ženského fotbalu i rozvoje fotbalu v 55 zemích nebude ovlivněno. "

"Evropská fotbalová unie tuto částku bude požadovat po jednotlivých ligových soutěžích a klubech jako kompenzaci."

To je super formulace. Ve výsledku vydělají ty peníze o rok později, ale stejně budou chtít kompenzaci po těch ligách. V takové chvíli bych se být evropskými ligami nasral a chtěl kompenzaci za vložení MS po FIFA za to, že přerušují sezonu uprostřed.

Reagovat
kilobyte

Nebo je vytrolit a udělat od 12.6. do 12.7. pauzu, takže by UEFA neměla na odškodnění už ani ten teoretický nárok. Pak dohrát zbylé kola a tu další sezónu trochu natáhnout ideálně zhruba do 12.6.

Reagovat
Whitemedia

"Demonstrovali jsme solidaritu a jednotu."

Evropská fotbalová unie tuto částku bude požadovat po jednotlivých ligových soutěžích a klubech jako kompenzaci.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Spejbl

Protože za to můžou kluby, které teď jistě budou mít peněz na placení dementních pokut..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
herbage

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
oli9

hrozni sasci

Reagovat
smazaný uživatel

To spadli na hlavu, že budú požadovať vykompenzovať tú stratu od ligových súťaží a klubov?

Za koronavírus môžu ligy a kluby?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som na to dosť kukal. Ligy a kluby budú v súvislosti s prerušením súťaží beztak mať obrovské straty s ktorými sa budú musieť vysporiadať a to ešte majú kompenzovať UEFA, ktorá inak učinila "najvyššiu možnú obeť" (sláva im na večné časy...) finančné straty z podujatia, ktoré sa len tak mimochodom týka národných reprezentačných výberov. A to si ako pán predseda predstavuje, skladať sa budú ligy a kluby z krajín, ktoré sa kvalifikovali na Euro alebo zo všetkých členských krajín UEFA? Ale to je vlastne jedno, lebo či už tak alebo onak je to pekné svinstvo. UEFA sa vo vzťahu k svojim členom správa ako mocný feudálny panovník, domáhajúci sa od svojich vazalov, ktorý sa beztak dosť nadrú na svojom léne platenia nezmyselných desiatok

Reagovat
sinter

zmenil by som obrazok v tomto článku. namiesto znaku uefa by som tam dal J.Kloppa (z článku Nejhodnotnější tým má vítěz Ligy mistrů Liverpool)

Reagovat
TheTopFootbaler

To s tou kompenzací nemůžou myslet vážně, však jim to odložení skoro neuškodí, tak jakápak oběť? Být asociacemi, vyseru se jim na to, nic nezaplatím, na Euro příští rok nepojedu a to konečně UEFU trošku cinkne.

Reagovat
Spejbl
Reagovat
ratusek

takže posranej FAČR bude dávat ještě vyšší a nesmyslnější pokuty

Reagovat
Zaschrona

Tenhle moderní newspeak fakt někoho baví? Fakt někdo slyší na ty větičky o solidaritě a jednotě?

Reagovat
Detective

Jsou to hrozný kecy, ovšem mne víc zarazilo, že v době kdy už na covid umírá dost lidí, nazve odložení turnaje "učinili jsme nejvyšší oběť", to je teprve debilita.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele